Lilla Munkebäcksgatan 7B

Bagaregården/Munkebäck, Göteborg

Lilla Munkebäcksgatan 7B

Bagaregården/Munkebäck, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

64 kvm

Avgift

4 425 kr

Slutpris

2 550 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Såld

Fulländad vindspärla i mysiga kvarter

Bagaregården/Munkebäck, Göteborg

Kolossalt vacker vindstvåa med snedtak, sidovindar, spännande vinklar och vrår. Egen ingång med elegant trätrappa som leder upp till bostaden. Ett lugnt och naturnära boende med snabba förbindelser in till city.

Mot en lugn gata ligger detta fina 30-tals hus med radhuskänsla. Ta trapporna upp till andra våningen och stig in i en alldeles egen entré med en vacker trätrappa som leder upp till bostaden. Redan när man gläntar på dörren förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga och vindskaraktären är påtaglig. Njut av vackert snedtak, mysiga sidovindar, bevarade murstockar, spännande vinklar och vrår. Lägenheten har en fin arkitektur med extremt mycket funktion på 64 kvadrat. Skicket är mycket gott med nyrenoverade ytskikt och en stilfull interiör ger en neutral bas att inreda efter. Här bor ni på öppna och sociala ytor med ett topputrustat kök som renoverades 2015, ett tilltaget sovrum, ypperliga förvaringsmöjligheter samt ett elegant badrum med maximal komfort.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
24 (Brf) / 1103 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
64 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
Våning
2 och 3 av 3
Hiss
Nej
Avgift
4 425 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1939
Förråd
Källarförråd
TV / Data
ComHem
Församling
Härlanda
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 500 kr/år
Försäkring
900 kr/år
Totalt
4 400 kr/år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
2008-01-22
Energiprestanda
147 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

ENTRÈ/HALL
På en lugn gata, i en idyllisk funkislänga ligger detta fina 30-tals hus med radhuskänsla. Ta trapporna upp till andra våningen och stig in i lägenhetens alldeles egna entré med en vacker trätrappa som leder er vidare till övre plan. Plats för avhängning finner ni innanför ytterdörren och ovanför trappan erbjuds både förvaring i en praktisk sidovind och två garderober. Väl uppe på översta våningen får ni en trevlig inblick i samtliga rum och redan här förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. Vita väggar harmoniserar med en vacker ekparkett och i taket sitter dimbara spottar som ger bostaden ett härligt sken.


KÖK
Ett stort sällskapskök i vitt som renoverades 2015 och som ligger med öppenhet mot hemmets vardagsrum. En både trevlig och praktisk köksö skapar en social samvaro mellan rummen och utgör en perfekt plats för frukosten, fikan eller i väntan på maten. Köksön fungerar även utmärkt som extra avlastningsdel och under finner ni praktiska förvaringsskåp. Inredningen är tidlös och modern och här blandas integrerade och rostfria vitvaror på ett stilfullt sätt. De vita, högblanka skåpen är fint kombinerade med bänkskivor i björk och ovanför arbetsytorna sitter ett svart kakel med röda inslag. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, fläkt, induktionshäll, varmluftsugn med ångfunktion, inbyggd mikro, diskmaskin samt städskåp. De tilltagna ytorna ger utrymme för en rejäl matplats intill fönstret och här kan ni duka upp till större middagar vid festligare tillfällen.


VARDAGSRUM
Med brutet tak, charmiga vinklar, spännande sidovindar och en synlig murstock är vindkaraktären i vardagsrummet påtaglig. Ett bedårande rum som blir extra mysigt med den stämningsfulla belysningen från spotlightsen. Den klassiska inredningen ger en neutral bas att inreda efter och de öppna ytorna ger många möbleringsmöjligheter. Rummet kan inredas med soffgrupp, tv-möbel, läshörna och annat möblemang. 


SOVRUM
Ett ljuvligt och romantiskt rum med lugna omgivningar. Sovrummet har byggts till av tidigare ägare och även här finns alla rätta detaljer bevarade. Njut av det vackra snedtaket, den ståtliga murstocken och den charmiga sidovinden som står för ytterligare förvaring. Sovrummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord, byrå och annat möblemang. Här finns också en praktisk nisch, idealisk för att placera ett skrivbord eller en mysig läshörna. 


BADRUM
Badrummet renoverades 2011 och har en lyxig hotellkänsla med fina material som pryder rummet. På golvet ligger ett mörkt klinker med behaglig golvvärme och helkaklade väggar i vitt smyckas med vackra speglar som är klädda i en grön mosaik. Inredningen består av wc, handfat med kommod, dusch med glasdörr samt handdukstork. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.


ÖVRIGT
2016 Byttes golv samt renoverades väggar och tak i hela lägenheten. Under samma år renoverades trappan samt installerades spotlights i taket.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bagaregården 25:3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 25 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och har adresserna Lilla Munkebäcksgatan 7A-D.


FASTIGHETEN
Göteborg Bagaregården 25:3. Fastigheten bebyggdes 1939. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningen anlitar SBC för ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en nybyggd uteplats med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. Det finns även en bastu med tillhörande relaxrum samt en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.


PARKERING
Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 300 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I övrigt råder fri parkering i området.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.


GJORDA RENOVERINGAR
1992 Genomfördes ett el- och rörstambyte.
2007 Putsades fasaden.
2008-2009 Dränerades fastigheten.
2012 Reparerades entrétrappor.
2014 Byttes portlåssystem, installerades snörasskydd samt renoverades fläktar på taket.
2015 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat. Under samma år installerades ett digitalt bokningssystem för tvättstugan och relaxutrymmet.
2016 Byggdes en ny uteplats på föreningens baksida och entrésidans rabatter fick nya blommor och buskar.
2017 Renoverades samtliga trappuppgångar.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att genomföra en avloppsrensning samt att öka på uteplatsen med spalje och nya växter under 2017. Inga vidare beslut tagna idagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar 2017-03-23.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-03-23) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Munkebäck

LUGNT OCH STADSNÄRA
Munkebäck är ett mysigt område i östra Göteborg som tillhör stadsdelen Kålltorp. Områdets namn kommer av bäcken Munkebäck som är Härlandabäckens gamla namn. En bäck som i sin tur fick sitt namn på grund av alla munkar som vandrade här när de var på väg till Härlanda gamla kyrka. Idag är Munkebäck ett lugnt och charmigt område i utkanten av staden med nära till både natur och bekvämligheter. Området är under utveckling och här byggs det många nya bostäder, någonting som gör att kvarteren ökar allt mer i popularitet. 


I OMRÅDET
Områdets hjärta är Munkebäckstorget med bland annat mataffärer, offentlig service, restauranger och andra bekvämligheter. För naturälskare finns underbara grönområden och storslagen natur på gång- eller cykelavstånd. Delsjöområdet och Härlanda tjärn är två exempel där det finns gym, badsjöar, vandringsleder och motionsspår. Om vintern finns goda möjligheter till skridsko- och skidåkning. I Härlanda ligger kulturhuset Kåken i Härlanda fängelsets gamla lokaler. I kulturhuset finns öppen förskola, bibliotek och en rad olika kulturaktiviteter för både vuxna och barn. För familjer med barn i skolåldern finns dessutom många skolor i närområdet.  


KOMMUNIKATIONER
Till och från Munkebäck tar ni er enkelt med kollektivtrafiken. I området finns hållplatser för buss och spårvagn på ett flertal platser. Ner till centrala Göteborg tar ni er på endast 12 minuter. Se Västtrafiks hemsida mer information om vilka förbindelser som passar er.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.