Meny

Urval av Områden

Såld

Vetekornsgatan 25, Bifrost

Topprenoverat hem med påkostade material och balkong


Totalrenoverat 2018 med omgjorda ytskikt, påkostat kök från Kvik samt exklusivt badrum med golvvärme. Stora rum, fönster åt två håll, mysig balkong, separat tvättstuga samt gästtoalett. Lugna och barnvänliga omgivningar.

Modernt och medvetet hem där det bara är att flytta in. Lägenheten är omgjord 2018 av Martinez Totalentreprenad AB och de sista finslipningarna gjordes endast för ett par dagar sedan. En genomgående mattlackad ekparkett och sobra färgsättningar ger en neutral bas att inreda efter och här bor man på lättmöblerade ytor med mycket ljus från fönster i två väderstreck. Njut också av en mysig balkong som på sikt kan glasas in, ett påkostat kök från Kvik Bäckebol samt ett lyxigt badrum med härlig golvvärme. Dessutom tillgång till en separat tvättstuga, gästtoalett och bra förvaring i klädkammare samt flera garderober. Ett guldläge nära Mölndals Centrum med all tänkbar service samt Änggårdsbergen och Safjällets vackra strövområden.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

4 rum och kök

Boarea

100 kvm

Avgift

6 279 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Översikt

Rum
4 rum och kök
Boarea
100 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
2
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1968
Förråd
Källarförråd
TV/Bredband
Kabel-TV och bredband via Com Hem samt fiber via Bredbandsbolaget
Församling
Fässberg
Skattesats
31.74%
Lägenhetsnummer
47 (Brf) / 1101 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
2 850 000 kr
Avgift
6 279 kr/mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV

Energi

Energideklaration
2009-04-04
Energiprestanda
127 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
1 848 kr/år
Totalt
5 848 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Hemförsäkring baserat på kalkyl hos if.se. Elkostnad enligt schablon.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

Njut av ett topprenoverat hem där allt är sprillans nytt och genomtänkt i minsta detalj. Hela lägenheten genomsyras av påkostade material och exklusiv inredning och en mattlackad ekparkett samt sobra ytskikt ger en neutral bas att inreda efter.

HALL
Via trapporna upp till andra våningen når ni bostadens rymliga genomgångshall som leder er vidare till samtliga rum. Den tilltagna ytan erbjuder plats för avhängning och fyra garderober står för ypperlig förvaring. På golvet ligger en mattlackad ekparkett som löper vidare genom lägenheten och väggarna är målade i en vit kulör.

KÖK
Ett kök i toppklass som minutiöst har renoverats under 2018 med mycket omsorg och känsla. Väggarna är målade i en grå ton och den stilfulla skåpsinredningen från Kvik Bäckebol består av släta luckor i en ljusgrå nyans. Arbetsbänkarna är beklädda med en mörkgrå laminatskiva och ovanför sitter ett stänkskydd i matchande material som belyses av inbyggda spotlights. Förvaringsmöjligheterna är förstklassiga i ett flertal köksskåp, ett skafferi samt städskåp och arbetsytor på två sidor förenklar i matlagningen. Den kvalitativa utrustningen består av hel kyl och frys, inbyggd ugn och micro, induktionshäll, fläkt samt en integrerad diskmaskin. Den tilltagna ytan kan möbleras med ett matbord för upp till sex personer som får sin naturliga plats invid fönstret.

VARDAGSRUM
Ett spatiöst rum med många möbleringsmöjligheter som bjuder in till social samvaro. Väggarna är målade i en varm, grå ton och ljuset flödar in från ett stort glasparti. Här kan ni inreda med en stor soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

SOVRUM 1
Hemmets huvudsovrum har en rosa kulör på väggarna som ger en behaglig känsla och det stora fönsterpartiet med vackert stenbräde förser rummet med ett härligt ljus. En dubbelgarderob står för förvaring och här ryms med enkelhet en dubbelsäng, tillhörande sängbord samt annat möblemang. Härifrån når ni hemmets trivsamma balkong i soligt läge.

BALKONG
En rymlig balkong med klinkergolv som på sikt kommer att glasas in. På balkongen kan ni njuta i solen från morgon till lunch och här ryms en mindre loungegrupp samt annan dekoration.

