Meny

Urval av Områden

Såld

Vetekornsgatan 33, Bifrost

Totalrenoverat hem med solig balkong


Totalrenoverad genomgångstrea med stor och solig balkong. Stilfullt boende med moderna materialval och optimal planlösning.

Välplanerat hem som totalrenoverats av Martinez Totalentreprenad under 2018. Genomgående mattlackad ekparkett harmoniserar med sober färgsättning och gör det enkelt att inreda snyggt. Den stora balkongen är en underbar tillgång under årets varma dagar där ni kan njuta av många soltimmar. Köket från KVIK är smakfullt inrett med integrerade vitvaror, gott om arbetsytor och vardagslyx i form av diskmaskin. Stora fönsterpartiet skänker hemmet ljus och rymd. Det väl tilltagna vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar! Här bor ni lugnt och bekvämt med närhet till Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och offentlig service. För er som gillar att ha nära till naturen finns även Änggårdsbergen och Safjället som bjuder på vackra strövområden.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

67 kvm

Avgift

4 341 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Ida Goding

Mäklare
031 - 761 00 11

Översikt

Rum
3 rum och kök
Boarea
67 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
BV
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1968
Förråd
Källarförråd
TV/Bredband
Kabel-TV och Internet via ComHem samt fiber via Bredbandsbolaget
Församling
Fässberg
Skattesats
31.74%
Lägenhetsnummer
16 (Brf)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
1 980 000 kr
Avgift
4 341 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV

Energi

Energideklaration
2009-04-04
Energiprestanda
127 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 188 kr/år
Totalt
4 188 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl från if.se.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planlösning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med grått klinkergolv och målade väggar i ljusgrå ton. Här finns plats för avhängning i en platsbyggd garderob med överskåp.

SOVRUM 1
Från hallen når ni hemmets större sovrum med väggar målade i trendriktig grön ton och golv i mattlackad ekparkett. Ett fönster förser rummet med ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Från sovrummet når ni utgången till hemmets balkong. 

BALKONG
Rymlig balkong belägen mot föreningens gård. Balkongen har ett grått klinkergolv och rymmer både bord och stolar, en underbar tillgång under sommarhalvåret! Här kan ni njuta av sol från lunch till sen kväll.

VARDAGSRUM
Ljust och rymligt vardagsrum med mattlackad ekparkett och väggar målade i en ljusgrå ton. Ett stort fönsterparti skänker rummet ljus och här kan ni möblera med både soffgrupp och matbord. 

KÖK
Hemmets stilfulla kök från KVIK Bäckebol är smakfullt inrett med vit köksinredning och integrerade vitvaror. Gråa bänkskivor och väggar målade i grått harmoniserar med köksinredningen. Köket har gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl/frys, skafferi, induktionshäll, fläktkåpa, ugn samt diskmaskin.

SOVRUM 2
Mysigt sovrum med två fönster som skänker ett härligt ljusinsläpp. Väggarna är målade i en grön ton som harmoniserar med ekparketten. Här finns plats för enkelsäng och skrivbord. 

BADRUM
Stort badrum med mönstrat klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med glasdörr.

ÖVRIGT
Den plattsatta uteplatsen med trästaket som man når från lägenhetens balkong ingår inte i upplåtelsen, det är oklart om den kommer att finnas kvar efter fasadbytet.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 är en äkta bostadsrättsförening som utgörs av ett våningshus med totalt 143 lägenheter. Föreningen upplåter 111 lägenheter med bostadsrätt samt 32 lägenheter med hyresrätt. De finns även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Vetekornsgatan 3-37. Föreningen bildades 2007.

HEMSIDA
http://www.brf-td.se

FASTIGHETEN
Mölndal Täckdiket 4. Fastigheten byggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB Mölndal sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill. I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum samt två miljöhus.

ÅTAGANDEN
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning, frivilligt att delta.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 260 kr/mån och en parkeringsplats med el-stolpe kostar cirka 360 kr/mån. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykelplats kostar cirka 240 kr/mån och en mopedplats kostar cirka 160 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser och motorcykelplatser (2018-04-24).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem och fiber via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018. Vid två eller fler uttagna panter utgår en viss rabatt på pantsättningsavgiften.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 Installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd togs ner.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Utfördes en radonmätning med godkänt resultat. Samma år genomfördes en omfattande renovering av innergården och i samband med detta drogs nya dagvattenledningar, dränerades delar av fastigheten samt byttes samtliga avlopp i marken runt fastigheten.
2017 Genomfördes upprustning av gården.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att energieffektivisera fastigheten samt genomföra fasadbyte. De planerar även VVS-arbeten, och då kommer de behöva tillgång till varje lägenhet någon eller några dagar. Föreningen har även sökt bygglov för att glasa in balkongerna i samband med fasadarbetet (valfritt och bekostas i så fall av respektive lägenhetsinnehavare). Arbetet kommer att ske i tre etapper och föreningen planerar att påbörja arbetet under 2018, och vara färdiga med samtliga etapper 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-04-24).

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-04-24).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-04-24) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande