Fjärde Långgatan 19

Linnéstaden, Göteborg

Fjärde Långgatan 19

Linnéstaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

48.6 kvm

Avgift

2 975 kr

Slutpris

3 200 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Såld

Högt läge mot rofylld innergård och solig balkong

Linnéstaden, Göteborg

Lugnt gårdsläge, högt upp i huset med närhet till allt vad Linnéstaden har att erbjuda. Solig balkong, yteffektiv planlösning och stora fönster för ljusinsläpp. Mycket välskött förening med goda intäkter.

En optimal bostad för er som vill bo lugnt och avskilt men som samtidigt uppskattar alla härliga kontraster som området har att erbjuda. Utanför möts ni av butiker, pubar och restauranger och när porten stängs bakom er är tystnaden märkbar. Lägenheten ligger på vån 5 av 6 och har tre stora fönster i fil mot föreningens välskötta innergård. Ett härligt ljusinsläpp skapar rymd och trivsel och känslan är mycket större än de kvadratmeter som står angivet. På den mysiga balkongen kan ni njuta i solen från eftermiddag till kväll och det höga läget gör att storstadsbruset känns långt borta. Utöver bostadens attraktiva läge och smarta planering är den trygga föreningen mycket uppskattad av grannarna. Varmt välkomna på visning!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1952 (Brf) / 1503 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
48.6 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
5 av 6
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Budstart
2 650 000 kr
Avgift
2 975 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.
Byggår
1977
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV och bredband via ComHem. Fiberbredband via valfri leverantör
Församling
Göteborgs Oscar Fredrik
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 464 kr/år
Totalt
4 464 kr/år
Personer i hushåll
3
Elförbrukning baserat på säljarens uppgifter. Hemförsäkring enligt kalkyl hos if.se.

Energi

Energideklaration
2009-06-05
Energiprestanda
110 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Ta hissen upp till femte våningen och stig in i detta trivsamma hem med ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Hallen öppnar upp mot hemmets luftiga vardagsrum och alldeles innanför dörren erbjuds plats för avhängning. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljusgrått klinker som övergår till en klassisk askparkett.


KÖK
I fil med vardagsrummet ligger det ombonade köket som ger utrymme för en matplats för upp till fyra personer. Väggarna är klädda i en dekorativ tapet och liksom övriga rum i bostaden är golvet belagt med en askparkett. Ett stort fönster släpper in ordentligt med ljus här kan ni njuta av en god kopp kaffe i lugn och ro med utsikt mot föreningens innergård. Köksinredningen består av högblanka skåpsluckor i vitt och ovanför arbetsbänken i mörkt trä sitter ett kakel i en beige ton. Här inryms kombinerad kyl och frys, fläkt, spis och ugn samt diskmaskin.


VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum är minst sagt ett yteffektivt rum som bjuder på en öppen och social yta att umgås på. En självklar samlingspunkt med en skön atmosfär och stora fönster för ljusinsläpp. Vitmålade väggar matchas med en mönstrad fondtapet och på en av väggarna har man valt en grå kulör som ger en industriell känsla. Rummet kan inredas med soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord.


BALKONG
Från vardagsrummet når ni bostadens härliga balkong, en ovärderlig tillgång under sommarhalvåret. Det höga läget stänger ute stadens brus och här kan ni njuta i solen från eftermiddag till kväll. Balkongen är belagd med trätrall och innanför entrén ligger ett lättstädat klinker i ljusgrå ton. Här ryms ett bord med två stolar och annan dekoration.


SOVRUM
Sovrummets lugna läge ger alla förutsättningar för en god natts sömn och storstadsbruset känns långt borta. Fönstret mot innergården släpper in ordentligt med ljus och en mönstrad fondtapet harmoniserar med vitmålade väggar. Rummet kan möbleras med dubbelsäng och här finner ni tre garderober till förvaring.


BADRUM
Badrummet är helkaklat och fräscht med ett ljust klinker på golvet och vita väggar med en blå bård. Utrustningen består av wc, handfat, spegel med belysning, badkar, handdukstork samt tvättmaskin.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Galeasen i Linnéstaden är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 207 bostadsrätter, 32 hyresrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Tredje Långgatan 36, 38, 40, 42, Fjärde Långgatan 17, 19, 23, 25 och Värmlandsgatan 21.


Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Långgatornas samfällighetsförening. Samfälligheten förvaltar gemensamhetsanläggningen Masthugget ga:6 som är ett parkeringsgarage.


HEMSIDA
http://www.brfgaleasen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 5:11. Fastigheten byggdes 1977. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande gård med lekplats, grill och utemöbler. Gemensamma tvättstugor med tre tvättmaskiner och två torkskåp. I föreningen finns även ett källarförråd per lägenhet samt cykelrum i källaren och barnvagnsrum i entrén.


PARKERING
Föreningen har ett parkeringshus på Värmlandsgatan 17-19 som samägs med två grannföreningar. Kostnaden för en dagtidsparkering kostar cirka 640 kronor i månaden (exkl.moms) och en dygnet runt parkering kostar cirka 850 kronor i månaden. Därtill tillkommer en engångsavgift om 500 kronor för en garageöppnare. I parkeringshuset finns även ett antal MC-platser. En MC- plats kostar cirka 500 kronor i månaden, därtill tillkommer en kostnad för en nyckel om 130 kronor. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och MC- platser (2016-12-16).


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiberbredband via valfri leverantör. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.


GJORDA RENOVERINGAR
2000 Byttes styrsystemen i hissarna.
2001 Fick samtliga lägenheter nya spisar, spiskåpor samt kyl och frys.
2002 Renoverades badrummen samt utfördes en värmeinjustering.
2005 Sattes staket med grindar upp mot Tredje Långgatan och Fjärde Långgatan.
2006 Stängdes sopnedkasten och särskilda avfallsfraktioner sattes in för biologiskt avfall och tidningsåtervinning.
2007 Byttes och utökades tvättutrustningen för att höja standarden. Under samma år renoverades källargångarna som b.la fick nya ståldörrar.
2008-2009 Utfördes en renovering av hissarna med nya ytskikt, belysning, korgdörrar, nytt dörrmaskineri samt installation av nödtelefon. Under samma period totalrenoverades trapphusen och i samband med detta installerades nya postboxar, byttes lås och dörrar till säkerhetsdörrar. Gården fick också ny lekplatsutrustning och avfallsåtervinningen kompletterades med fraktioner för kartong och glas.
2011 Totalrenoverades porttelefonsystemet och nyckelbrickor och taggar infördes.
2012 Byttes samtliga fönster samt utfördes underhållsarbete av balkongplattor och fasader.
2013-2014 Rustades föreningens gård och grönytor upp.
2015 Drogs fiber in i fastigheten.
2016 Byttes samtliga termostatsventiler på elementen för att kunna finjustera värmen i fastigheten.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2018 en omläggning av taket på B-huset. För mer framtida underhållsarbeten se planerat underhåll i årsredovisningen.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2016-12-16). En stabil förening med god likviditet där januari månad var helt avgiftsfri.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2016-12-16) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.