Meny

Urval av Områden

Såld

Norra Gubberogatan 5, Olskroken

30-tals trea högt upp i huset med solig balkong mot Gubberoparken


Vacker trea anno 1939 med nyrenoverat kök och badrum. Vån 4/5 med balkong mot Gubberoparken. Högt i tak och tidsenliga detaljer som djupa fönsterbräden i sten samt igensatt öppen spis. Hiss finns!

Ljuvlig 30-tals trea med en finstämd mix av gammalt och nytt. Hemmet har ett fördelaktigt läge högt upp i huset med en solig balkong som vetter mot lummiga Gubberoparken. Detaljer från byggtiden har bevarats med vackra fönsterbräden i sten och en igenmurad öppen spis som smyckar bostaden. Takhöjden är luftig och ihop med fönster i två väderstreck skapas en fantastisk rymd och ett härligt genomgångsljus. Njut också av ett påkostat, renoverat kök från Marbodal och ett omgjort badrum med härlig golvvärme samt tvätt och tork. Sovrummen ligger avskilt mot gården och i det mysiga sällskapsrummet finns plats för såväl soffa som matsalsbord. Ett guldläge med förstklassiga förbindelser till staden samt direkt närhet till matbutiker, torghandel, caféer, restauranger, vårdcentral, systembolag mm.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

84 kvm

Avgift

4 444 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Översikt

Rum
3 rum och kök
Boarea
84 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
4 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Byggår
1939
TV/Bredband
Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband vid Telia.
Församling
Göteborgs S:t Pauli
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
22 (Brf) / 1404 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
3 350 000 kr
Avgift
4 444 kr/mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV

Energi

Energideklaration
2010-01-07
Energiprestanda
115 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
7 061 kr/år
Försäkring
2 977 kr/år
Totalt
10 038 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

HALL
Via hissen upp till fjärde våningen når ni denna vackra 30-tals trea med en finstämd mix av gammalt och nytt. Från hallen får ni en trevlig överblick över samtliga rum och redan här gör sig den tidsenliga charmen påmind med en luftig takhöjd som genomsyrar bostaden. På golvet ligger ett stilfullt parkettgolv i ek som harmoniserar med ljusa väggar, tidlös interiör som ger en neutral bas att inreda efter. Här finns tre inbyggda garderober till förfogande och den tilltagna ytan erbjuder plats för avhängning samt en byrå om så önskas.

KÖK
Ett påkostat kök i toppklass med exklusiv inredning från Marbodal som renoverades under 2016. Kökets utformning är oerhört genomtänkt med mycket skåpsförvaring och gott om arbetsytor. Vita fronter med metallbeslag matchas fint med överskåp i glas som är utrustade med inbyggd belysning och ovan arbetsytor i skinande komposit sitter spotlights och stora kakelplattor i vitt. Här finns också praktisk vinförvaring med hyllor som smälter in fint med den övriga skåpsinredningen. Vita vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en induktionshäll, fläkt inbyggd ugn och micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Även i detta rum ligger en stilfull ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör. Härifrån blir man påmind om bostadens höga läge och från det stora fönstret med djupt bräde i sten bjuds på en vacker utsikt över lummiga Gubberoparken. I köket ryms ett rejält matsalsbord för flera middagsgäster.

VARDAGSRUM
Ett bedårande sällskapsrum som för tankarna tillbaka till byggåret. Takhöjden är påtaglig och tidsenliga detaljer som en bedårande öppen spis (igenmurad), vackra spegeldörrar och ett svart stenbräde pryder rummet. Rummets utformning erbjuder många möbleringsmöjligheter och den spatiösa ytan, ihop med den tilltagna takhöjden skapar en enastående rymd. Ett stort treluftsfönster släpper in rikligt med ljus och här ryms med enkelhet en större soffgrupp, en mediamöbel, ett matsalsbord samt annat möblemang. Den vackra ekparketten löper vidare in i vardagsrummet och likaså här har man valt en ljus färgsättning på väggarna. 

SOVRUM 1
I hemmets huvudsovrum sover ni stilla om natten tack vare bostadens höga läge och fördelaktiga placering mot Gubberoparken. Fyra garderober står för ypperlig förvaring och ljust målade väggar samt parkettgolv sätter också ton för detta rum. Ett generöst fönsterparti med svart stenbräde förser rummet med ljus och härifrån når ni hemmets härliga balkong. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord samt en byrå.

BALKONG
Bättre än så här blir det inte, ett högt läge med sol från lunch till kväll och en lummig utsikt att vila ögonen på! Balkongen kan möbleras med ett bord med två stolar samt annan dekoration.

SOVRUM 2
I fil med köket ligger bostadens mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Sober inredning som ljusa väggar och ett parkettgolv i ek pryder rummet och här finns tre garderober till förfogande. Rummet kan inredas med enkelsäng samt skrivbordshörna.

BADRUM
Ett helrenoverat badrum från 2016 med stilren interiör och lyxig utrustning. På golvet ligger ett modernt klinker i en ljusgrå ton som matchas snyggt med ett högblankt, vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar. Njut också av bekvämligheter som härlig golvvärme, handdukstork och en praktisk tvättpelare från Husqvarna som underlättar vardagens bestyr. I taket sitter dessutom inbyggda spotlights för stämningsfull belysning.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Norra Gubberogatan 5-7 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 44 bostadsrätter, 8 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och fastigheterna förvärvades 2015. Adresser i föreningen är Norra Gubberogatan 5-7.

HEMSIDA
www.norragubbero5-7.se

FASTIGHETEN
Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4. Fastigheterna bebyggdes 1939. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Hans Hallens Fastighetsservice tar hand om den ekonomiska förvaltningen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen. I föreningen finns även två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.

PARKERING
Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
1989 Genomfördes ett stambyte.
2018 Byttes fyra fläktar på taket och ventilationen i båda trapphusen återställdes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Just nu pågår en sanering samt en installering av avfuktare i krypgrunden på föreningens fastigheter. Under året kommer föreningen att byta ut nockpannor samt nockband. De planerar även i framtiden att se över och täta fönster samt balkongdörrar på föreningens hyresrätter. Föreningen har dessutom planer på att åtgärda balkongplattorna samt att byta ut två takfläktar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-07).

 

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-09-07).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-09-07), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Vackra villor och tidstypisk arkitektur

Letar du bostad i Östra Centrum och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Östra Centrum

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande