Friggagatan 3C

Stampen, Göteborg

Friggagatan 3C

Stampen, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

59.3 kvm

Avgift

3 114 kr

Slutpris

3 610 000 kr

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Såld

Lugnt gårdsläge, högt upp i huset med inglasad balkong

Stampen, Göteborg

Helrenoverad bostad, högt upp i huset mot rofylld innergård. Inglasad balkong i soligt läge. Ett stilfullt och modernt hem med centrum på kort avstånd.

I attraktiva Stampen bor ni ett ständigt växande område med promenadavstånd till det mesta. Utanför porten finner ni allt ifrån mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger och med snabba förbindelser når ni stadens alla hörn. Lägenheten har ett högt och fridfullt läge mot föreningens fina innergård. Ett toppläge för er som trivs att bo lugnt och avskilt men som samtidigt vill ha nära till stadens brus. Hela lägenheten har varsamt renoverats och stilen är klassisk och modern. En fin öppenhet mellan kök och vardagsrum bjuder in till social samvaro och ingenstans har man snålat på yta. Därtill erbjuds en inglasad balkong i soligt läge, ett modernt och fullutrustat kök, ett fridfullt och luftigt sovrum samt ett helkaklat badrum med härlig golvvärme. Varmt välkomna på visning!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
33 (Brf) / 1502 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
59.3 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Våning
5 av 6
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Budstart
2 800 000 kr
Avgift
3 114 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1983
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia.
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 341 kr/år
Totalt
3 141 kr/år
Personer i hushåll
4
Baserat på säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
2009-03-17
Energiprestanda
93 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
En rymlig hall med ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. I hallen finns plats för avhängning samt två inbyggda garderober till förvaring. 


VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en fin öppenhet mot hemmets kök som bjuder in till social samvaro. Ett ljust och luftigt rum med vitlaserat askgolv, vitmålade väggar och en dekorativ fondvägg i vit träpanel. Rummet kan möbleras med soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord.


KÖK
Bostadens kök renoverades 2013 och stilen är klassisk och modern med vita skåpsluckor, vitt kakel och en arbetsbänk i mörk laminat. Här blandas inbyggda och integrerade vitvaror på ett smakfullt sätt och förvaringsmöjligheterna är mycket goda. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, spishäll, ugn, micro, diskmaskin, städskåp samt skafferi.


SOVRUM
I anslutning till köket ligger bostadens mysiga sovrum med ett högt och fridfullt läge mot föreningens innergård. Väggarna är tapetserade i en ljusgrå ton och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. En stor skjutdörrsgarderob står för ypperlig förvaring och härifrån tar ni er ut på hemmets inglasade balkong.


BALKONG
En stor och inglasad balkong i soligt läge som går att nyttja största delen av året. Balkongen är belagd med trätrall och här finns gott om plats för utemöbler.


BADRUM
Ett tidlöst renoverat badrum som färdigställdes så sent som 2016. Väggarna är klädda i ett vitt kakel och på golvet ligger ett ljusgrått klinker med härlig golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasdörrar samt ett vägghängt skåp med spegel. I taket sitter inbyggda spotlights som ger rummet ett behagligt sken.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Friggagatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 202 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Friggagatan 1-7 samt Odinsplatsen 3 & 4. Föreningen bildades 1978.


HEMSIDA
http://friggagatan.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:31. Fastigheten byggdes 1983. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen GFS fastighetsservice i Göteborg.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar, sittgrupper samt lekplats för barnen. I föreningen finns även fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsförråd, samlingslokal, gästrum, motionsrum samt bastu.


PARKERING
Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 510-560 kronor i månaden beroende på plats. Föreningen förfogar dessutom över 10 MC- platser. En MC- plats kostar cirka 100 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-02-08).


För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2009 Genomfördes en OVK- besiktning av ventilationen
2010 Renoverades cykelrummen. Samma år genomfördes ventilationsarbeten.
2012-2015 Genomfördes en stor upprustning av fastigheten som innefattade nya tätskikt mot garagen, en garagerenovering, en ny gårdslayout, en fasadrenovering mot Friggagatan och Odinsplatsen samt en byggnation av två nya lägenheter och takterrasser.
2014 Såldes föreningens två nybyggda lägenheter samt genomfördes en brandinspektion och en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år utfördes ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar samt tvättades fasader och balkonger mot gården. Bygglov för balkonger på Odinsplatsen 3A beviljades även under året och byte av expansionkärl samt rening av radiatorvatten genomfördes.
2015 Påbörjades en justering och kontroll av ventilationen med vidtagande åtgärder. Under samma år byggdes 6 nya balkonger mot Odinsplatsen, reparerades lås till cykelrummen samt byttes belysning i garage och källarutrymmen. Man genomförde också en brandinspektion samt ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar.
2016 Renoverades några av föreningens affärslokaler som också fick ny el, nytt ventilationssystem samt nya avlopp. Under samma år installerades också ett nytt ventilationssystem i föreningens gemensamhetslokaler.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 planerar föreningen att byta samtliga fönster och balkongdörrar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-02-08).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-02-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.


I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.


KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Lina Persson

Mäklare / Partner

Lina är en engagerad och erfaren mäklare som började i branschen år 2006. Hon är en social och glad tävlingsperson som brinner för relationer och mötet med människor. Dessutom tycker hon mycket om att inspireras av alla vackra hem som hon förmedlar. Innan hon fick upp ögonen för mäklaryrket och började studera på Malmö Högskola arbetade hon bland annat som receptionist. På tidigare arbetsplatser har Lina lyckats väl med sina förmedlingar och nu tar hon med den erfarenheten och kunskapen för att sälja i hela staden. Själv bor hon tillsammans med sin familj och två katter i ett hus en bit utanför Göteborg.

Telefon

0766 - 47 76 33

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.