SOVRUM 2
Rofyllt sovrum med fönster in mot gården och en stilfull grå ton på väggarna. Detta rum lämpar sig utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor. En dubbelgarderob står för förvaring och här ryms en enkelsäng samt skrivbordshörna

SOVRUM 3
Även detta rum kan förslagsvis nyttjas som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Väggar målade i en grå ton och ett stort fönster för ljusinsläpp. Rummet kan inredas med enkelsäng samt skrivbordshörna och en dubbelgarderob står för förvaringen.

KLÄDKAMMARE
En tilltagen klädkammare med vita väggar, klädstänger, hyllförvaring och två dubbelgarderober med överskåp. Perfekt för klädälskaren!

BADRUM
Ett lyxigt badrum i toppklass med exklusiv inredning och påkostad utrustning för maximal komfort. På golvet ligger ett ljusgrått klinker med underliggande golvvärme och på väggarna sitter ett stort, rektangulärt kakel i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med taksil och glasvägg. I taket sitter dessutom inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till köket ligger en separat tvättstuga med vitmålade väggar och ett praktiskt klinkergolv i mörkgrå ton med härlig golvvärme. Tvättstugan är utrustad med arbetsbänk och underliggande förvaring, tvättmaskin samt ett vädringsfönster för ljusinsläpp. I taket sitter inbyggda spotlights för belysning.

GÄSTTOALETT
Gästtoalett med klinkergolv i grå ton och vitmålade väggar. Utrustningen består av wc samt handfat med kommod.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening som utgörs av ett våningshus med 143 lägenheter. Föreningen upplåter 112 lägenheter med bostadsrätt samt 31 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och har adresserna 3-37.

HEMSIDA
http://brf-td.hemsida24.se/se

FASTIGHETEN
Mölndal Täckdiket 4. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB Mölndal sköter föreningens fastighetsskötsel samt ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill. I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även en samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, två miljöhus samt extra förråd som kan hyras av föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden i föreningen. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 260 kr/mån och en parkeringsplats med el-stolpe kostar cirka 360 kr/mån. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykelplats kostar cirka 240 kr/mån och en mopedplats kostar cirka 160 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser, det är heller ingen kötid till föreningens motorcykel- samt mopedplatser (2018-08-29).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem. För digitala kanaler behövs en digitalbox eller modul som enskild medlem beställer hos Com Hem. Bredband via Com Hem och fiber via Bredbandsbolaget. Grundutbud av analoga kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 Installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd togs ner.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt genomfördes en godkänd brandöversyn.
2015-2016 Genomfördes en radonmätning, där alla värden låg långt under satta gränsvärden. Under samma år utfördes ett omfattande markarbete, både inne på gården och runt huset. Under arbetets gång byttes samtliga brunnar samt avlopps- och dagvattenrör, fastigheten dränerades och ytskikten fräschades upp. Slutbesiktning var i maj 2016.
2017 Genomfördes en godkänd brandöversyn, som innefattade rökluckor, brandsläckare i gemensamma utrymmen, nödbelysning mm. Under samma år genomfördes en upprustning av gården med nya växter och häcka och i samband med detta utfördes en godkänd kontroll av lekplatsen. Mindre åtgärder avseende ventilation och fasad har också utförts under året för att säkra fastigheten fram till de planerade åtgärderna med det stora underhållsprojektet.
2018 I början av sommaren byttes belysningsarmaturer i föreningens gemensamma utrymmen (ej bytt i trapphus). Det utfördes även en relining av de delar av avloppet som var i sämre skick.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en energieffektivisering samt ett fasadbyte av föreningens fastighet. I samband med detta kommer en renovering av värme-vatten, samt ventilationssystemet ske löpande. Föreningen behöver då tillgång till varje lägenhet i någon till några dagar. Föreningen har också fått beviljat bygglov för inglasning av balkonger. Detta har varit valfritt och bekostas av varje enskild medlem. Första etappen av inglasningen pågår just nu i samband med fastighetens fasadrenovering. Hela renoveringen är indelad i tre etapper och samtliga etapper beräknas vara färdiga under 2020.

I dagsläget pågår också en underhållsspolning av avloppen i fastigheten. Detta sker från och med vecka 35 och beräknas pågå i ett par veckor framåt (2018-08-29).

EKONOMI
Föreningen har inte tagit beslut om någon avgiftsförändring. Budget konfereras i oktober och då fastställs höjningen. Enligt plan troligtvis 2-4% från årsskiftet. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-08-29).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-08-29) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande