Meny

Urval av Områden

Såld

Övre Hallegatan 14, Centrala Hisingen

Renoverat hem med inglasad balkong i söder och tillhörande garageplats


Renoverad tvåa med omgjorda ytskikt, nytt kök samt stambytt och renoverat badrum. Inglasad balkong i söder, garageplats och bredband inkluderat i avgiften. Solid HSB förening med flera faciliteter!

Ett renoverat hem med nylagt parkettgolv och fina ytskikt där det bara är att flytta in. Njut av ett sprillans nytt KVIK kök från 2018 med kvalitativ utrustning och exklusiva material. Stora fönster åt två håll ger ett härligt genomgångsljus och den inglasade balkongen utgör en vacker förlängning till bostaden. Hemmet imponerar också med ett stambytt och renoverat badrum, ett rofyllt sovrum samt en rymlig walk in closet. Bo dessutom i en populär brf med faciliteter som gym och övernattningslägenhet samt fritt bredband och garageplats. Ett toppläge nära knutpunkten Backaplan med shopping och snabba förbindelser in till city. Matbutiker, Saluhall och alldaglig service inom räckhåll. Gångavstånd till lummiga Keilers park och Rambergets fantastiska utsiktsplats.

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

68.2 kvm

Avgift

4 377 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jazmine Ohgami

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 36

Lina Persson

Mäklare
0766 - 47 76 33

Översikt

Rum
2 rum och kök
Boarea
68.2 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
2 av 3
Balkong
Inglasad balkong
Hiss
Nej
Byggår
1963-1971
Förråd
Källarförråd
TV/Bredband
Gruppavtal avseende bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni via Net at Once. TV-basutbud via Sappa.
Församling
Lundby
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
148 (Brf) / 1201 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
2 350 000 kr
Avgift
4 377 kr/mån
Ingår i avgiften
Värme, TV, bredband, IP-telefoni & garageplats. Individuell el-och V/A förbrukning läggs på månadsavierna. Ett balkongtillägg om 81 kronor tillkommer.
Inre reparationsfond
Saldo: 807 kr

Energi

Energideklaration
2009-04-22
Energiprestanda
98 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
396 kr/år
Totalt
2 796 kr/år
Personer i hushåll
1
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

Alternativ planritning

HALL
Via trapporna upp till andra våningen når ni denna helrenoverade bostad i toppskick där det bara är att flytta in. Ett medvetet hem för er med högt ställda krav på ert boende, som värdesätter kvalitet och design. Redan i hallen inges en känsla av att allt är nytt och här är allt genomgånget i minsta detalj ända från golv till tak. På golvet ligger en vacker ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör som sätter ton för resterande rum i bostaden. Från hallen har du en god överblick över hela lägenheten och här finns gott om plats för möblemang. Till höger finns dessutom en rymlig klädkammare till förfogande som sväljer det mesta i kläd- och skoväg.

KLÄDKAMMARE
En väl tilltagen klädkammare med öppen garderobsinredning som erbjuder ypperliga förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt. 

KÖK
Köket är sprillans nytt från KVIK med trendriktiga material och här finns all utrustning som behövs i matlagningen. Inredningen är tidlös med släta luckor i vitt och ovan bänkskivan i ek pryds väggen av vita, rektangulära kakelplattor. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en kombinerad kyl och frys, fläkt, inbyggd ugn- och micro, spishäll samt diskmaskin. Vitvarorna installerades i samband med köksrenoveringen 2018 och är av märket Bosch och Siemens. I köket löper ett ljuvligt parkettgolv och ett stort fönster ihop med vita väggar skapar en härlig rymd. Den tilltagna ytan kan möbleras med ett matbord för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Ett rymligt rum med fina vinklar och två stora glaspartier som ger ett vackert genomgångsljus. På golvet ligger en bedårande fiskbensparkett som har bevarats från byggtiden och en sober vit kulör ger en neutral bas att inreda efter. Rummet förlängs av en inglasad balkong i söder och den tilltagna ytan ger utrymme för soffgrupp, mediamöbel, matsalsbord samt en mindre kontors- eller läshörna.

INGLASAD BALKONG
Hemmets inglasade balkong är ett mysigt extrarum som tack vare sin skyddade inglasning gör det möjligt för er att vistas ute största delen av året. Balkongen kan inredas med en stor loungegrupp och här kan ni njuta i solen från lunch fram till eftermiddagen.

SOVRUM
Sovrummet har ett fördelaktigt läge mot föreningens lugna innergård och här sover du ostört om natten. Även detta rum pryds av ett stilfullt parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Ett stort fönster med vackert stenbräde släpper in dagsljuset och här ryms med enkelhet en dubbelsäng samt annat möblemang. 

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2010-2012 och är helkaklat med moderna material. Det vita väggarna och golvet bryts av med svarta kakelplattor och en vacker vägg i betongglas skärmar av rummets duschhörna. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp samt eluttag. I taket sitter inbyggda spotlights för stämningsfull belysning och den underliggande golvvärmen är en extra lyx i vardagen. Här finns dessutom ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Linjalen är en äkta bostadsrättsförening bestående av flerbostadshus med totalt 420 bostadsrätter, 6 studentlägenheter samt 6 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1959 och har adresserna Västra Stillestorpsgatan 1-21 (udda nummer) samt Övre Hallegatan 8-52 (jämna nummer).

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/linjalen

FASTIGHETEN
Göteborg Brämaregården 60:1, 60:4 samt 74:3. Fastigheterna bebyggdes 1963-1971. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar också fastighetsskötsel samt lokalvård via HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fem trivsamma innergårdar med lekplatser för barn i olika åldrar. På gård fyra finns också en boulebana samt ett stort schackspel med pjäser som boende i föreningen kan låna. På kommunens mark genom området finns dessutom en inhägnad bollplan samt en grillplats med utemöbler som är öppna för alla boende i området att nyttja.

I varje huslänga finns en tvättstuga som är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även ett mangelrum vid varje huskropp, på vissa ställen i direkt anslutning till övriga maskiner och vid andra huslängor i ett separat rum en bit bort.

Som medlem i föreningen har man också tillgång till övernattningslägenhet, gym, pingisrum, cykelrum, fest/möteslokal, barnvagnsrum samt mopedrum. Det finns också möjlighet att hyra ett matkällarförråd utöver det förråd som tillhör lägenheten för cirka 10kr/mån.

Föreningen har även startat en stadsodling med 24 pallkragar som kan hyras av föreningens medlemmar till en kostnad om 150 kronor/år.

Utöver allt detta finns också 6 studentlägenheter som närstående till medlemmar i föreningen kan hyra under sin studietid. För att få hyra en studentlägenhet krävs att man studerar minst 15 högskolepoäng per termin, kan visa upp intyg om registrerad plats och kan redovisa avklarade poäng vid terminsavslut. Vid intresse att ställa sig i kön till studentlägenheterna - kontakta föreningsexpeditionen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Till samtliga 420 hushåll hör en garageplats i något av föreningens tre garage som är inkluderat i månadsavgiften. Föreningen hyr även ut några extra garage- respektive parkeringsplatser företrädesvis till föreningens medlemmar. Det finns även ett fåtal MC-platser.

Kontakta Slavko Vuksanovic i HSB Brf Linjalens styrelse gällande kostnad och kötid till föreningens garage, parkerings- samt MC-platser.

E-post: vuksans@gmail.com

I området finns också två större parkeringsplatser som är belägna i hörnet av Övre Hallegatan/Östra Stillestorpsgatan samt en intill Fjällvindsgatan. Besöksparkering kan betalas med mynt eller via sms (enligt anslag på plats).

Handikapparkering finns på varje gård för den med tillstånd. Parkering är i övrigt inte tillåten på föreningens gårdar annat än vid i- och urlastning, max 20 minuter åt gången.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal för TV, bredband (100/100Mbit) samt IP-telefoni via Net at Once och ett TV-basutbud via Sappa där allt är inkluderat i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2006 Renoverades garage samt installerades nytt låssystem.
2010 Installerades ny el i samtliga lägenheter.
2010-2012 Genomfördes en stamrenovering.
2012 Lades taket om samt slutfördes inglasning av balkongerna. Under samma år besiktigades fastigheterna samt separerades kostnad för el och vatten.
2013 Utfördes en kompletterande fasadrenovering.
2014 Avslutades en radonmätning med godkänt resultat. Under samma år installerades postboxar i alla entréer.
2015 Rustade man upp föreningens tvättstugor.
2016 Renoverades garagetak på Västra Stillestorpsgatan med ny lekplats ovan.
2017 Renoverades gård 1 på Västra Stillestorpsgatan, byttes felaktiga enheter för enhetsmätning av vatten, byttes maskinpark i tvättstugor samt reparerades och kompletterades kamerautrustningen i garagen. Under samma år byttes hissdörrar på Västra Stillestorpsgatan 15 och 17 samt genomfördes en storrengöring av samtliga garage.
2017-2018 Genomfördes en OVK -besiktning samt en rensning av ventilationskanalerna i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades studentlägenheten på Västra Stilletorpsgatan, genomfördes en fastighetsbesiktning samt gjordes en slutbesiktning av gård 1 (Västra Stilletorpsgatan 1-21). En relining och rörarbeten i marken Västra Stilletorpsgatan 7-9 utfördes och man bytte också ut entrédörrar på samma adress. Det har också utförts en del markarbeten på gård 2-5 såsom asfaltering samt justering av kansten och brunnslock och förråds- och soprumsdörrar har bytts ut på gård 1 (Västra Stilletorpsgatan 1-21).

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår ett fönsterbyte av samtliga lägenheter i föreningen. I samband med fönsterbytet renoveras också delar av fasaden som är i behov av underhållsarbete. Renoveringen beräknas ta cirka 2 år. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-24).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-09-24).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-09-24) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

EXPANSIVT OCH STADSNÄRA
Det här området är en fortsättning på Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Till området hör kvarteren Brämaregården, Kvillebäcken, Hildedal, Porslinsfabriken, Kyrkbyn och Lundby. Centrala Hisingen är under stor utveckling och här byggs många nya byggnader för bostäder, butiker och restauranger. Nybyggen blandas med villor, äldre bostadskomplex och landshövdingehus. Stadsdelen ligger på samma avstånd från Göteborgs innerstad som Linnéstaden. Här bor du centralt och på kort avstånd från både butiker, shopping, kustremsan och ett flertal stora parker.

I OMRÅDET
På centrala Hisingen finns många fina och välskötta parker, som till exempel Keillers Park med Ramberget, och Hisingsparken med vackra stigar och promenadstråk. I närheten ligger området Norra Älvstranden, ett av stadens mest expansiva områden med nybyggda bostäder, butiker, kontor och fina promenadstråk längs med havet. När det är dags för storhandling finns bland annat Backaplan med stora matbutiker och annan service. I moderna och nybyggda Kvillestaden finns mindre butiker och en arkitektritad saluhall med färska grönsaker, kött, bröd och blommor. För barnfamiljer finns ett flertal skolor och förskolor att välja mellan i de olika stadsdelarna på Hisingen.

KOMMUNIKATIONER
Väljer du bil är det aldrig långt till de stora lederna härifrån. Tar du hellre kommunaltrafiken finns knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen och Wieselgrensplatsen. Därifrån går både bussar och spårvagnar som tar dig till stadens alla hörn. På bara några minuter befinner du dig i centrum. Dessutom finns både gång- och cykelbana som leder hela vägen in till staden.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande