Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Paradisgatan 23 A, Gamla Masthugget

Välplanerad genomgångstvåa i etage

Välplanerad etagetvåa på 41 kvm med 23 kvm biarea. Totalrenoverad och genomgående i vackert landshövdingehus med Slottsskogen som närmsta granne. Ett stilfullt hem att trivas i!

Ni välkomnas av föreningens lummiga trädgård med utemöbler och grill, ett eget litet paradis mitt i staden! En trappa upp når ni detta ljuvliga hem som varsamt renoverats under 2017. Hemmets trendriktiga kök är inrett med ljusgrå köksinredning och integrerade vitvaror. Köket är även utrustat med gasspis, perfekt för den matlagningsglade! Vardagsrummet flödar i ljus tack vare två höga fönster med djupa fönsternischer och här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. En trappa ner ligger hemmets rymliga sovrum med tyst läge. Här bor ni i en välskött förening med alla tänkbara bekvämligheter på nära avstånd och Linnéstadens myller en kort promenad bort. Lockar en promenad eller en löprunda har ni dessutom göteborgarnas favoritpark Slottsskogen runt knuten.

Översikt

  • Typ

    Bostadsrätt

  • Rum

    2 rum och kök

  • Boarea

    41 kvm

  • Avgift

    3 220 kr

  • Budstart

    Kontakta mäklaren

  • Våning

    1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

  • Typ

    Bostadsrätt
  • Antal rum

    2 rum och kök
  • Boarea

    41 kvm
    Baserad på Bostadsrättsföreningen.
  • Kommentar area

    Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök med en boarea om 41 kvm. och en biarean om 23 kvm, totalt 64 kvm.
  • Våning

    1 av 3
  • Byggår

    1934
  • Förråd

    Vindsförråd
  • TV/Bredband

    Com hem
  • Lägenhetsnummer

    97/106 (Brf) / 1002 (LMV)
  • Tillträde

    Enligt överenskommelse

Ekonomi

  • Avgift

    3 220 kr/mån
    Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
  • Andel i föreningen

    7.10911%
  • Andelstal avgift

    7.10911%
  • Skattesats

    32.6%
  • Pantsatt

    Ja

Driftskostnader

  • El

    4 700 kr/år
  • Försäkring

    1 464 kr/år
  • Totalt

    6 164 kr/år
  • Personer i hushåll

    1
  • Kommentar

    Elkostnad baserad på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

  • Energideklaration

    2008-08-15
  • Energiprestanda

    146 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning entréplan

Planritning

Planlösning nedre plan

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med ekparkett och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning samt klädförvaring i två vita garderober. 

KÖK
Från hallen når ni det nyrenoverade köket som är smakfullt inrett med stilfull köksinredning i grått med handtag i läder samt integrerade vitvaror. Ovan den mörka bänkskivan i massiv ek sitter ett vitt kakel. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen och utrustat med kombinerad kyl/frys, gasspis, fläktkåpa, ugn samt diskmaskin. Köket har ett fönster beläget mot föreningens mysiga trädgård, intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger det nyrenoverade badrummet med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel samt dusch.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum har två vackra fönster som skapar ljus och rymd. Rummet har nyslipad ekparkett och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga kvällar i goda vänners lag.

SOVRUM
En snygg trappa i ek leder er till nedre plan och hemmets rofyllda sovrum med tyst läge. Här ligger ett snyggt klinkergolv i svart som harmoniserar med vitmålade väggar. Golvet är installerat med behaglig golvvärme för extra komfort. Sovrummet är väl tilltaget och här finns plats för dubbelsäng, sängmöbler och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en praktisk garderobslösning.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Edens Äpple är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 9 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Föreningen bildades 2000.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 24:6. Fastigheten byggdes 1934. Fastighetens värdeår är 1974. Föreningen förvärvade fastigheten 2000. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen har även en mysig trädgård med flera möblerade uteplatser samt grill.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att hjälpa till med trappstädning enligt rullande schema samt delta på föreningens vår- och städdagar.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

TV/INTERNET
TV och internet via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Bostadsrätternas Medlemsförsäkring.

RENOVERINGAR
2001-2014 Byttes fasad och taket lades om.
2005 Byttes expansionskärl.
2006 Byte från stadsgas till naturgas.
2006-2007 Byttes vattenledning till huset.
2007-2008 Renoverades tvättstugan. Under samma period lagades skorstenar.
2008 Renoverades badrummet i hyresrätten.
2009 Spolades avloppen.
2010 Målades plåttaket.
2011 Lades nytt golv i entrén på 23A.
2013 Målades fönster, vindskivor och foder. Under året byggdes även ett nytt trädäck.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att bygga balkonger med start hösten 2017. När balkongbygget är färdigställt planerar föreningen att byta vvc-pump samt reglagen till alla element.

EKONOMI
Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-04-21).

 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-04-21), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

  • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.