Volrat Thamsgatan 7D

Johanneberg, Göteborg

Volrat Thamsgatan 7D

Johanneberg, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

61 kvm

Avgift

3 570 kr

Slutpris

3 500 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Jessica Buchholz

0766 - 47 76 31

jessica@reveny.se

Såld

Nyrenoverad funkispärla i gavelläge

Johanneberg, Göteborg

Totalrenoverad gaveltrea med insynsskyddat läge och utsikt över staden. Öppen planlösning och moderna materialval i fin samklang med tidstypiska detaljer.

Välkomna till denna ytterst välplanerade bostad med tidstypiska inslag som vackra listverk, högt i tak, och höga fönster med fönsterbänkar i sten. Bostaden är omsorgsfullt renoverad under 2017. Samtliga golv är klädda i mattlackad ekparkett och köket är smakfullt inrett med integrerade vitvaror. Väggarna är målade i granitgråa toner som harmoniserar med de vitmålade listerna. Lägenheten flödar i ljus tack vare stora fönsterpartier i tre väderstreck. Från två av rummen kan ni blicka ut över vår vackra stad. Bostaden har dessutom ett lugnt läge utan insyn med lummiga omgivningar utanför fönstren. Till bostaden hör två rymliga förråd. Här bor ni en välskött förening ett stenkast från stadens utbud av restauranger och nöjesliv. Ni har dessutom Korsvägen på ett bekvämt avstånd från bostaden med kommunikationer till stadens alla hörn.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
15 (Brf)
Rum
3 rum och kök
Boarea
61 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Våning
1,5 av 6
Hiss
Ja
Hiss, kommentar
Hiss finns en halv trappa ner
Budstart
2 950 000 kr
Avgift
3 570 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1944
Förråd
Källarförråd och vindsförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com Hem, bredband via Bredbandsbolaget
Församling
Göteborgs Johanneberg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
Totalt
4 800 kr/år
Personer i hushåll
2
Elkostnaden är en uppskattad kostnad. Försäkringskostnaden är baserad på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2010-03-29
Energiprestanda
100 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av lägenhetens härliga atmosfär. Bostaden har genomgående parkettgolv i mattlackad ek och väggarna är målade i en trendriktig granitgrå ton i hall, vardagsrum och kök. De gråa ytskikten harmoniserar fint med de vita listverken i lägenheten. Hallen har en platsbyggd hylla i tidstypisk stil och i taket sitter infällda spotlights. Från hallen når ni den inre hallen som har två öppningar mot vardagsrum och kök.


KÖK
Vardagsrum och kök har en öppen och social planlösning med ljusinsläpp från flera håll. Köket har ett stort fönsterparti i vinkel som ger rummet karaktär och härligt ljusinsläpp. Fönstren har vackra fönsterbänkar i sten och härifrån har ni utsikt över Liseberg och Svenska Mässan. Väggarna i kök och vardagsrum är målade i en betonggrå kalkfärg som skapar en snygg kontrast till den vita köksinredningen. Köket är inrett i en stilren stil med bistrokänsla; vita skåpsluckor, mörk bänkskiva med topplager i massiv valnöt och vitt kakel upp till tak. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Intill köket finns plats för ett stort matbord för 8 personer. 


VARDAGSRUM
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för större soffgrupp. Rummet smyckas av ett stort fönsterparti med fönsterbänkar i sten och genuina gjutjärnsradiatorer. Här finner ni även en inbyggd garderob med vitmålat brädgolv och väggfast hylla.


SOVRUM 1
Från vardagsrummet når ni bostadens ena sovrum med ett lugnt och insynsskyddat läge. Sovrummet har fönster i vinkel med vacker fönsterbänk i sten med lummigt skogsparti utanför. Sovrummet har målade väggar i en ljusgrå ton och plats för dubbelsäng. Klädförvaring finner ni i en inbyggd garderob med vitmålat brädgolv och vägghängd hylla.


SOVRUM 2
I anslutning till hallen ligger hemmets andra sovrum med vacker utsikt över staden. Från fönstret skymtar Carlanderskas vackra byggnader, Liseberg och Lorensberg. Sovrummet har målade väggar i ljusgrå ton och här finns en bevarad tegeldel i väggen som utgör en trevlig detalj. Sovrummet rymmer både dubbelsäng och skrivbord. 


BADRUM
Nyrenoverat badrum med stilfulla materialval och infällda spotlights i taket. Golvet är klätt i grå klinker med behaglig golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Här finns toalett, handfat, spegelskåp, dusch samt vardagslyx i form av tvättmaskin.


 

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Hämplingen i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 80 bostadsrätter samt 1 bostadsrättslokal. Föreningen registrerades 1943. Adresser i föreningen är Volrat Thamsgatan 7A-D.


HEMSIDA
http://hamplingen.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Johanneberg 17:10. Fastigheterna byggdes 1944. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor, två cykelrum, barnvagnsrum, övernattningsrum samt bastu med relaxavdelning. Föreningen har även mysiga uteplats med utemöbler och grillmöjligheter.


PARKERING
Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 400 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-04-24). Parkeringsföreningen Trollspisen har 45 parkeringsplatser vilka delas mellan medlemmar i Hämplingen respektive Brf Göteborgshus 2 på Olof Rudbecksgatan. Till dessa parkeringsplatser är det separat kö.
I området erbjuds två timmars fri parkering på vissa gator. För boendeparkering se www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Fiberbredband (100Mbit/s) kostar cirka 200 kr/mån.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Trygg Hansa.


RENOVERINGAR
Under slutet av 80-talet byttes V/A-stammar i kök och badrum. Under samma period renoverades tak och fasad och elen sågs över.
2007 Spolades avloppsstammar i kök och badrum. Samma år renoverades hisskorgar, frånluftsfläktar byttes och balkonger besiktigades. Under året installerades även ett nytt portsystem i fastigheten.
2009 Iordningställdes uteplatser och rabatter.
2011 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2016 Byggdes en av föreningens lokaler om till två bostadsrätter.


PÅGÅENDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår en renovering av fönster, balkongdörrar, balkongskärmar samt fasad och tak. 


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-04-24).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-04-24) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.


I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.


KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.