Meny

Urval av Områden

Såld

Klamparegatan 3, Masthugget

Minitvåa i toppskick med fantastisk utsikt!


Insynsskyddad och oerhört välplanerad minitvåa. Högt belägen med vacker utsikt över staden och Oskar Fredriks kyrka. Hiss finns!

Välkomna till detta optimala hem med väldisponerade kvadratmetrar. Bostaden har ett högt och fritt läge med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och fantastisk utsikt över staden. I förgrunden kan ni njuta av Oskar Fredriks kyrka och dess lummiga omgivningar med staden i horisonten. Kök och allrum har en öppen och social disposition för en bekväm och praktisk vardag. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer en dubbelsäng och i hallen finner ni gott om plats för förvaring. Bostaden ligger i en av Sveriges största föreningar med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. Här bor ni högt över staden med promenadavstånd till Linnégatans utbud av restauranger och caféer samt knutpunkterna Järntorget samt Linnéplatsen.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

36.5 kvm

Avgift

1 917 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jazmine Ohgami

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 36

Lina Persson

Mäklare
0766 - 47 76 33

Översikt

Rum
2 rum och kök
Boarea
36.5 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
Våning
3 av 7
Hiss
Ja
Byggår
1967-1972
Förråd
Källarförråd
TV/Bredband
Kabel-TV via Com Hem samt bredband via iTux
Församling
Göteborgs Oscar Fredrik
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
0298 (Brf) / 0901 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
2 350 000 kr
Avgift
1 917 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Energi

Energideklaration
2009-12-09
Energiprestanda
131 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
3 400 kr/år
Försäkring
812 kr/år
Totalt
4 212 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planlösning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med ljust golv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning samt goda förvaringsutrymmen i tre garderober.

ALLRUM
Från hallen når ni hemmets allrum som präglas av härliga ljusinsläpp från rummets fönster. Här kan ni njuta av ett högt och insynsskyddat läge med en underbar utsikt över staden. Rummet är inrett med ljust golv som harmoniserar med vitmålade väggar. Här ryms både soffa och matbord.

KÖK
Köket har en öppen och social disposition mot vardagsrummet och är inrett med modern köksinredning i vitt. Ovan arbetsytorna sitter vitt kakel upp till tak som skapar en spännande bistrokänsla. Köket är utrustat med spis, fläktkåpa, ugn samt diskmaskin.

SOVRUM
Vägg i vägg med allrummet ligger hemmets rofyllda sovrum utan insyn. Här ligger ett ljust golv och väggarna är vitmålade. Rummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng och övrigt möblemang.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets fräscha badrum med schackrutigt klinkergolv i svart och vitt samt helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, dusch med glasvägg, handdukstork, spegel, handfat med underliggande bänkskiva samt vardagslyx i form av tvättmaskin.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Masthugget är en av Sveriges största föreningar och bildades i sin nuvarande form 1980. Föreningen är äkta och består av 20 hus med 1139 bostadsrätter, 33 studentbostäder samt 64 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Andra Långgatan 44-48, Fjällgatan 11-29, Fyrmästaregången 2-20, Klamparegatan 3-17, Klingners plats, Klostergången 1-15, Mattssonsliden 2-28, Masthuggsliden 1-9, 8-22, Masthuggsterrassen 4-14, 7-9, Rangströmsliden 1-7, Repslagaregatan 4-6, Skepparegången 2-30, Vaktmästaregången 1-13 samt 2-18.

HEMSIDA
http://www.brfmasthugget.se/index.html

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 34:11 samt 34:14- 34:21. Fastigheterna uppfördes under åren 1962-1972. Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göteborgs kommun via tomträtt. Tomträttsavgälderna har efter dom i Hovrätten fastställts till 3 225 108 kronor per år under perioden 5 augusti 2005-4 augusti 2025.

FÖRVALTNING
Föreningen har egen anställd personal som utför ekonomisk, administrativ och teknisk förvaltning samt drift. Städning upphandlas via entreprenad och har under verksamhetsåret utförts av AlliancePlus AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fest- och samlingslokaler, bastu och motionsrum, mattvätt, biltvätt, bilvårdsplats, måleri, snickeri, vävstuga och ett aktivitetsrum med dart samt pingis- och biljardbord. Det finns även cykelförråd och tvättstugor. För information om priser hänvisar vi till föreningens hemsida.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44-48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart. Garageplats kostar ca 525 kr/mån, Mc-plats ca 225 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2018-10-23).

För prislista gällande platser i föreningens garage se:
http://www.brfmasthugget.se/prislista.html

För mer information om övriga parkeringsmöjligheter se:
http://www.brfmasthugget.se/parkering.html

Adressen Klamparegatan 3 är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, basutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen har ett avtal med iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar. Från och med 1 januari 2018 har föreningen i enlighet med beslut på föreningsstämma tecknat bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2011-2013 Renoverades hissar.
2012 Renoverades samtliga garage, nya cykelhus byggdes och underhåll utfördes på samtliga fönster.
2014 Gården på Klamparegatan genomgick en fullständig ombyggnad och gårdsbjälklaget försågs med nytt tätskikt.
2013-2017 Renoverades fasad, fönster samt balkonger. Under perioder byttes även fläktar och aggregat samt passersystemet.
2017 Genomfördes markarbeten på Skepparegången 10-30. Under året renoverades även trapphus på Klamparegatan och Vaktmästaregången.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår ombyggnad av ventilationssystemet, ombyggnationen sker etappvis och beräknas vara klar 2021. I dagsläget pågår även fortsatt trapphusrenovering. Föreningen planerar att påbörja en relining av avloppsstammarna under 2019 samt under samma år renovera tvättstugorna. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget (2018-10-23).

För övriga planerade renoveringar se föreningens årsredovisning.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. Finansieringsplanen innehåller årlig indexhöjning av årsavgifterna på ca 2%. Senaste höjningen var 2014 med 2%, innan dess var det senast 2010.

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-10-23).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-23) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången.

Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer. Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Familjär charm i hippa kvarter

Letar du bostad i Västra Centrum och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Västra Centrum

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande