Meny

Urval av Områden

Kommande försäljning

Sveagatan 2C, Linnéstaden

Renoverat sekelskifte i attraktiva Nyckelhålshuset


Högt upp i huset med slående takhöjd och bevarade originaldetaljer. Nytt badrum och kök, varsamt renoverade ytskikt samt utbytt el. Brf med hyresintäkter som bidrar till en redan god ekonomi.

Bo i en Göteborgs mest engagerade föreningar med en oerhört stabil ekonomi. En topptvåa högt upp i huset med bevarad tidskaraktär som minutiöst renoverats med påkostade materialval. Hemmet erbjuder en härlig takhöjd om ca 3 meter, framtagna brädgolv och sobra ytskikt. Attribut som takrosett, stuckaturer, breda fotlister och en framtagen tegelvägg skvallrar om svunna tider. Höga fönster åt två håll skapar ett härligt ljusflöde. Njut av ett nytt kök från Ballingslöv och ett exklusivt badrum med hotellkänsla. Därtill nyrenoverade ytskikt samt utbytt el som har dolts på ett stilrent sätt. Ett drömläge med Skansen Kronan som närmsta granne och hela stadens utbud utanför porten!

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

56 kvm

Avgift

2 981 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Jazmine Ohgami

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 36

Lina Persson

Mäklare
0766 - 47 76 33

Översikt

Rum
2 rum och kök
Boarea
56 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
3 av 5
Hiss
Nej
Byggår
1903
TV/Bredband
Kabel-TV och bredband via Com Hem
Församling
Göteborgs Annedal
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
31 (Brf) / 1302 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Avgift
2 981 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg. Ett Obligatoriskt tillägg om 45 kr avseende Kabel-TV tillkommer.

Energi

Energideklaration
2009-08-25
Energiprestanda
173 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
2 200 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Totalt
4 000 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

Varmt välkomna till en av stadens mest eftertraktade föreningar i populära Nyckelhålshuset!

Stig in genom den massiva träporten med dess unika inramning i form av ett nyckelhål och låt er hänföras av en osedvanligt vacker fastighet som inte lämnar någon oberörd. Det ståtliga trapphuset är något alldeles extra och känslan är pampig och påkostad. Väggarna är smyckade i klassisk jugendstil och en gedigen, bred stentrappa skvallrar om svunna tider.

Lägenheten har varsamt renoverats under 2017/2018 med en oerhörd känsla för stil och finess. All el är inspårad och har bytts ut med ny elcentral och här finns också nyinstallerade eluttag i en stilren svart kulör.

HALL
På våning 4 av 5 välkomnas ni till denna ljuvliga sekelskiftestvåa som infriar alla önskningar. Redan i hallen förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga och här blandas modern interiör med tidsenliga attribut på ett stilsäkert sätt. I hallen möts ni av en tilltagen takhöjd om cirka 3 meter och nymålade vita väggar, fin interiör som genomsyrar bostaden. På golvet ligger ett nylagt klinker i en ljusgrå ton som ramas in av breda fotlister och under har man installerat värmeslingor för god komfort. Från hallen har ni en god överblick över samtliga rum och här finns en hatthylla samt ett skoställ till förfogande. Den tilltagna ytan ger också utrymme för en mindre byrå om så önskas. I taket sitter nymonterade spotlights som skapar ett behagligt ljus.

KÖK
Ett kök i toppklass som minutiöst har renoverats under 2018 med mycket omsorg och känsla. Här bjuds på en finstämd mix av gammalt och nytt och materialen är påkostade och helt i tiden. Köket är från Ballingslöv med snygga fronter i en brun ton och luckor upp till nock som står för extra god förvaring. Arbetsbänken är beklädd i en glittrande skiva i ljus granit och ovanför sitter ett stänkskydd i matchande material. Samtliga vitvaror installerades i samband med köksrenoveringen och är av märket Siemens, exklusive hällen som kommer från AEG. Utrustningen består av en integrerad kyl och frys i fullhöjd, en planlimmad induktionshäll, en kombinerad ugn och micro, en kaffemaskin, en integrerad diskmaskin samt en underlimmad diskho. Köket pryds också av ett vackert brädgolv i original, höga fotlister, en bedårande stuckatur och takrosett. Ett generöst treluftsfönster mot föreningens innergård bidrar med ljusinsläpp och här ryms ett rejält matsalsbord för flera middagsgäster.

VARDAGSRUM
Detta rum är något utöver det vanliga. En helt fantastisk sällskapsyta med en ljus och behaglig känsla som för tankarna tillbaka till byggåret. Njut av en magnifik takhöjd om cirka 3 meter, stuckaturer, en bedårande takrosett i original, breda fotlister samt höga fönster i sydväst med djup nisch som ger ett vackert genomgångsljus. Ett framtaget brädgolv smyckar även detta rum och de nymålade väggarna i vitt ger en neutral bas att inreda efter. Rummets trivsamma utformning erbjuder många möbleringsmöjligheter och här kan ni inreda med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

SOVRUM
Ett av bostadens mest spännande och vackraste rum med en rundad tegelvägg som skänker hemmet en rustik karaktär. Det höga läget gör att stadens brus känns avlägset och här finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare en fördelaktig placering mot föreningens stilla innergård. De breda fotlisterna ger rummet en vacker inramning och ljuset lägger sig fint över den tilltagna ytan från ett högt fönster med djup nisch. Ett nyframtaget brädgolv matchas snyggt med ommålade väggar i vitt och den luftiga takhöjden skapar en härlig rymd. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och en platsbyggd garderob med spegeldörr från Ballingslöv står för ypperlig förvaring. I taket sitter nyinstallerade spotlights som skapar en mysig atmosfär.

BADRUM
Det eleganta badrummet är sprillans nytt och har en lyxig hotellkänsla. Golvet och väggarna är dekorerade med vackra plattor i en ljus ton som ger en marmorliknande känsla och inredningsvalen erbjuder maximal komfort. Utrustningen består av en vägghängd wc, en rund spegel med ovanliggande belysning, två handdukstorkar på pelare, ett rundat handfat med kommod, kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Hoover samt en inbyggnadsdusch i taket med termostat och glasvägg. Här finns också bekvämligheter som golvvärme samt nyinstallerade spottar i taket för stämningsfull belysning.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nyckelhålet är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus 30 bostadsrätter samt 3 lägenheter och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1986 och har adresserna Sveagatan 2, 2A-C samt Risåsgatan 18.

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 3:1. Fastigheten bebyggdes 1903. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning. Föreningen anlitar också trappstädning och fastighetsskötsel från Peters helt och rent.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en mysig innergård med utomhusmöbler och möjlighet till grillning under sommarhalvåret. Föreningen har även vädringsbalkonger in mot gården som medlemmarna får nyttja. På innergården finns också utrymme för cykel- och barnvagnsparkering. Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustningen består av tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkrum samt en mangel. I källaren finns även cykelrum samt ett litet hobbyrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtagande. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårsstädning.

PARKERING
Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Föreningen har tecknat ett nytt förmånligt avtal med Com Hem avseende bredband. För bredband upp till 100 Mbit kommer det att kosta cirka 100 kronor i månaden och läggas till som ett tillägg på månadsavin. Vill man ha en snabbare hastighet kommer man få 300 kronor i rabatt på sin privata avi. Detta beräknas att träda i kraft kring årsskiftet. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-24).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2014-2024

1978 Byttes V/A stammar.
2002 Spolades V/A stammar och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2008-2009 Urfräsning, ommurning samt putsning och målning av fasad.
2009 Stenläggning, smidesarbete samt plantering av förträdgård. Under samma år spolades stammarna.
2014 Byte av radiatorventiler.
2015 Grundundersökning, utredning påvisade inga brister i grund.
2016 Putsning och målning av torkrum till tvättstuga.
2017 Renovering av avloppsrör i bottenplattan.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår ett underhållsarbete av entrédörren i A-uppgången där man ser över målning och justering av dörrblad.

Föreningen har tagit beslut om att råvinden där förråden i dagsläget är belägna ska byggas om till lägenheter under 2018-2019. Vindsförråden kommer således att flyttas till källaren. I samband med vindsbyggnationen kommer också en renovering av tak och fönster att utföras. Under 2019 planerar också föreningen att täta gårdsbjälklag. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-24).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-09-24).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-09-24) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Charm och stil i Linnéstaden och Haga

Letar du bostad i Linnéstaden och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Linnéstaden

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande