Hjorthagsgatan 3C

Gamla Masthugget, Göteborg

Hjorthagsgatan 3C

Gamla Masthugget, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

45 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Funkistvåa med tidstypisk charm

Gamla Masthugget, Göteborg

Funkispärla med tidstypisk charm och vacker utsikt över staden. Här bor ni högst upp i huset i en stabil förening med balkongplaner.

Välkomna till denna ljusa genomgångslägenhet med vackra detaljer från förr. Bostaden smyckas av framtagna brädgolv, spegeldörrar, takrosett och genuina gjutjärnsradiatorer. De välplanerade ytorna gör att hemmet känns betydligt större än sina 45 kvadratmetrar. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med brädgolven och gör det enkelt att inreda snyggt. Det mysiga köket har välbevarad köksinredning med luckor målade i grått och tidstypiska beslag. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra personer och utanför fönstret har ni den lummiga omgivningen att vila ögonen på. Sovrummet har ett lugnt och insynsskyddat läge med plats för dubbelsäng. Här bor ni på en lugn adress med Stigbergets mysiga gator utanför porten och Slottsskogen ett stenkast från bostaden. Utanför porten har ni goda förbindelser som tar er till stadens alla hörn

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
41 (Brf) / 1201 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
45 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1937
Byggår kommentar
Fastighetens värdeår är 1937.
Förråd
Vindsförråd samt källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Masthugg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Planlösning
Alternativ planlösning

Driftskostnad

El
2 517 /år
Försäkring
2 200 /år
Totalt
4 717 /år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2008-12-10
Energiprestanda
160 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av lägenhetens tidstypiska charm och härliga ljusinsläpp. På golvet ligger ett framtaget brädgolv och och väggarna är målade i vitt. Hallen har gott om plats för avhängning och härifrån når ni lägenhetens övriga rum.


VARDAGSRUM
Till vänster om hallen ligger det rymliga vardagsrummet med brädgolv, vitmålade väggar och ett generöst fönsterparti. Från fönstret han ni blicka ut över staden ända bort till hamninloppet. Rummet kan möbleras med både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj. I anslutning till vardagsrummet ligger en av bostadens två inbyggda garderober i original, båda inredda med vitmålad träpanel och väggfasta hyllplan.


KÖK
Bostadens mysiga kök andas sann 30-talscharm med vitmålat brädgolv och välbevarad köksinredning i ljusgrått med tidstypiska beslag. Ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel som smälter in snyggt med den övriga inredningen. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, gasspis samt en stilren fläktkåpa i svart. Ett fönster skänker rummet ljus och utanför har ni en vacker utsikt att vila ögonen på. Intill fönstret finns plats för ett matbord för 4 personer.


SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett högt och insynsskyddat läge. De vitmålade väggarna harmoniserar med brädgolvet och här finns plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en inbyggd garderob.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum med ljus plastmatta och helkaklade väggar i vitt. Här finns en toalett, handfat, spegel, badkar samt ett vägghängt skåp.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgårdarna Stigberget är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 2004. Adresser i föreningen är Hjorthagsgatan 3 samt Älghagsgatan 2 och 4.


HEMSIDA
www.solgardarna.se


FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 26:6 samt 27:24. Fastigheterna bebyggdes omkring 1937. Föreningen förvärvade fastigheterna 2005. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en övernattningslägenhet, en tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen har även välskött och lummig gård.


PARKERING
Föreningen förfogar över 2 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 525 kr/mån. Den ena platsen lottas ut på föreningens ordinarie årsstämma, den andra platsen lottas ut på höststäddagen. I övrigt råder två timmars fri parkering i området. För boendeparkering se www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk avgift tillkommer om 115 kr/månaden avseende bredband.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Vardia.


RENOVERINGAR
2012 Byttes lägenhetsdörrar och lås.
2013-2014 Vindsutbyggnad och förbättring av trapphus.
2014-2015 Renoverades gården.
2015 Genomfördes en OVK-besiktning av daghem.
2016 Tvättades fasaden.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att genomföra en OVK av ventilationen samt spola alla stammar och avloppsledningar under 2017. Föreningen utreder möjlighet till balkong, bygglovsansökan är inlämnad och föreningen inväntar fortsatt utredning.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-02-07).Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-02-07) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.


I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.


KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.