Skanstorget 3 B

Linnéstaden, Göteborg

Skanstorget 3 B

Linnéstaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

57 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Sekelskiftestvåa med nyrenoverat kök och stor balkong

Linnéstaden, Göteborg

Gårdslägenhet med nyrenoverat kök och stor balkong. Citytvåa med högt i tak och sekelskiftesdetaljer som stuckaturer, takrosetter och kakelugn.

Stilfull och ljus bostad belägen i en vacker fastighet anno 1907. Här bor ni på välplanerade ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Hemmet utmärker sig av högt i tak och smyckas av vackra detaljer från förr. Köket renoverades 2016 och är smakfullt inrett med grå köksluckor samt integrerade vitvaror. Här finns även vardagslyx i form av diskmaskin och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Från vardagsrummet når ni hemmets nybyggda balkong där ni kan njuta av kaffe i morgonsolen. Genomgående ekparkett och vitmålade väggar gör det enkelt att inreda snyggt och sätta sin egna prägel. Bostaden bjuder på goda förvaringsutrymmen i flera garderober samt ett stort förråd. Här bor ni tyst och lugnt med alla tänkbara bekvämligheter runt hörnet. Utmärkt läge med både Linnéstaden, Haga och Vasastaden runt knuten. Ett perfekt cityboende!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
76 (Brf)
Rum
2 rum och kök
Boarea
57 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
2 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1907
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Canal Digital/Ownit
Eldstad
Kakelugn (ej i bruk)
Församling
Göteborgs Haga
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 700 /år
Försäkring
1 200 /år
Totalt
4 900 /år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-01-09
Energiprestanda
180 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets atmosfär och rymd. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna är målade i vitt. Hallen har gott om plats för avhängning och ytterligare klädförvaring finner ni i två garderober. 


KÖK
Hemmets stilfulla kök totalrenoverades 2016 och är smakfullt inrett med trendriktig inredning. Köket har grå luckor och ovan den svarta bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket har skåp upp till tak som ger gott om förvaringsutrymmen. Ett högt fönster skänker rummet ljus och intill ryms ett matbord för fyra personer. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, inbygg ugn och inbyggd mikro. Här finns även en integrerad diskmaskin samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion för stämningsfull belysning.


VARDAGSRUM
Vardagsrummet flödar i ljus tack vare den öppna planlösningen mot köket och flera fönster i fil. Rummet har högt i tak och smyckas av välbevarade detaljer som vackra listverk, takrosett och vit kakelugn. Det fina parkettgolvet harmoniserar med de ljusa väggarna och här finns plats för en större soffgrupp samt övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets nybyggda balkong.


BALKONG
Rymlig balkong med mysigt gårdsläge där ni kan njuta av morgonsolen under årets varma dagar. Golvet är belagt med trä för extra komfort. 


SOVRUM
Hemmets harmoniska sovrum har ett lugnt läge mot föreningens innergård. Rummet smyckas av stuckatur, takrosett och ett högt fönsterparti. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är målade i vitt, här sitter även en vit fondtapet med diskret medaljongmönster. Klädförvaring finner ni i en skjutdörrsgarderob samt en stor garderobssektion med infälld belysning.


BADRUM
I anslutning till sovrummet ligger badrummet som renoverades 2010. På golvet ligger grå klinker och väggarna är helkaklade i vitt med en grå fondvägg i duschdelen. Badrummet är utrustat med behaglig golvvärme, dusch, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt toalett. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion. Utanför badrummet ligger ett terrakottafärgat klinkergolv.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skanstorget i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 13 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Skanstorget 3-6. Föreningen bildades år 2000.


Föreningen har del i samfällighetsföreningen Annedal Sopsug Samfällighetsförening med andelstalet 3,15%. Samfälligheten förvaltar hantering av hushållsavfall.


HEMSIDA
http://www.brfskanstorget.se/skanstorgetigoteborg/


FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 23:25, 23:26, 23:27 samt 23:28. Fastigheterna bebyggdes 1887, 1905, 1906 och 1907. Föreningen förvärvade fastigheterna 2011. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt styrelserum. Föreningen har även en gemensam innergård med utemöbler och grillplats.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital och fiberbredband via Ownit. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Bredband med 1000/1000 mbit tillkommer med en obligatorisk kostnad av 100 kr/månad.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
1978 Genomgick fastigheten en större renovering då bland annat rörstammar byttes.
2003 Byggdes en ny tvättstuga.
2004 Renoverades samtliga badrum.
2005-2009 Renoverades fasad och nya portar installerades.
2010-2011 Lades taket om och ventiler samt termostater byttes.
2011 Byggdes 5 nya balkonger mot gårdarna. Samma år genomfördes omfogning av väggar i källaren och modernisering av elinstallationer i källaren genomfördes.
2012 Installerades nya vindsfönster mot Skanstorget och nya elinstallationer utfördes på samtliga vindar. Under året renoverades även fogar på gårdssidan på samtliga hus.
2013 Lagades och målades fasaden på Skanstorget 4A. Samma år renoverades hissen och elskåp byttes på Skanstorget 4A.
2014 Målades fönsterblecken på samtliga byggnader.
2014-2015 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2014-2015 Konverterades en av föreningens lokaler till restaurang. Under året spolades även stammarna.
2015 Genomfördes en omfattande fönsterrenovering.
2016 Såldes en hyresrätt. Samma år uppfördes 5 nya balkonger.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen konverterar i dagsläget en av lagerlokalerna till kontorslokal. Föreningen panerar att renovera trapphusen under 2017 med start under sommaren, renoveringen kommer att ske löpande. Föreningen diskuterar även att grundförstärka samt dränera fastigheten, inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga avgiftsförändringar dagsläget (2017-07-03)


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-07-03) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


Läs mer

Dokument

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.