Meny

Urval av Områden

Såld

Klippan 1H, Klippan

Havsnära hem i etage


Välplanerad och ljus etagelägenhet med solig balkong. Ett stilfullt hem med två badrum, stort kök och sociala ytor samt havet som närmsta granne.

Välkomna till detta välplanerade hem som präglas av ljus och rymd. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som gör den enkelt att inreda personligt. Vardagsrummet har en magnifik takhöjd som skapar en härlig atmosfär och härifrån når ni den rymliga balkongen som är en underbar tillgång under årets varma dagar. Köket renoverades 2013 med modern köksinredning och här finns gott om plats för ett större matbord. Här bor ni i ett ljusskönt hem med möjlighet att bygga till ett extra sovrum. Bostaden har dessutom två badrum, tvättmaskin samt goda förvaringsutrymmen. I Klippan bor ni i ett lugnt område med nära både hav och stad. I närheten finns Majorna med många populära restauranger, butiker och bekvämligheter. Dessutom kan ni enkelt ta er över till Eriksberg och in till Operan.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

3.5 rum och kök

Boarea

100 kvm

Avgift

6 097 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Ida Goding

Ansvarig Mäklare
0766 - 12 07 26

Jenny Raneryd

Mäklare
0766 - 10 88 18

Översikt

Rum
3.5 rum och kök
Boarea
100 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 4 rum och kök.
Våning
3 av 7
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Byggår
1930
Fastigheten byggdes till bostadshus under 1980-talet.
Förråd
Källarförråd
TV/Bredband
Com hem
Församling
Göteborgs Carl Johan
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
303 (Brf) / 1103 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
3 250 000 kr
Avgift
6 097 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV

Energi

Energideklaration
2009-03-09
Energiprestanda
133 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
1 950 kr/år
Försäkring
1 476 kr/år
Totalt
3 426 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planlösning entréplan

Planlösning övre plan

Alternativ planlösning övre plan

NEDRE PLAN

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga och möblerbara hall med vackert parkettgolv och vitmålade väggar. Hallen har en öppen planlösning mot köket som skänker ljus från sina två fönster. Här finns gott om plats för avhängning i fyra vita garderober.

KÖK
Ljus och rymligt kök med parkettgolv och vitmålade väggar. Köket renoverades 2013 och är smakfut inrett med grå köksluckor, vit laminatbänkskiva samt stänkskydd i glas med bakomliggande tapet. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis, varmluftsugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Köket har två fönster som skänker mycket ljus och intill finner ett matbord sin naturliga plats. 

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum har en härlig rymd tack vare den öppna delen mot etagevåningen. Golvet är klätt med ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Här kan ni möblera med soffgrupp och annat möblemang. Från vardagsrummet når ni den stora balkongen.

BALKONG
Härlig balkong med ett högt och fritt läge. Här kan ni njuta av morgon- och förmiddagssol, en underbar tillgång under årets varma dagar! Balkongen har gott om plats för utemöbler.  

BADRUM
Bostadens ena badrum har blå våtrumsmatta och helkaklade väggar. Här finns toalett, handfat, spegel, dusch samt tvättmaskin och torktumlare.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
En trappa från vardagsrummet tar er upp till bostadens övervåning och den övre hallen som har valnötsmönstrat laminatgolv och tapetserade väggar i ljust mönster. Den övre hallen passar utmärkt som arbetshörna, men här finns möjlighet att bygga ut utrymmet till ett extra rum. Fönster i två väderstreck skänker ljus och fem vita garderober ger gott om utrymme för kläder och andra tillhörigheter.

SOVRUM 1
Lägenhetens större sovrum har ekparkett, vitmålade väggar och ett fönster. Här finns gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. 

SOVRUM 2
Vägg i vägg ligger bostadens andra sovrum som rymmer en enkelsäng och skrivbord. Sovrummet har plastmatta, vitmålade väggar och ett fönster.

BADRUM 2
Bostadens andra badrum har en blå våtrumsmatta samt helkaklade väggar i vitt med en blå bård. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, badkar samt handdukshängare.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nya Mälteriet är en äkta förening som registrerades år 2004, föreningen köpte fastigheten 2006 då de ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. 2010 fastställdes en ny ekonomisk plan. I föreningen finns 56 bostadsrätter, en hyresrätt samt tre lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Byggnaden uppfördes 1930 och byggdes om till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, två cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Stammarna är renoverade under mitten på 1980-talet.
2008 Installerades fjärrvärme. Samma år renoverades tvättstugorna, sopsortering infördes och anslagstavlor sattes upp.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gavel målades om, värmepanna och värmeväxlare togs bort till förmån för fjärrvärme.
2010 Färdigställdes sex nya lägenheter. Samma år genomfördes putsning och målning av utvalda fasader, byte av hängrännor, stuprör och balkongplåtar samt förbättring av fastighetens skalskydd och renovering av fläktaggregat.
2011 Dörrar och fönsterkarmar på fasaden målades om, gallergrind monterades i kulverten och brandsläckare sattes upp.
2012 Gjordes översyn av avloppssystemet och besiktning av nya lägenheter genomfördes. Samma år målades gemensamhetsutrymmena och nya utrymningsskyltar sattes upp.
2013 Genomfördes en upprustning av innergården.
2015 Gjordes en översyn av skalskyddet.
2016 Togs en ny underhållsplan fram.
2017 Renoverades två av fasaderna då även balkonger och tak på två av fasaderna renoverades. Samma år utfördes underhållsarbete på fönstren mot Älvsborgsbron.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på innergården under 2018 samt se över ventilationen i huset. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-05-25).

ÖVRIGT
Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Hotel Waterfront för besökare som vill bo över.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-05-25) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Familjär charm i hippa kvarter

Letar du bostad i Västra Centrum och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Västra Centrum

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande