Allmänna Vägen 40F

Majorna, Göteborg

Allmänna Vägen 40F

Majorna, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

54.5 kvm

Avgift

3 958 kr

Slutpris

3 300 000 kr

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Såld

Ljus och ombonad genomgångstvåa bland klassiska kvarter

Majorna, Göteborg

Högst upp i mysigt landshövdingehus bland Majornas kreativa kvarter. Genomgående planlösning med pampiga fönster åt två håll. Brf med inkluderat bredband, trivsam innergård och många faciliteter.

I folkkära Majorna bor ni lugnt och avslappnat nära sprudlande stadsliv och glittrande vatten. Lägenheten ligger högst upp i ett mysigt landshövdingehus utan någon störande insyn. En yteffektiv bostad med en fin disposition i vinkel och ett härligt genomgångsljus från höga fönster i öst och väst. Köket är modernt med kvalitativ utrustning och från det ljuvliga burspråket kan ni vila blicken mot föreningens lummiga innergård. Det stora vardagsrummet är en given plats för umgänge och i fil ligger det luftiga sovrummet som andas lugn och ro tack vare det höga läget. Därtill erbjuds ypperlig förvaring i en tilltagen klädkammare, sju garderober samt ett stort vindsförråd. Att bostaden dessutom är belägen i en omtyckt brf med många faciliteter är en extra lyx i vardagen.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
77 (Brf) / 1201 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
54.5 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Budstart
2 350 000 kr
Avgift
3 958 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten. Obligatoriskt tillägg för drifts-, kapital- och bränsleavgift samt avgift för FiberLAN (Digital-TV, Bredband, IP-telefoni) ingår.
Byggår
1989-1990
Förråd
Stort vindsförråd
TV / Data
Fibernätverk för Digital-TV, bredband (100/100) samt IP-telefoni via Bredbandsbolaget.
Församling
Göteborgs Carl Johan
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 100 kr/år
Totalt
3 500 kr/år
Personer i hushåll
1
Baserat på säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
2008-12-18
Energiprestanda
136 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Bland Majornas kreativa kvarter ligger detta fina landshövdingehus med grönskande innergård. På översta våningsplanet bjuder en luftig genomgångshall in till 54,5 väldisponerade kvadrat och redan här infinner sig en mysig och ombonad känsla. På golvet ligger ett lättstädat klinker i en grå ton och de vitmålade väggarna är fint kombinerade med en ljusgrå fondtapet med dekorativa trädmotiv. Till höger om hallen erbjuds plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en inredd klädkammare.


KÖK
Ett stilfullt kök i vinkel med djupa nischer och ett pampigt fönsterparti som bjuder på en avkopplande vy över föreningens innergård. Klinkergolvet, de vita väggarna och den dekorativa fondtapeten återkommer i detta rum, en tidlös interiör som smälter in fint med den moderna köksinredningen. Köket renoverades 2008 och består av högblanka luckor i vitt, bänkskivor i ek och ett ljusgrått stavkakel. Samtlig utrustning kommer ifrån Whirlpool och här inryms en integrerad kyl/frys, fläkt, induktionshäll, en inbyggd ugn och mikro i rostfritt samt en integrerad diskmaskin (2016). Intill det vackra burspråket ryms en matplats för fyra personer.


VARDAGSRUM
Vardagsrummet är en naturlig plats för umgänge och avkoppling med en luftig atmosfär och ett härligt ljusflöde från stora fönster i väst. Rummet pryds av ett vackert ekgolv och på väggarna sitter en mönstrad tapet i en ljusgrå ton. Här ryms både soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.


SOVRUM
Vackra pardörrar (ej uppsatta, finns i förråd) öppnar upp mot bostadens sovrum som andas lugn och ro tack vare sitt höga läge. En garderobsvägg bestående av sju garderober står för ypperlig förvaring och de tilltagna ytorna ger utrymme för dubbelsäng, sängbord samt skrivbordshörna. Vitmålade väggar är fint kombinerade med en blommig fondtapet i svart och vitt och även i detta rum ligger ett vackert ekgolv.


BADRUM
Badrummet har en ljus plastmatta och delvist kaklade väggar i vitt med en gul bård. Inredningen består av wc, handfat, spegel, förvaringsskåp, badkar samt handdukstork.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Eskulapius är en äkta bostadsrättsförening bestående av 10 byggnader med totalt 99 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1984 och har adresserna Amiralitetsgatan 27 & 29, Såggatan 18 & 20 samt Allmänna vägen 40.


HEMSIDA
http://www.eskulapius.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 312:18. Fastigheten bebyggdes 1989-1990. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har fyra sammanhängande gårdar med vackra planteringar, grillmöjligheter samt utemöbler. Det finns även flera odlingslådor runt om gårdarna för föreningens medlemmar. Utöver detta har man också tillgång till fem tvättstugor, föreningslokal, övernattningslägenhet, bastu, snickarverkstad samt cykel- och barnvagnsrum.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Fibernätverk för Digital-TV, bredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad) via Bredbandsbolaget är inräknat i månadsavgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.


GJORDA RENOVERINGAR
2011-2012 Renoverades utsidan av fasaden.
2012 Byttes låssystem samt renoverades föreningens bastu.
2013 Renoverades insidan av fasaden vid nedre gården.
2014 Renoverades fasaden vid mellersta gården.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en renovering av föreningens trapphus samt tvättstugan på Såggatan 20A. Man håller även på med att byta styr- och värmepumpar.


Föreningen planerar inom en femårsperiod en renovering av yttre miljöer, att måla om taket samt att genomföra diverse målningsarbeten in- och utvändigt. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-02-21).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-02-21) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


 

Läs mer

Dokument

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan.  Lugn men ändå livfull och nyskapande.


Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.


NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.


Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.


KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Lina Persson

Mäklare / Partner

Lina är en engagerad och erfaren mäklare som började i branschen år 2006. Hon är en social och glad tävlingsperson som brinner för relationer och mötet med människor. Dessutom tycker hon mycket om att inspireras av alla vackra hem som hon förmedlar. Innan hon fick upp ögonen för mäklaryrket och började studera på Malmö Högskola arbetade hon bland annat som receptionist. På tidigare arbetsplatser har Lina lyckats väl med sina förmedlingar och nu tar hon med den erfarenheten och kunskapen för att sälja i hela staden. Själv bor hon tillsammans med sin familj och två katter i ett hus en bit utanför Göteborg.

Telefon

0766 - 47 76 33

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.