Meny

Urval av Områden

Såld

Klippan 1H, Klippan

Nyrenoverat hem i etage med havet som granne


Nyrenoverad etagefyra med stor balkong och utsikt över hamninloppen. Välplanerat hem med öppen planlösning samt två badrum.

Välkomna till detta trivsamma hem som präglas av ljus och rymd. Bostadens badrum renoverades 2016 varav ena är utrustat med tvättmaskin. Hemmet är smakfullt inrett med genomgående gråa golv som harmoniseras med ljusa väggar. Köket är smakfullt inrett med vit köksinredning samt integrerade vitvaror från kvalitativa Siemens. Den sociala och öppna planlösningen mot vardagsrummet är perfekt för trevliga middagar med nära och kära. Den stora balkongen utgör en trevlig förlängning av bostaden, en underbar tillgång under årets varma dagar där ni kan njuta av den vackra utsikten över hamninloppen, något ni även kan beskåda från kök, vardagsrum och sovrum. Sovrummen är belägna på övre plan och där finner ni även gott om förvaringsutrymme i en garderobsvägg. I Klippan bor ni med närhet till spännande arkitektur, hav och grönska runt knuten. Välkomna!

Fakta

Typ

Bostadsrätt

Rum

4 rum och kök

Boarea

111 kvm

Avgift

6 355 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Ida Goding

Ansvarig Mäklare
0766 - 12 07 26

Jenny Raneryd

Mäklare
0766 - 10 88 18

Översikt

Rum
4 rum och kök
Boarea
111 kvm (Säljarens information)
Bostaden är ca 100 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning, utbyggnad om cirka 11 kvm enligt säljaren. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök.
Våning
7 av 11
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Byggår
1930
Ombyggd fastighet 80-tal.
Förråd
Källarförråd
Församling
Göteborgs Carl Johan
Skattesats
32.6%
Lägenhetsnummer
705 (Brf) / 1505 (LMV)
Tillträde
Enligt överenskommelse
Avgift
6 355 kr/mån
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV

Energi

Energideklaration
2009-03-09
Energiprestanda
133 kWh/m2 och år

Driftskostnader

El
3 200 kr/år
Försäkring
1 836 kr/år
Totalt
5 036 kr/år
Personer i hushåll
3
Kommentar
Baserat på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserat på kalkyl på if.se.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Planlösning nedre plan

Planlösning övre plan

ENTRÉPLAN

HALL
Ta hissen upp till sjunde våningen. Kliv in i hemmets ljusa och rymliga hall som välkomnar er med ljusgrått golv som harmoniserar med vitmålade väggar, något som är genomgående för hela bostaden. Här finns en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas som ger gott om plats för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet präglas av ljus och rymd med fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönster och balkongdörren i glas. Här finns plats för en större soffgrupp samt övrigt möblemang. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion som skänker stämningsfull belysning.

BALKONG
En glasdörr leder er ut till hemmets rymliga balkong med trall på golvet samt platsbyggd sittbänk med underliggande förvaringsutrymme. Här kan ni njuta av härlig morgonsol samtidigt som ni kan blicka ut över de vackra omgivningarna och hamninloppet, perfekt för mysiga frukostar under årets varma dagar!

KÖK
Hemmets kök är ljust och luftigt tack vare stora fönster i kombination med den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Köket är smakfullt inrett i vitt samt integrerade vitvaror från Siemens. Ovan bänkskivorna sitter ett vitt kakel som belyses av infälld belysning. Här finns mycket gott om förvaringsutrymmen i flera skåp och köket är även utrustat med diskmaskin för extra komfort. Här finns även kyl/frys, induktionshäll, fläktkåpa samt inbyggd ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Köket rymmer med enkelhet matplats för sex personer. Ett fönster ovan köksbänken skänker hallen ljus där det även finns en barbänk, perfekt för sociala tillställningar!

BADRUM 1
Badrummet på entréplan nås direkt från hallen och renoverades 2016. Badrummet är inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar i matchande kakel. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt ett inbyggt badkar.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
En trappa från vardagsrummet leder er upp till bostadens övervåning och den övre hallen. Här finns en rejäl garderobsvägg med mycket gott om plats för förvaring av kläder och tillhörigheter. Rummet har ett vitt räcke, gråmålade trägolv samt vitmålade väggar, något som även återfinns i samtliga sovrum.

SOVRUM 1.
Rymligt sovrum med ett högt och insynsskyddat läge. Ett fönster skänker rummet ljus och härifrån kan ni blicka ut över hamninloppet. Sovrummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng och tillhörande möblemang.

SOVRUM 2
Hemmets andra sovrum finner ni vägg i vägg med första sovrummet och här ryms en enkelsäng och skrivbord. Även här finns ett fönster med trevlig utsikt över området.

SOVRUM 3
Sovrum nummer tre är inrett med vitmålade väggar med blåa partier. Ett stort rum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Likt övriga sovrum har ni ett insynsskyddat läge och utsikt över hamninloppet.

BADRUM 2
Hemmets andra badrum renoverades 2016 med smakfulla materialval som grått klinkergolv och kaklade väggar i grått. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med stor taksil. Här finns även vardagslyx i form av tvättmaskin.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nya Mälteriet är en äkta förening som registrerades år 2004, föreningen köpte fastigheten 2006 då de ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. 2010 fastställdes en ny ekonomisk plan. I föreningen finns 56 bostadsrätter, en hyresrätt samt tre lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Byggnaden uppfördes 1930 och byggdes om till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, två cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1000 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Stammarna är renoverade under mitten på 1980-talet.
2008 Installerades fjärrvärme. Samma år renoverades tvättstugorna, sopsortering infördes och anslagstavlor sattes upp.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gavel målades om, värmepanna och värmeväxlare togs bort till förmån för fjärrvärme.
2010 Färdigställdes sex nya lägenheter. Samma år genomfördes putsning och målning av utvalda fasader, byte av hängrännor, stuprör och balkongplåtar samt förbättring av fastighetens skalskydd och renovering av fläktaggregat.
2011 Dörrar och fönsterkarmar på fasaden målades om, gallergrind monterades i kulverten och brandsläckare sattes upp.
2012 Gjordes översyn av avloppssystemet och besiktning av nya lägenheter genomfördes. Samma år målades gemensamhetsutrymmena och nya utrymningsskyltar sattes upp.
2013 Genomfördes en upprustning av innergården.
2015 Gjordes en översyn av skalskyddet.
2016 Togs en ny underhållsplan fram.
2017 Renoverades två av fasaderna då även balkonger och tak på två av fasaderna renoverades. Samma år utfördes underhållsarbete på fönstren mot Älvsborgsbron.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på innergården under 2018 samt se över ventilationen i huset. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-06-21).

ÖVRIGT
Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Hotel Waterfront för besökare som vill bo över.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2018-06-21) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Familjär charm i hippa kvarter

Letar du bostad i Västra Centrum och vill lära känna området bättre? Klicka dig vidare för att se fler bostäder från området eller om du vill ha restaurang- och shoppingtips med mera.

Läs mer om Västra Centrum

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande