Klippan 1G

Klippan 1G, Göteborg

Klippan 1G

Klippan 1G, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

54.7 kvm

Avgift

4 208 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Kommande försäljning

Modern och havsnära bostad med tillgång till uteplats

Klippan 1G, Göteborg

Stilfull tvåa med öppen planlösning och mysig uteplats. Bostaden byggdes 2010 med genomgående ekparkett och ljusa väggar samt goda förvaringsutrymmen. Här bor ni i det kulturhistoriska området Klippan med havet som granne.

Välkomna till denna trivsamma och luftiga lägenhet som präglas av ljusa och stilrena materialval samt öppna ytor. Bostadens kök ligger i social och öppen planlösning med vardagsrummet. Från vardagsrummet tar ni er ut till en mysig uteplats som är fri att nyttja, perfekt för varma sommardagar. I det expansiva området Klippan, som är ett kulturreservat, bor ni med spännande arkitektur, hav och grönska runt hörnet. De är inte långt till staden och i närheten finns Majorna med många populära restauranger, butiker och bekvämligheter. Dessutom kan ni enkelt ta er över till Eriksberg och in till Operan på kort tid.

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
205 (Brf) / 1002 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
54.7 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Våning
Markplan
Balkong
Uteplats (hör ej till bostaden)
Hiss
Nej
Avgift
4 208 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1930/2010
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Carl Johan
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
1 887 kr/år
Försäkring
1 310 kr/år
Totalt
3 197 kr/år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-03-09
Energiprestanda
133 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ekparkett och vitmålade väggar, något som är genomgående i hela bostaden. Här finns en inbyggd del för avhängning, tre garderober samt en rymlig klädkammare om cirka tre kvadratmeter. 


KÖK
I anslutning till hallen ligger det stilrena köket som har gott om förvaringsutrymmen. Köksinredningen går i vitt och ovan den ljusa bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl och fys, spishäll, ugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin.


VARDAGSRUM
Bostadens stora vardagsrum ligger i öppen planlösning med köket. Ett stort fönsterparti som vetter ut mot uteplatsen skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet har gott om plats för både soffgrupp och matbord.


SOVRUM
Hemmets lugna och mysiga sovrum nås från vardagsrummet, här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang.


BADRUM
Helkaklat badrum i vitt och ljusgrått klinkergolv med härlig golvvärme. Här finns dusch med glasväggar, wc, handfat, spegelskåp samt handdukstork.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nya Mälteriet är en äkta förening som registrerades år 2004, föreningen köpte fastigheten 2006 då de ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. 2010 fastställdes en ny ekonomisk plan. I föreningen finns 56 bostadsrätter och en hyresrätter samt tre lokaler med hyresrätt.


FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Föreningen äger marken. Fastigheten uppfördes 1930 och byggdes om till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet.

FÖRVALTNING
Föreningen förvaltas av Riksbyggen.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, två cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd för trädgårdattiraljer.

PARKERING

Föreningen har inga parkeringar att tillgå. Klippans Kulturfastigheter hyr ut garageplatser till en kostnad om cirka 950 kronor i månaden samt p-platser, cirka 400 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga garageplatser, men samtliga parkeringsplatser är för närvarande uthyrda (2016-03-23). För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
Stammarna är renoverade under mitten på 1980-talet.
2008 Installerades fjärrvärme. Samma år renoverades tvättstugorna, sopsortering infördes och anslagstavlor sattes upp.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gavel målades om, värmepanna och värmeväxlare togs bort till förmån för fjärrvärme.
2010 Färdigställdes sex nya lägenheter. Samma år genomfördes putsning och målning av utvalda fasader, byte av hängrännor, stuprör och balkongplåtar samt förbättring av fastighetens skalskydd och renovering av fläktaggregat.
2011 Dörrar och fönsterkarmar på fasaden målades om, gallergrind monterades i kulverten och brandsläckare sattes upp.
2012 Gjordes översyn av avloppssystemet och besiktning av nya lägenheter genomfördes. Samma år målades gemensamhetsutrymmena och och nya utrymningsskyltar sattes upp.
2013 Genomfördes en upprustning av innergården.
2015 Gjordes en översyn av skalskyddet.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har under 2016 tagit fram en ny underhållsplan.


ÖVRIGT
Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Novotel för besökare som vill bo över.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-03-23) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort Historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.


I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Novotel, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.


KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Andreas Knutson

Mäklare / Grundare

Sedan år 2003 har Andreas samlat på sig yrkeserfarenheter och värdefull kunskap från tre av landets större mäklarbyråer. Under fem år, innan det blev dags att starta Reveny, var han och Jenny franchisetagare och ansvariga för hela verksamheten på en byrå i Göteborg. Andreas har bred erfarenhet inom det juridiska och ekonomiska området och är rustad för alla tänkbara situationer som kan uppkomma under en förmedling. Han är en trygg person med stort engagemang som brinner för att överträffa förväntningar hos både kunder och medarbetare.

Telefon

0766 - 10 88 19

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.