Meny

Urval av Områden

Såld

Stobéegatan 10A, Kålltorp

30-tals tvåa med bevarad tidskaraktär nära stad och natur


Landshövdingetvåa anno 1931 i naturnära Kålltorp. Renoverade ytskikt, vitpigmenterade brädgolv, spegeldörrar och bevarade klädskåp. Lågt belånad och välmående förening med tidigare avgiftssänkningar.

Mysig tvårummare med charmiga detaljer från byggtiden i välbehållet landshövdingehus med lummig innergård. Högt läge i huset utan insyn och tilltalande arkitektur med fönster åt två håll som ger ett härligt genomgångsljus. En fint renoverad bostad med omgjorda ytskikt från golv till tak, där det bara är att flytta in. Njut av framtagna brädgolv med vacker vitpigmentering och originalgarderober som smyckas av tidsenliga spegeldörrar. Därtill ett ordentligt matlagningskök, ett spatiöst sällskapsrum, ett rofyllt sovrum samt ett helkaklat badrum med kombimaskin för tvätt och tork. Förstklassiga kommunikationer precis utanför dörren med 1, 3, 5 & 17 bussen som tar er snabbt in till centralen och Avenyn. Tillgång till all service som behövs och Delsjöns fina rekreationsområde på gångavstånd!

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

53 kvm

Avgift

2 675 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Översikt

Rum
2 rum och kök
Boarea
53 kvm (Uppmätning SS 21054:2009)
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenhetens boarea 50 kvm.
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1931
Förråd
Källarförråd
TV/Bredband
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Fiber via Telenor.
Församling
Härlanda
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
3 (Brf) / 1101 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
2 480 000 kr
Avgift
2 675 kr/mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV

Energi

Energideklaration
2009-01-08
Energiprestanda
121 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
3 360 kr/år
Försäkring
3 120 kr/år
Totalt
6 480 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

I naturnära och gemytliga Kålltorp ligger denna ombonade tvårummare med bevarad tidskaraktär. Stig in i ett välbehållet landshövdingehus anno 1931 och ta trapporna upp till andra våningen. Alla ytskikt såsom väggar, tak, lister och dörrar har målats om i vitt under 2014 och väggarna är också grundade med fiberväv för lång hållbarhet.

HALL
Från hallen har ni en god överblick över samtliga rum och redan här förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. På golvet ligger ett vackert brädgolv som harmoniserar med vitmålade väggar, sobra och tidlösa interiörval som sätter ton för resten av bostaden. I hallen erbjuds plats för avhängning och här finns också en inbyggd garderob från byggtiden med tidsenlig spegeldörr. Den tilltagna ytan kan möbleras med byrå eller annat möblemang om så önskas.

KÖK
Köket har en härlig placering med ett stort fönster mot föreningens lummiga innergård. Väggarna är målade i vitt och skåpsinredningen består av vita luckor med metall beslag. Här erbjuds förstklassig förvaring i både skåp samt skafferi och här finns gott om plats för matlagning med arbetsytor på två sidor. Arbetsbänken i trä byttes ut nu i år och ovanför sitter nymålade, praktiska hyllor för kokböcker, kryddor samt annan dekoration. På motsatt sida ovan arbetsbänken i rostfritt är väggen klädd i ett antracitgrått kakel. I köket inryms en induktionshäll och ugn som installerades 2016/2017, fläkt, kombinerad kyl och frys samt en bänkdiskmaskin från 2013/2014. En matplats för upp till tre personer får sin naturliga plats intill fönstret.

VARDAGSRUM
Ett ljuvligt sällskapsrum med hög mysfaktor. På golvet ligger ett vitpigmenterat brädgolv och det stora fönstret tillsammans med dem ljusa väggarna ger en ljus och luftig känsla. De spatiösa ytorna ger plats för såväl soffgrupp som matsalsbord.

SOVRUM
I det tilltagna sovrummet finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare en fördelaktig placering mot föreningens tysta innergård. Två stora fönster släpper in dagsljus och här ryms en dubbelsäng, sängbord samt en skrivbordshörna. Här erbjuds förvaring i form av två inbyggda garderober i original med tidstypiska spegeldörrar. Även detta rum pryds av ett ljuvligt brädgolv som harmoniserar med ljusa väggar.

BADRUM
Det helkaklade badrummet smyckas av en blå mosaik med högblank finish på golvet och ett glansigt vitt kakel med en blå bård på väggarna. Utrustningen består av en nyinstallerad toalettstol, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, en kombimaskin för tvätt och tork från 2016/2017 samt dusch med ny blandare och utrustning som taksil och glasväggar. Den stilfulla handfatskommoden och spegelskåpet installerades 2016/2017 och under samma period sattes inbyggda spotlights in för stämningsfull belysning.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stobéegatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 15 bostadsrätter, varav 3 stycken vindslägenheter som byggdes 2002. Föreningen har adresserna Stobéegatan 10A-B och bildades 2002.

FASTIGHETEN
Göteborg Kålltorp 36:14. Fastigheten bebyggdes 1931. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen anlitar en konsult för den ekonomiska förvaltningen. Fastighetsunderhåll sköts av föreningen själva.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med gräsyta och utemöbler. I föreningen finns även en gemensam tvättstuga belägen i källarplan. Utrustningen består av 1 tvättmaskin, 1 torktumlare samt ett torkrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning enligt rullande schema. Man hjälper även till med att klippa gräset på framsidan av huset under sommaren (1 klippning/säsong). Föreningen anordnar också gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
I stora delar av området råder fri parkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Fastigheten har idag avtal med ComHem. Frivilligt att ansluta sig till extra indraget Fibernät som handhas av Telenor. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1975 Genomfördes ett stambyte och en omfattande köks- och badrumsrenovering. Under samma år gjordes en större ombyggnad av fastigheten.
1982 Byttes samtliga fönster till 3-glas.
1992 Kläddes fasaden med trä.
1998 Renoverades tvättstugan.
2001-2002 Renoverades tak och trapphus. Under samma period byggdes vindslägenheter.
2003 Renoverades badrummen.
2007 Målades träfasader samt dränerades grunden.
2008 Energideklarerades fastigheten.
2009 Renoverades avloppsstam i källare och grund .
2010 Renoverades tvättmaskin och torktumlare.
2011 Byttes fönster i lägenheter och trapphus (ej källarfönster), byttes termostater på radiatorer samt lades nya golvmattor i trapphusen.
2012 Drogs Fiber LAN in i fastigheten.
2013 Byttes maskinpark i tvättstugan, Electrolux. Vattenpump i källare installerades, husgrund målades och stödmuren mot gatan renoverades. Källarfönster mot innegård byttes. Belysning i och utanför trapphus byttes ut mot rörelsedetektorer och skymningsbelysning. Ny portkodsdosa installerades till respektive trapphus.
2016 Utfördes ett markarbete på gården samt genomfördes en OVK-besiktning.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu ser man över ventilationen i föreningen. Under 2019 planeras en ommålning av trapphusen och under 2022 planeras ett eventuellt dörrbyte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-07).

EKONOMI
En lågt belånad och välmående förening. För ett år sedan sänktes avgiften med cirka 10%. 

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-09-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-09-07) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

LUMMIGT OMRÅDE I STADENS UTKANT
Kålltorp är ett lugnt och hemtrevligt område som är beläget i den östligaste delen av stadskärnan. Här finns flerfamiljshus, lägenheter och villor i en salig blandning av landshövdingehus, bostäder av äldre modeller och modernare fastigheter. Förr i tiden låg här en by med samma namn och stadsdelens historia sträcker sig ända ner till 1200-talet. Det var först under tidigt 1900-tal som en stadsplan för området ritades upp. I Kålltorp bor du på ett behagligt avstånd från Göteborgs citypuls, alldeles intill flera stora och grönskande naturområden. Om du inte vill ta dig in till staden har kvarteren både mataffärer, små butiker, restauranger, kaféer och populära kvarterskrogar som ger området liv och rörelse.

I OMRÅDET
I den här delen av Göteborg bor du granne med härlig natur och lummiga grönområden. Alldeles i närheten finns bland annat fina ridvägar, härliga promenadstråk och motionsslingor, flera badplatser samt en golfbana. Renströmska parken, Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöområdet ligger alldeles intill. Tillgången till storslagen natur i kombination med närheten till staden gör stadsdelen omåttligt populär, både för unga, äldre och familjer. Här finns bekvämligheter som mataffärer, restauranger, vårdcentral, apotek, krogar och gym på nära avstånd. Kulturhuset Kåken, som ligger i Härlanda fängelsets gamla lokaler, hittar du också i området. Här finns bibliotek, öppen förskola och många olika kulturaktiviteter. Olskrokstorget och Munkebäckstorget ligger på kort avstånd och där hittar du större mataffärer, gym och småbutiker. Har du barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt till stadens alla delar med spårvagn eller buss. På bara 15 minuter är du i Göteborgs centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande