Meny

Urval av Områden

Kommande försäljning

Schéelegatan 5A, Lunden

Öppen och social genomgångstvåa med solfylld balkong


Social genomgångstvåa med öppen arkitektur och ljus från fönster i två väderstreck. Solfylld balkong och tillgång till nybyggt träddäck på föreningens innergård. Garanterad parkerings- eller garageplats.

Attraktiv Lunden tvåa som varsamt renoverats. Hemmets arkitektur är tilltalande med kök och vardagsrum i halvöppen disposition, något som inger en social och luftig känsla. Den trivsamma balkongen utgör en vacker förlängning till bostaden och här kan ni njuta i solen från morgon till eftermiddag. En tidlös design gör det möjligt att sätta sin egen prägel med fina ytskikt som löpande har fräschats upp. Njut även av ett fullutrustat matlagningskök, förstklassig förvaring i klädkammare och garderober samt ett helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Till bostaden hör också två förråd samt en garanterad parkerings- eller garageplats. Ett guldläge nära stad och natur mitt i Lundens idylliska kvarter med ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

64 kvm

Avgift

3 897 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Översikt

Rum
2 rum och kök
Boarea
64 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
2 av 3
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1961
Förråd
Vinds- samt källarförråd
TV/Bredband
Kabel-TV via Bredbandsbolaget samt Internet via valfri leverantör.
Församling
Göteborgs S:t Pauli
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
92 (Brf) / 1201 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Avgift
3 897 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg.

Energi

Energideklaration
2009-05-20
Energiprestanda
125 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
4 560 kr/år
Försäkring
1 222 kr/år
Totalt
5 782 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

HALL
Ta trapporna upp till andra våningen och stig in i en vacker 60-tals pärla som varsamt renoverats. Från hallen har ni en direktvy över bostadens trivsamma disposition och här finns plats för avhängning samt god förvaring i en inbyggd klädkammare. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en ljuvlig stavparkett.

KÖK
Ett tidlöst och trendriktigt kök som renoverades 2010. Det nylagda golvet smyckas av ett vackert marrakech kakel och här har man valt en vit skåpinredning som står för ypperlig förvaring. Under 2015 bytte man ut bänkskivan till vitoljad ek och i samband med detta lades även ett vitt, rektangulärt kakel. Rostfria och kvalitativa vitvaror ifrån 2010 ger ett enhetligt intryck och här inryms en keramikhäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin samt ett städskåp. En matplats för upp till 6 personer får sin naturliga plats intill fönstret och här har man också tagit ner en vägg mot vardagsrummet för att skapa en social sällskapsyta.

VARDAGSRUM
Ett bedårande sällskapsrum med påtaglig rymd och slående takhöjd. En ljuvlig fiskbensparkett pryder golvet och det generösa fönsterpartiet ihop med vita väggar inger en ljus och härlig känsla. Balkongen är en vacker förlängning till rummet och de tilltagna ytorna gör det enkelt att möblera med både soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

BALKONG
Bostadens balkong är belagd med trätrall och här ryms ett bord med två stolar. På balkongen kan ni njuta i solen från morgon till sen eftermiddag.

SOVRUM
Sovrummets placering ligger mot föreningens innergård och här är tystnaden påtaglig. På golvet ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är målade i en varm ljusgrå ton. Fem platsbyggda garderober installerades nu i år och här får ni plats med det mesta i kläd- och skoväg. Här ryms en dubbelsäng, sängbord samt en skrivbordshörna.

BADRUM
Ett modernt badrum med stilren design som renoverades 2010. Väggarna är klädda i ett vitt kakel och på golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme för maximal komfort. Badrummet är utrustat med wc, dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt tvättmaskin. Här finns också ett praktiskt fönster för vädring och ljusinsläpp.

ÖVRIGT
2015 renoverades ytskikten i bostaden.

FÖRENINGEN
Brf Schéelegatan är en äkta bostadsrättförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 13 bostadsrätter samt 1 lägenhet som upplåts med hyresrätt. Föreningen har också en lokal med hyresrätt och de har även sålt en före detta lokal som just nu håller på att renoveras och som ska ombildas till bostadsrätt. När ombildningen är klar kommer föreningen att ha 14 bostadsrätter (2018-08-14). Föreningen bildades 2007 och har adresserna Schéelegatan 5, 5A samt 5B.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 8:13. Fastigheten bebyggdes 1961. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Bo & Son. Bo & Son genomför snöröjning, städning och reparationer i fastigheten.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en trivsam innergård med nybyggt trädäck. Det finns även en gemensam tvättstuga, ett cykelförråd, barnvagnsförvaring samt ett styrelserum.

PARKERING
Föreningen förfogar över 8 parkeringsplatser samt 6-7 garageplatser. En parkeringsplats kostar cirka 600 kr/mån och en garageplats kostar cirka 800 kr/mån. Samtliga boende är garanterade en parkerings-eller garageplats. I dagsläget är det 1 person i kö till garageplatserna men det finns lediga parkeringsplatser (2018-08-14).

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningen är inte ansluten till någon specifik internetleverantör.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Övelåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptaganden av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kronor för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF.

I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

RENOVERINGAR
2009 Energideklarerades fastigheten och V/A-stammar i kök och badrum besiktigades. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 Renoverades taket.
2014 Utfördes en injustering av värmen och termostater monterades in i samtliga radiatorer i huset.
2016 Renoverades hela fasaden.
2016-2017 Genomfördes en omfattande renovering av garaget.
2017 Under sommaren slutfördes en omläggning av tätskiktet på innergården och underliggande garagetak.
2018 konverterades och såldes en av föreningens lokaler. Denna lokal håller på att renoveras och ska ombildas till bostadsrätt. När ombildningen är klar kommer föreningen att ha 14 bostadsrätter. I år iordningställdes också gården och ett nytt stort trädäck byggdes. Man slutförde också renoveringen av badrummet i föreningens hyresrätt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2043.

Föreningen planerar att filma och relina de lodräta stammarna vid behov under 2018-2019. De planerar även framöver att renovera ytskikten i trappuppgångarna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-08-14).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-08-14).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-08-14) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Vackra villor och tidstypisk arkitektur

Letar du bostad i Östra Centrum och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Östra Centrum

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande