Meny

Urval av Områden

Kommande försäljning

Räntmästaregatan 21A, Lunden

40-talsfunkis med bevarad tidskaraktär och balkong mot lummig grönska


Funkispärla i gavel med fönster i tre väderstreck. Solfylld balkong med fri utsikt mot ljuvlig grönska.

Ett guldläge bland Lundens mysiga kvarter med sitt stora utbud av butiker, caféer och restauranger. Denna fina 40-tals trea infriar alla önskningar och en fördelaktig placering gör att ni bor tyst och avskilt med grönskande omgivningar utanför porten. Bevarade brädgolv matchas med modern interiör på ett medvetet sätt och en genomtänkt arkitektur gör det möjligt att öppna upp en vägg mellan kök och vardagsrum. Hemmets soliga balkong bjuder på en bedårande utsikt och stora fönster i gavel inger en ljus känsla. Köket är tidlöst med allt som behövs i matlagningen och hemmets förvaring är förstklassig i flera garderober. Därtill erbjuds ett helkaklat badrum med tvättmaskin samt tillgång till två förråd. Bo i en omtyckt brf med en lummig lekplats på granngården. Runt knuten går 60 bussen med täta turer in till stan och med gångavstånd når ni Redbergsplatsens knutpunkt. Bredband ingår.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

60 kvm

Avgift

3 876 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Översikt

Rum
3 rum och kök
Boarea
60 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
1 av 4
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1943
Förråd
Vinds- samt källarförråd
TV/Bredband
ComHem
Församling
Göteborgs S:t Pauli
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
488 (Brf) / 1102 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Avgift
3 876 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Energi

Energideklaration
2010-06-29
Energiprestanda
129 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
4 740 kr/år
Försäkring
3 238 kr/år
Totalt
7 978 kr/år
Personer i hushåll
3
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

Alternativ planritning

HALL
Ta trapporna upp till första våningen och stig in i denna mysiga trerummare med bevarad tidskaraktär. Från hallen har ni en direktvy över bostadens genomtänkta disposition och redan här gör sig funkischarmen påmind. Golvet är belagt med ett schackrutigt klinkergolv från Höganäs i svart och vitt och väggarna är målade i en vit kulör. I taket sitter infällda downlights för stämningsfull belysning och här finner ni en hatthylla till avhängning. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr och det tilltagna utrymmet kan möbleras med en byrå eller annat möblemang om så önskas.

KÖK
Ett tidlöst kök med all utrustning som behövs för att göra er vardag lite enklare. Golvet är belagt med ett gediget brädgolv och väggarna är målade i en vit kulör. Köket renoverades 2008-2009 och den vita skåpinredningen matchas snyggt med en bänkskiva i svart som belyses av inbyggda spotlights. Ett matsalsbord för fyra personer får sin naturliga plats invid fönstret och här kan man blicka ut mot Lundens lummiga omgivningar. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn med självrengörande funktion, kombinerad kyl och frys samt en diskmaskin (diskmaskin från 2016 med 5 års garanti). I taket sitter infällda downlights och här finns platsbyggda hyllor och vinställ för praktisk förvaring samt dekoration. I köket erbjuds dessutom möjlighet för den som önskar att öppna upp en vägg mot hemmets vardagsrum för att skapa ytterligare sällskapsyta.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i gavel och den härliga balkongen blir en vacker förlängning till rummet. Golvet pryds av ett bevarat brädgolv och de ljusa väggarna bryts av med en dekorativ fondvägg i en turkos ton. Här är lugnet påtagligt och de dubbla balkongdörrarna i glas ihop med fönster i två väderstreck ger ljuset fritt spelrum. Den spatiösa ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

BALKONG
Via dubbla balkongdörrar i glas når ni hemmets härliga balkong och det fria läget kan inte bli bättre. Njut av solen från tidig eftermiddag till kväll, vila ögonen på de vackert grönskande omgivningarna och känn av den märkbara tystnaden. Balkongen är belagd med trätrall och kan inredas med cafémöbler samt annan dekoration.

SOVRUM 1
Hemmets huvudsovrum är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng. Tack vare bostadens placering i huset är rummet fritt från insyn och här sover man ostört om natten. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och även i detta rum löper ett vackert brädgolv. Förvaring erbjuds i form av två dubbelgarderober samt en inbyggd garderob.

SOVRUM 2
Ett charmigt sovrum i vinkel som lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Väggarna är målade i vitt och likaså här smyckas rummet av ett gediget brädgolv. Här kan ni inreda med enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Förvaring erbjuds i två inbyggda garderober.

BADRUM
Ett helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2002. På golvet ligger ett ljusblått klinker och väggarna är kaklade i vitt med en ljusblå bård. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel med belysning, spegelskåp, platsbyggda hyllor, dusch med draperi samt tvättmaskin.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Ränten är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 68 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Räntmästaregatan 21A-21F samt Räntmästaregatan 23A-23C. Föreningen bildades år 2000.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 37:6. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av MBA.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, två tvättstugor samt en möteslokal.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. En plats kostar cirka 450 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2018-11-12).

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område "Ö"

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1 138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2045.

2001 Installerades nya entrédörrar samt byttes fönster i fastigheterna, exklusive vardagsrumsfönster.
2002 Genomfördes ett rörstambyte och samtliga badrum renoverades i hus 23. Samma år byggdes en ny tvättstuga i hus 23.
2003 Renoverades tvättstugan i hus 21.
2004 Lades halva taket om i hus 21, andra halvan byttes ut i början på 90-talet. Samma år installerades ny portkod, målades sidan mot Räntmästaregatan samt gavlarna i hus 21.
2004-2005 Installerades egen fjärrvärmeanslutning. Samma år byttes stamventiler och termostatsventiler installerades på samtliga radiatorer.
2005 Högtrycksspolades samtliga köksstammar.
2006 Byttes resterande fönster som ej byttes 2001.
2006-2007 Genomfördes ett elstambyte för att möjliggöra installation av elspisar.
2008 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och alla trapphus renoverades samt målades.
2010 Stängdes stadsgasen av och pluggades i gatan. Samma år bekostade föreningen byte av spis för samtliga hyreslägenheter.
2011 Byggdes balkonger till samtliga lägenheter.
2013 Reparerades sockeln samt byttes källarfönster.
2015 Asfalterades föreningens gemensamma parkering.
2017 Installerades 3 nya tvättmaskiner i 23:an samt reparerades och ommålades källarstaketet. Samma år lagades en äldre mur vid parkeringsplatsen, genomfördes en utgrävning av ytan mot husfasaden där ny buskplantering planeras samt rengjordes och behandlades trapporna i trapphusen.
2018 Lagades håligheter i asfalten framför huset.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu planerar föreningen för att byta gavelfasaden på södersidan.

Föreningen planerar under 2019 att gjuta trappan på 23.an för att kunna skapa en planteringsyta som ska bli ett vackert blickfång. Det planerar också under året att renovera området vid parkeringen samt att byta kvarvarande stamdelar järn i källarens spillvatten. Under samma period planeras även en radonmätning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Enligt föreningens underhållsplan planerar de även under 2020 att måla om plåttaket, energideklarera fastigheterna på nytt samt att byta ut torkmaskiner i föreningens två tvättstugor. De planerar också under 2021 att genomföra en OVK- besiktning samt en ommålning av källargolven.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-11-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-12) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Vackra villor och tidstypisk arkitektur

Letar du bostad i Östra Centrum och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Östra Centrum

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande