Eklandagatan 9

Lorensberg, Göteborg

Eklandagatan 9

Lorensberg, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

66 kvm

Avgift

2 683 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Kommande försäljning

Stilfull 20-talspärla med perfekt cityläge

Lorensberg, Göteborg

Stilfull 20-talspärla med brädgolv, fiskbensparkett, djupa fönsternischer, takrosetter och vackra listverk. Skuldfri förening med perfekt cityläge!

Ni välkomnas av det ståtliga trapphuset med stentrappor och vackra fönster. Ta hissen upp till andra våningen och kliv in i detta vackra hem. Bostaden genomsyras av ljusa ytskikt, högt i tak och härliga ljusinsläpp från de höga fönstren. Vardagsrummet har ett mörkbetsat parkettgolv som harmoniserar med de ljusa ytskikten. Hemmets mysiga kök är smakfullt inrett i vitt med integrerade vitvaror. Badrummet renoverades 2013 och är inrett med snygga materialval och här finns en vardagslyx i en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bostaden har mycket goda förvaringsutrymmen och till bostaden hör dessutom två förråd. Här bor ni på en central adress med allt ni behöver utanför porten. Avenyn, Korsvägen och Chalmers ligger ett stenkast ifrån och med bra förbindelser når ni stadens alla hörn.

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1004007 (Brf) / 1202 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
66 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Våning
2 av 5
Balkong
Gemensam balkong
Hiss
Ja
Avgift
2 683 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1926
Byggår kommentar
Fastighetens värdeår är 1930.
Förråd
Vindsförråd samt källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 668 kr/år
Totalt
4 668 kr/år
Personer i hushåll
1
Kostnad avseende el är beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2008-02-04
Energiprestanda
118 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens ljusa och möblerbara hall med vitt brädgolv, vitmålade väggar samt en dekorativ fondvägg klädd i tapet från Gucci. 


KÖK
Från hallen tar ni er till hemmets mysiga kök med vitt brädgolv och vitmålade väggar. Köket har två fönster med djupa fönsternischer som skänker köket mycket ljus. Köksinredningen går i vitt och ovan den mörka bänkskivan sitter svart mosaik. Köket har gott om förvaringsutrymmen och är utrustat med en gasspis, fläktkåpa, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Här finns även plats för ett matbord.


VARDAGSRUM
Det vackra vardagsrummet smyckas av den mörkbetsade fiskbensparketten och en diskret takrosett. Likt köket finns här två höga fönster med djupa fönsternischer. Rummet har vitmålade väggar och här finns gott om plats för en större soffgrupp och annat möblemang. 


SOVRUM
Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och här ligger ett vitt brädgolv. Väggarna är målade i en ljus ton och en av väggarna är klädd i en snygg grå tapet. Rummet har ett vackert fönster samt en diskret takrosett. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i tre inbyggda garderober samt en rymlig klädkammare med väggfasta hyllor.


BADRUM
Snyggt badrum renoverat 2013. Här ligger ett mönstrat klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, en stor dusch med glasdörrar samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Ovanför tvättmaskinen finns en praktisk arbetsbänk samt vägghängda skåp som ger gott om plats för förvaring. I taket sitter infällda spotlights.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skokloster 5 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 17 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 1982.


FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 33:5. Fastigheten bebyggdes 1926. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en lummig innergård samt tvättstuga, övernattningslägenhet samt cykelfövaring.


PARKERING
Föreningen förfogar över 3 parkeringsplatser, i dagsläget är det kö till dessa. Det finns närliggande garage på Gyllenkrooksgatan som förvaltas av Ernst Rosén, en plats kostar cirka 950 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser (2016-10-28). För mer informtion se: http://www.ernstrosen.se/bostad/garageplats/. För boendeparkering se www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.


RENOVERINGAR
1997 Byttes elledningar
1999 Byttes V/A-stammar.
2013 Målades alla fönster, i samband med detta målades även fasaden mot gården.
2015 Genomfördes en OVK av ventilationen.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att installera säkerhetsdörrar under vintern 2016. Föreningen planerar även att göra en översyn av taket under 2017.


EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2016-10-28).


 


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2016-10-28) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


 

Läs mer

Dokument

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 


Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.


NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 


I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.


KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.