Meny

Urval av Områden

Såld

Vallgatan 23B, Inom Vallgraven

Citydröm högt över stadens takåsar


Spektakulär vindsvåning med öppen planlösning, fungerande kakelugnar, två badrum och mysiga loft. En egen oas över stadens takåsar med himlen som närmsta granne. Stabil brf med låg avgift och balkongplaner.

Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets magnifika takhöjd och härliga atmosfär. Med tak upp till nock och flera fönster skapas en fantastisk rymd. Bostaden präglas av bevarade takstolar, vackra tegelväggar och snedtak samt tidsenliga kakelugnar, vedspis i köket och matskafferi som skvallrar om svunna tider. Hemmet har en öppen planlösning som bjuder in till socialt umgänge och det stora köket har allt en kock kan tänkas behöva. Bostaden har två badrum varav ett med egen tvättplats och goda förvaringsutrymmen finns i både klädkammare och garderober. Här bor ni på bästa cityläge högt över staden där stadens brus känns avlägset. Utanför porten ligger Avenyn och stadens utbud av allt ni behöver för en bekväm vardag. Ett cityboende med Kungshöjd runt hörnet.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

4 rum och kök

Boarea

149 kvm

Avgift

3 893 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jazmine Ohgami

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 36

Ida Goding

Mäklare
0766 - 12 07 26

Översikt

Rum
4 rum och kök
Boarea
149 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök.
Våning
4 av 4
Hiss
Nej
Byggår
1878/2006
TV/Bredband
TV via egen antenn alternativt boxer, internet genom telefonjacket.
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
51+52 (Brf)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Avgift
3 893 kr/mån
Inkluderat i avgift
Vatten

Energi

Energideklaration
2010-01-28
Energiprestanda
138 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
22 600 kr/år
Försäkring
2 172 kr/år
Gas
1 400 kr/år
Totalt
26 172 kr/år
Personer i hushåll
3
Kommentar
Beräknad på säljarens uppgifter. Kostnad avseende el avser även uppvärmningskostnad. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planlösning

Planlösning loft

HALL
Redan i trapphuset gör sig 1800-talets anda påmind med vackra trappor i trä, stenväggar och fönster mot innergården, här känns det som att tidens stått stilla! Kliv in i hallen och hänförs av bostadens rymd och atmosfär. Ni möts av hemmets magnifika takhöjd, genuina takstolar och vackra tegelväggar, något som återfinns i hela bostaden. Golvet är klätt med granit som övergår till massiv ekparkett och väggarna är målade i vitt. En stång som fästs mellan takstolarna utgör praktisk avhängning. I taket sitter infällda spotlight och här finns även ett takfönster som förser rummet med ljus. Bostaden har behaglig golvvärme i samtliga rum.

BADRUM 1
I anslutning till hallen ligger bostadens ena badrum som är inrett med sobra färgval som schackrutigt klinkergolv i vitt och beige samt helkaklade väggar i vitt. Badrummet smyckas av takstolar och här finner ni toalett, handfat i porslin underliggande kommod i trä, spegel med belysning, dusch med glasdörrar samt handdukstork. Här finns även en praktisk tvättplats med tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights. 

INRE HALL
Längre in i hallen når ni den inre hallen med vackert parkettgolv i ek, vita väggar och gott om plats för ytterligare avhängning. Ytan är möblerbar och kan med fördels nyttjas som en arbets- eller läshörna. Ett takfönster samt golvfönster förser rummet med ljus och rymd.

MATPLATS
I anslutning till köket finner ni den trevliga matplatsen med gott om plats för ett stort matbord för stora sällskap. Takfönster och golvfönster skänker ljus och vackra detaljer från förr smyckar rummet.

KÖK
Hemmets stora kök är smakfullt inrett med stilren köksinredning i grå ton och gedigna material som arbetsytor och golv i vacker kalksten. Ett arbetsvänligt och välutrustat kök med kyl och frys i fullhöjd, inbyggd mikro och ugn i arbetshöjd, diskmaskin samt vardagslyx i form av en inbyggd espressobryggare. Köket är även utrustat en fungerande vedspis samt en gasspis, perfekt för den matlagningsglade! Det rymliga skafferiet skvallrar om svunna tider och här finns gott om plats för förvaring. Den stora köksön med massiv bänkskiva i ek utgör en praktisk arbetsyta samt en social yta som bjuder in till mingel. 

VARDAGSRUM
Matsal, kök och vardagsrum har en öppen disposition som präglas ljus och rymd. Tak upp till nock skapar en härlig rymd och charmiga takstolar skänker rummen karaktär. Vardagsrummet smyckas av två fungerande kakelugnar som även skänker ljus och värme. Väggarna är klädda med vitmålad råspont som harmoniserar med den massiva ekparketten. Två höga fönster mot gården förser rummet med ljus och härifrån kan ni blicka ut över stadens takåsar. Rummet kan med enkelhet möbleras med en större soffgrupp och övrigt möblemang. Via vardagsrummet når ni två mysiga loft, perfekt för mysiga lässtunder eller för övernattande gäster.

SOVRUM 1
Det väl tilltagna sovrummet har ett insynsskyddat och rofyllt läge med himlen som närmsta granne. Från takfönstret kan ni blicka ut över takåsarna och Domkyrkans klocktorn. Den väl tilltagna ytan gör det enkelt att möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt.

SOVRUM 2
Vägg i vägg ligger bostadens andra sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. Ett stort takfönster skänker rummet ljus och golvet klätt med ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar.

WALK IN CLOSET
Från vardagsrummet når ni en lång korridor inredd med en stor garderobsvägg med skjutdörrar och praktiskt förvaringssystem. I anslutning till korridoren når ni även en rymlig klädkammare, perfekt för klädälskaren!

BADRUM 2
Ett badrum utöver det vanliga! Badrummet flödar i ljus från ett takfönster med utsikt över takåsarna och Domkyrkans klocktorn. Rummet är inrett med eleganta materialval som italiensk klinker och vitt kakel på väggarna. Här återfinns även en vacker tegelvägg och takstolar. Badrummet är utrustat med toalett, ångbastu, handfat, handdukstork samt en jacuzzi där ni kan njuta av det insynsskyddade läget och blicka ut mot himlen. Badrummet är även installerad med behaglig golvvärme samt infällda spotlights i taket.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Larmtrumman 2 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 6 bostadsrätter samt 4 lokaler med bostadsrätt. Föreningen registrerades 1992.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 23:8. Fastigheten byggdes 1878. Föreningen förvärvade fastigheten 1992 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga samt en mysig innergård.

PARKERING
Adressen är berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via antenn alternativt boxer. Internet genom telefonjacket.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1994 Renoverades stammar och elstigare.
2006 Lades taket om.
2013 Målades fönster.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen tar i dagsläget fram en ny underhållsplan och har för närvarande inga planerade renoveringar.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-04-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-04-12), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

MYSIGT MYLLER MITT I STADEN
I det gemytliga området inom Vallgraven bor du komfortabelt och praktfullt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar, små boutiquer och större kedjor. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.  

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. Inom Vallgraven bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. Här finns också de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan samt Kungstorget med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I de här kvarteren har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg. 

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn härifrån, är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Kungsportsplatsen, Brunnsparken, Drottningtorget och Grönsakstorget. I närheten ligger även Göteborgs centralstation. Från Rosenlunds Färjeläger kan du hoppa på båtarna Älvsnabbaren eller Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus. 

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande