Meny

Urval av Områden

Vetekornsgatan 33, Bifrost

Genomgångstrea med solig balkong mot rofylld innergård


Stor genomgångstrea med bekvämt läge 1 trappa upp. Balkong med sol hela dagen mot föreningens innergård. Badrum med tvättmaskin och badkar. Engagerad brf med bra parkeringsmöjligheter. Lugna och barnvänliga omgivningar!

I Bifrost bor ni lugnt och komfortabelt med allt som behövs för en trivsam vardag. I närheten ligger Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och annan offentlig service och i Änggårdsbergen samt Safjället lockar vackra rekreationsområden för motionären. Denna fina trea ligger bekvämt en trappa upp i huset och dispositionen är genomgående med fönster i två väderstreck som ger ett härligt genomgångsljus. Stora rum och lättmöblerade ytor sätter ton för detta hem och här finner ni utmärkt förvaring i flera garderober. Bo med tillgång till ett ordentligt matlagningskök med hel kyl och frys samt diskmaskin. Därtill ett badrum med god komfort i både tvättmaskin och badkar. Njut dessutom av en mysig balkong med sol hela dagen som ligger avskilt mot föreningens innergård!

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Boarea

82 kvm

Avgift

5 295 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Översikt

Rum
3 rum och kök
Boarea
82 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
1 av 3
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1968
Förråd
Till lägenheten hör ett förråd i markplan
TV/Bredband
Kabel-TV och bredband via Com Hem samt fiber via Telenor
Församling
Fässberg
Skattesats
31.74%
Lägenhetsnummer
17 (Brf) / 1102 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Avgift
5 295 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV

Energi

Energideklaration
2009-04-04
Energiprestanda
127 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
4 140 kr/år
Försäkring
2 178 kr/år
Totalt
6 318 kr/år
Personer i hushåll
2
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

HALL
Ni välkomnas av en luftig genomgångshall som leder er vidare till samtliga rum. Här finns gott om plats för avhängning samt förvaring i en inbyggd garderob med överskåp. Den tilltagna ytan kan även möbleras med en byrå om så önskas. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett stilfullt parkettgolv i ek som sattes in under 2013. 

Rakt fram från hallen, i anslutning till badrummet finner ni ytterligare fem garderober med överskåp som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

KÖK
Ett ordentligt matlagningskök med arbetsbänkar på två sidor och bra med förvaring i flera köksskåp samt ett städskåp. Köksinredningen består av släta fronter i vitt med rostfria beslag och ovanför arbetsbänken i trä sitter ett vitt, högblankt kakel. Här inryms en fläkt, en hällspis, en hel kyl och frys (Bosch 2013) samt en diskmaskin (Bosch 2013). Ett stort fönster mot innergården förser köket med ljus och intill ryms en matplats för fyra personer. Under 2013 lades nytt parkettgolv, höjdes och byttes bänkskivan samt installerades ny diskho samt blandare.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med en öppen och lättmöblerad yta som ger utrymme för såväl soffgrupp som matsalsbord. Ett stort fönsterparti skänker rummet rikligt med ljus och vitmålade väggar matchas fint med ett klassiskt parkettgolv i ek.

SOVRUM 1
I fil med köket ligger hemmets ena sovrum med utgång till bostadens mysiga balkong. Här finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare rummets lugna läge mot föreningens innergård. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är klädda i en ljus, mönstrad tapet. Den tilltagna ytan kan möbleras med en dubbelsäng, sängbord samt en förvaringsmöbel.

BALKONG
På den trivsamma balkongen kan ni njuta av de tysta omgivningarna i solen under hela dagen. En mysig balkong med ett toppenläge mot föreningens rofyllda innergård som kan möbleras med en cafémöbel samt annan dekoration. På golvet ligger en bekväm heltäckningsmatta i en grön ton.

SOVRUM 2
I anslutning till vardagsrummet ligger bostadens andra sovrum. Rummet kan nyttjas som huvudsovrum alternativt barn- gäst eller arbetsrum, möjligheterna är många. Här kan ni inreda med dubbelsäng alternativt enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Ett stort fönster förser rummet med ljus och här finns två inbyggda garderober till förfogande. Väggarna är klädda i en ljus, randig tapet och på golvet ligger ett ljus laminatgolv.

BADRUM
Ett stort badrum med grå våtrumsmatta, vitmålade väggar och delvist kaklade väggar i vitt med en blå bård. Här finner ni god komfort i både badkar samt tvättmaskin och den övriga utrustningen består av wc, två handfat, spegelskåp, tvättställ samt dusch med glasvägg. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening som utgörs av ett våningshus med 143 lägenheter. Föreningen upplåter 113 lägenheter med bostadsrätt samt 30 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och har adresserna 3-37.

HEMSIDA
http://brf-td.hemsida24.se/se

FASTIGHETEN
Mölndal Täckdiket 4. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB Mölndal sköter föreningens fastighetsskötsel samt ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill. I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även en samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, två miljöhus samt extra förråd som kan hyras av föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden i föreningen. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 260 kr/mån och en parkeringsplats med el-stolpe kostar cirka 360 kr/mån. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykelplats kostar cirka 240 kr/mån och en mopedplats kostar cirka 160 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser, det är heller ingen kö till föreningens motorcykel- samt mopedplatser (2018-11-07).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem. För digitala kanaler behövs en digitalbox eller modul som enskild medlem beställer hos Com Hem. Bredband via Com Hem och fiber via Telenor. Grundutbud av analoga kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 Installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd togs ner.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt genomfördes en godkänd brandöversyn.
2015-2016 Genomfördes en radonmätning, där alla värden låg långt under satta gränsvärden. Under samma år utfördes ett omfattande markarbete, både inne på gården och runt huset. Under arbetets gång byttes samtliga brunnar samt avlopps- och dagvattenrör, fastigheten dränerades och ytskikten fräschades upp. Slutbesiktning var i maj 2016.
2017 Genomfördes en godkänd brandöversyn, som innefattade rökluckor, brandsläckare i gemensamma utrymmen, nödbelysning mm. Under samma år genomfördes en upprustning av gården med nya växter och häcka och i samband med detta utfördes en godkänd kontroll av lekplatsen. Mindre åtgärder avseende ventilation och fasad har också utförts under året för att säkra fastigheten fram till de planerade åtgärderna med det stora underhållsprojektet.
2018 I början av sommaren byttes belysningsarmaturer i föreningens gemensamma utrymmen (ej bytt i trapphus). Det utfördes även en relining av de delar av avloppet som var i sämre skick. Under samma år genomfördes också en underhållsspolning av avloppen i fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en energieffektivisering samt ett fasadbyte av föreningens fastighet. I samband med detta kommer en renovering av värme-vatten, samt ventilationssystemet ske löpande. Föreningen behöver då tillgång till varje lägenhet i någon till några dagar. Föreningen har också fått beviljat bygglov för inglasning av balkonger. Detta har varit valfritt och bekostas av varje enskild medlem. Första etappen av inglasningen pågår just nu i samband med fastighetens fasadrenovering. Hela renoveringen är indelad i tre etapper och samtliga etapper beräknas vara färdiga under 2020.

EKONOMI
Föreningen har en beslutad avgiftshöjning om 3,5% som träder i kraft 2019-01-01.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-11-07) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande