Meny

Urval av Områden

Lundgrensgatan 12, Lorensberg

Möjlig minitvåa med bevarad tidskaraktär i anrika Lorensberg


Möjlig minitvåa med låg avgift och hiss i fastighet anno 1927. Gemensam balkong i trapphuset. Högt i tak och tidsenliga detaljer. Sovrumsdel, helkaklat badrum och öppen arkitektur. Attraktiv adress i pampiga Lorensberg nära Korsvägen och Chalmers högskola!

Lugnt belägen och insynsfri 1.5:a i fastighet från 1927 med hiss upp till andra våningen. Högt i tak och tidsenliga detaljer som stuckaturer, breda fotlister, spegeldörrar, takrosett och djupa stenbräden. Genomgående vita väggar och en stilfull ekparkett som ger en neutral bas att inreda efter. Noggrant genomtänkt planlösning med öppen arkitektur mellan kök och vardagsrum samt separat sovrumsdel. Dessutom möjlighet att göra om dispositionen till 2 rok. Förstklassig förvaring i flera garderober, ordentligt matlagningskök samt helkaklat badrum med tidlös inredning. En topplägenhet med exceptionellt läge nära utmärka kommunikationer ett stenkast från Korsvägen, Avenyn och Chalmers!

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

1.5 rum och kök

Boarea

44 kvm

Avgift

2 307 kr

Budstart

2 500 000 kr

Visning

Tisdag 20 november

Kan du inte ordinarie tid?

Berätta gärna hur vi kan hjälpa till

Andreas Knutson

Ansvarig Mäklare
0766 - 10 88 19

Jenny Raneryd

Mäklare
0766 - 10 88 18

Översikt

Rum
1.5 rum och kök
Boarea
44 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok.
Våning
2
Hiss
Ja
Byggår
1927
Förråd
Källarförråd
TV/Bredband
Digital-TV samt bredband via Com Hem
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
4 (Brf)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Budstart
2 500 000 kr
Avgift
2 307 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Energi

Energideklaration
2014-06-19
Energiprestanda
111 kWh/m2 och år
Energiklass
D

Driftskostnader

El
2 100 kr/år
Försäkring
1 428 kr/år
Totalt
3 528 kr/år
Personer i hushåll
1
Kommentar
Elkostnad samt hemförsäkring enligt schablon.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planritning

Stig in i en vackert bevarad fastighet anno 1927 och ta hissen eller trapporna bekvämt upp till andra våningen. Låt er sedan hänföras av en charmfull 1.5:a med bevarad tidskaraktär som blandas fint med moderna detaljer på ett medvetet sätt. Hela lägenheten har en stilfull inredning med genomgående vita väggar och en klassisk ekparkett som gör det enkelt att inreda personligt. En luftig takhöjd skapar en härlig rymd och arkitekturen är genomtänkt med väldisponerade ytor och en öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum.

HALL
En tilltagen genomgångshall som bjuder på en god överblick över samtliga rum. Den luftiga takhöjden gör sig påmind och redan här förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. Förvaringen är förstklassig i en inbyggd klädkammare med plats för jackor och skor och här finns ytterligare en garderob till förvaring. Garderoberna är bevarade från byggtiden och smyckas av tidsenliga spegeldörrar. Här finns också en vägghängd spegel i fullhöjd.

KÖK
Ett ordentligt matlagningskök där man har öppnat upp väggen mot allrummet för att skapa en öppen och social atmosfär. Köksinredningen består av släta fronter i vitt med rostfria beslag och ett vitt kvadratiskt kakel pryder väggen ovan arbetsbänken i rostfritt. Bra med förvaring i flera över- och underskåp och den maskinella utrustningen består av en kombinerad kyl och frys, fläkt samt hällspis. Ett stort fönster med vackert stenbräde släpper in rikligt med ljus och här kan ni blicka ut mot rofyllda Lundgrensgatan. I köket lades ett nytt stilfullt parkettgolv i ek under 2015. 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är något alldeles extra. Njut av vackra detaljer från byggåret som pryder rummet såsom breda fotlister, smyckande stuckaturer och en bedårande takrosett. Ljuset flödar in från två fönster med tidsenliga stenbräden och de vita väggarna ihop med den generösa takhöjden skapar en ljus och luftig känsla. Ett härligt sällskapsrum som bjuder in till trivsamma middagar tack vare en öppen arkitektur mot matlagningsköket. Här kan ni inreda med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

SOVRUMSDEL
En mysig och ombonad sovrumsdel som går att skärma av med en skiljevägg eller med hjälp av textilier. Rummet kan inredas med en större säng och här finns en garderob som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Ett mindre fönster med bevarat stenbräde förser sovrumsdelen med ljus.

BADRUM
Badrummet renoverades 2008 och är smakfullt inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, ett högskåp med spegeldörrar, handukstork samt dusch med vikbara glasväggar. 

GEMENSAM BALKONG
En trappa upp från bostaden finns en gemensam balkong i huset som är fri att nyttja av föreningens medlemmar.

ÖVRIGT
2015 Målades väggarna om i vitt, exklusive köket. Under samma år öppnades väggen upp mellan kök och vardagsrum.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Lorensberg 33:12 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 21 bostadsrätter. Föreningen bildades 2009 och har adressen Lundgrensgatan 12.

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 33:12. Fastigheten bebyggdes 1927. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar Vasaplatsens Städ AB som sköter städning av trapphuset regelbundet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En härlig innergård där grillmöjligheter erbjuds under sommaren. Varje lägenhetsinnehavare har tillgång till ett lägenhetsförråd. I övrigt finns en gemensam tvättstuga i entréplan samt ett hobbyrum att tillgå. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp samt 1 torktumlare. Det finns även gemensamma balkonger i trapphuset.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Adressen Lundgrensgatan 12 är berättigad till boendeparkering inom område "S"

KABEL-TV/BREDBAND
Digital-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av Digital-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Under 2008-2009 totalrenoverades fastigheten där bland annat V/A och elstammarna byttes ut. Fasaden fräschades upp med ny puts och taket lades om med nytt tegel. Under samma period renoverades också trappuppgångarna, hissen samt alla fönster.
2014 Energideklarerades fastigheten.
2017 Upprättades en ny underhållsplan, lagades en tvättmaskin i gemensam tvättstuga samt genomfördes en fuktutredning i fastighetens källare.
2018 Installerades ett luftburet cirkulationssystem i husets källare.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar framöver att måla fönsterna i fastigheten utvändigt. De planerar även att rikta och förbättra porten samt att förbättra putsen på fasaden. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-10-29).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-10-29).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-10-29) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Ståtlig stadsdel med guldkant

Letar du bostad i Vasastaden/Lorensberg och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Vasastaden/Lorensberg

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande