Folkungagatan 13

Stampen, Göteborg

Folkungagatan 13

Stampen, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

93 kvm

Avgift

3 564 kr

Budstart

4 480 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Genomgångstrea med 30-talscharm och mysig balkong

Stampen, Göteborg

Ljusfylld 3,5a med högt och insynsskyddat läge. Stilfullt genomgångshem med balkong och tidstypiska detaljer. Hiss finns! Låg avgift

Vacker 30-talslägenhet på central adress. Ta hissen upp till femte våningen och kliv in i detta ljussköna hem som genomsyras av högt i tak och härliga ljusinsläpp från höga fönster. Hemmet smyckas av tidsenliga detaljer som fiskbensparkett, fönsterbänkar i sten, diskreta listverk och takrosetter. Den mysiga balkongen har ett högt och fritt läge med utsikt över Folkungagatans grönska samt Nya Ullevi. Bostaden har ett stort kök med plats för matbord samt gott om förvaringsutrymmen. Ett hem för er som uppskattar att bo nära stadens liv men som samtidigt vill ha ett hem med lugn och ro. En perfekt belägen bostad i ett spännande, växande kvarter med tillgång till allt ni kan tänkas behöva direkt utanför porten. Goda kommunikationer tar er in till city på bara några minuter och en kort promenad bort når ni Centralstationen och natursköna Trädgårdsföreningen.

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
0015 (Brf) / 1503 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
93 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Bostaden är registrerad som 3 rum och kök.
Våning
5 av 6
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Budstart
4 480 000 kr
Avgift
3 564 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1934
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 400 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Totalt
7 000 kr/år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2010-06-02
Energiprestanda
119 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets ljus och rymd. Hallen har mörvaxad ekparkett och vita väggar. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaringsutrymmen i en rymlig klädkammare. 


KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets stora kök med lugnt gårdsläge. Två fönster med vackra fönsterbänkar i sten förser rummet med ljus och intill kan ni möblera med ett större matbord. Köket har ett grått golv som harmoniserar med vita väggar och vit köksinredning. Ovan den mörka bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin. Här finns gott om förvaringsutrymmen samt två inbyggda skafferier i tidsenlig stil.


BIBLIOTEK
Biblioteket har ett mörkt parkettgolv som harmoniserar med vita väggar. Rummet smyckas av en diskret takrosett. Från den inre hallen når ni vardagsrum och hemmets ena sovrum.


VARDAGSRUM
Vardagsrummet flödar i ljus från balkongdörren samt ett högt fönster med djup fönsterbänk i sten. Den generösa takhöjden i kombination med det höga fönstret skapar en härlig rymd. Rummet har mörkvaxad fiskbensparkett samt vita väggar och smyckas med stilfulla listverk och diskret takrosett. Här kan ni med enkelhet möblera med soffgrupp och övrigt möblemang.


BALKONG
Från vardagsrummet når ni den mysiga balkongen med ett högt och fritt läge där ni kan njuta av morgon- och förmiddagssol. En perfekt plats att nyttja under årets varma dagar, balkongen har dessutom första parkett till Ullevi där ni kan njuta av sommarens konserter.


SOVRUM 1
Genom ett stort valv når ni ett av hemmets sovrum med insynsskyddat läge och fönster mot Folkungagatan. Rummet smyckas av en vacker fönsterbänk i sten och en diskret takrosett. På golvet ligger ett mörkvaxat furugolv som harmoniserar med ljusa väggar. Här kan ni möblera med en dubbelsäng och övrigt möblemang.


SOVRUM 2
Harmoniskt och rofyllt sovrum med fönster mot föreningens lugna innergård. Fönstret har en djup fönsterbänk i sten och skänker rummet ljus. Golvet är klätt med mörkt furugolv och väggarna är målade i ljus ton. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i sex garderober.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med blå våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt med blå bård. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasvägg samt vardagslyx i form av tvättmaskin.

Läs mer

Förening

FÖRENINGEN
Brf Folkungagatan 13 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 24 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2004.


FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 9:20. Fastigheten byggdes 1934 och genomgick en totalrenovering 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har även två mysiga innergårdar med utemöbler och planteringar.


PARKERING
Föreningen förfogar inte över några egna parkeringsplatser. Adressen är också berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via QBE.


RENOVERINGAR
2010 Renoverades balkonger mot Folkungagatan.
2011 Byggdes nya balkonger mot innergården.
2013 Gjordes relining av stammar.
2015 Renoverades trapphusen.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera taket, byta ut fönster samt att måla om plåtfasaden med start hösten 2017. Föreningen planerar även att bygga en lekplats på gården. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen sänkte avgifterna med 15% år 2016. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-20).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-09-20), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.


I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.


KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.