Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Wrangelsgatan 6, Lunden

Kvadratsmart och ljus genomgångsetta med stor balkong i söder

Kvadratsmart enrummare, högt upp i huset med vackert genomgångsljus. Stor balkong i söder med fridfullt läge mot lummig innergård. Hiss finns!

I gemytliga Lunden finner ni denna mysiga enrummare med en tilltalande och yteffektiv planlösning. Lägenheten ligger högt upp i huset och har ett vackert genomgångsljus från fönster i motsatta väderstreck. Den stora balkongen vetter mot föreningens grönskande innergård och tack vare ett förmånligt söderläge kan du njuta i solen största delen av dagen. Bostaden har genomgående fina ytskikt och en modern interiör som ger en neutral bas att inreda efter. Ett optimalt planerat hem med ett luftigt och socialt allrum, ett ordentligt kök med plats för matbord samt ett helkaklat badrum med möjlighet att installera tvättmaskin. Här bor du i en attraktiv stadsdel med närhet till flera mataffärer, småbutiker, restauranger och caféer. Bra förbindelser tar dig snabbt in till city och lockar naturen ligger Skatås och Delsjön inom bekvämt avstånd.

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    1 rum och kök

  • Boarea

    38 kvm

  • Avgift

    2 593 kr

  • Slutpris

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    2 av 3

  • Hiss

    Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    1 rum och kök
  • Boarea

    38 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Våning

    2 av 3
  • Balkong

    Ja
  • Hiss

    Ja
  • Byggår

    1991
  • Förråd

    Vindsförråd
  • TV/Bredband

    ComHem
  • Lägenhetsnummer

    15 (Brf) / 1205 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    2 593 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
  • Andel i föreningen

    2.79%
  • Andelstal avgift

    2.79%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    1 300 kr/år
  • Försäkring

    1 100 kr/år
  • Totalt

    2 400 kr/år
  • Personer i hushåll

    1
  • Kommentar

    Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

  • Energideklaration

    2009-05-19
  • Energiprestanda

    108 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan i hallen slås man av hur ljus lägenheten är och här bjuds på en trevlig inblick i samtliga rum. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en klassisk ekparkett, interiörval som är genomgående för hela bostaden. Här erbjuds plats för avhängning samt förvaring i ett linneskåp och en dubbelgarderob.

KÖK
Till vänster om hallen ligger det tilltagna köket som ger utrymme för en trivsam matplats intill fönstret. Ett klassiskt kök med vita skåpsluckor, bänkskivor i massiv ek och blått kakel ovan arbetsytorna. Utrustningen är enhetlig i rostfritt och består av kombinerad kyl och frys, fläkt, spishäll, ugn samt inbyggd mikro. Här finns gott om arbetsytor och skåpsförvaring.

ALLRUM
Ett härligt sällskapsrum i vinkel som förlängs av hemmets mysiga balkong. Stora fönster i söder släpper in rikligt med ljus och ger hela lägenheten ett luftigt intryck. Rummet kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt dubbelsäng. 

BALKONG
På den ljuvliga balkongen kan ni njuta i solen största delen av dagen tack vare ett förmånligt söderläge. Balkongen vetter mot föreningens lummiga innergård och kan möbleras med bord, stolar och annan dekoration.

BADRUM
Det fräscha badrummet är helkaklat i en tidlös färgsättning. Golvet är belagt med ett mörkgrått klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel med en svart bård. Inredningen består av wc, handfat, spegel med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar. Här är också förberett för tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kråkslottet nr 2 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 22 bostadsrätter. Föreningen bildades 1987 och har adressen Wrangelsgatan 6.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 13:8. Fastigheten bebyggdes 1991. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen har ingen teknisk förvaltare utan anlitar fastighetsskötsel vid behov.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mysig innergård med utemöbler. I föreningen finns också en tvättstuga som är belägen i källaren av huset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Snickarrum, cykelrum och barnvagnsrum är andra gemensamma utrymmen i föreningen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen ansvarar man för skottning, sandning och saltning två veckor per vinter.

PARKERING
Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser belägna i ett garage under fastigheten. En parkeringsplats kostar cirka 790 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2016-11-25).

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av analoga kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 108 kr för 2016. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 443 kr för 2016.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via If Skadeförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2009 Målning av fönster samt iordningsställande av hobbyrummet.
2012 Installerades ett nytt porttelefonsystem och rörelsedetektorer i allmänna utrymmen.
2013 Upprättades en ny underhållsplan.
2014 Genomfördes en mindre takrenovering som innefattade bl.a. målning av plåtdetaljer.
2015 Besiktigades fastigheten, alla brister som uppkom är åtgärdade.
2016 Genomfördes underhållsarbeten av garaget som bl.a. innefattade omasfaltering av infarten. Infarten försågs även med dräneringsgaller och kantmuren vid infartsrampen förstärktes mot grannfastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större underhållsarbeten är i nuläget inplanerade. Föreningen följer en underhållsplan i vilken ventilationsoptimering, hissrenovering och upprustning av trapphuset är renoveringar som kommer att behöva göras inom de närmsta åren.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2016-11-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-11-25) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.