Räntmästaregatan 26 A

Lunden, Göteborg

Räntmästaregatan 26 A

Lunden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

60 kvm

Avgift

4 866 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Kommande försäljning

Gavellägenhet med bevarad charm och solig balkong

Lunden, Göteborg

Ljus funkistrea med högt och fritt läge, utsikt och solig balkong mot den lummiga innergården. Social, öppen planlösning och genomgående framtagna brädgolv.

Näst högst upp finner ni denna mysiga gavellägenhet med härlig utsikt över staden från vardagsrummet. En vägg har tagits ner för att få en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Det renoverade köket har allt man kan önska, och här finns gott om plats för stort matbord. Fönster i tre väderstreck ger en ljus och luftig känsla och skapar härlig atmosfär. Hela lägenheten har framtagna brädgolv och här erbjuds bra förvaring i flera inbyggda garderober. I gemytliga Lunden bor ni med närhet till mataffärer, restauranger, mysiga caféer och småbutiker. Goda kommunikationer tar er in till city på nolltid och lockar naturen ligger Skatås och Delsjöområdet med vackra promenadstråk och motionsslingor inom bekvämt avstånd.

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
420 (Brf) / 1302 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
60 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
3 av 4
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Avgift
4 866 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
Byggår
1944
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Telia
Församling
Göteborgs S:t Pauli
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 496 kr/år
Totalt
7 296 kr/år
Personer i hushåll
3
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2012-11-27
Energiprestanda
117 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Den möblerbara hallen har vitmålade väggar och ett bevarat brädgolv som löper vidare genom hela lägenheten, en vacker detalj som skänker hemmet charm och karaktär. Hallen erbjuder god plats för avhängning och förvaring både på hatthyllan och i en klädkammare samt i två överskåp.


KÖK
Det trivsamma köket renoverades 2011, där modern interiör blandas med tidsenlig tjusning. De vitmålade väggarna matchas med en klarröd fondvägg och köksinredningen består av vita skåpsluckor, vitt kakel och massiv bänkskiva i ek. Köket erbjuder mycket förvaringsutrymme i över- samt underskåp och är utrustat med fläkt, induktionshäll, ugn, rostfri kyl/frys, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin.


VARDAGSRUM
I hemmets vardagsrum har en vägg in till köket tagits ned för en mer öppen och social planlösning. Det finns gott om plats för en matgrupp om minst fyra personer samt en soffgrupp. Väggarna är målade i vitt med en mönstrad fondtapet och de stora fönsterpartierna i gavelläge ger vardagsrummet ordentligt med ljus och rymd. Här kan man njuta av utsikten över staden.


SOVRUM 1
Stort rogivande och tyst beläget sovrum som vetter mot den lugna innergården. Väggarna är målade i vitt och fondväggen i duvblå färg skapar en harmonisk känsla. Här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang. God förvaring i en inbyggd garderob.


SOVRUM 2
Hemmets mindre sovrum vetter även det mot grönskande omgivningar och här finns även utgång till balkongen. De dubbla balkongdörrarna i glas skänker rummet rikligt med ljus. Väggarna är målade i vitt med fondvägg i en behaglig olivgrön färg och här kan möbleras med enkelsäng, skrivbordshörna och övrigt möblemang. Här finner ni förvaring i två inbyggda garderober.


BALKONG
Balkongen som är tillbyggd 2015 har ett rofyllt högt läge med utsikt mot vacker grönska. Här kan ni enkelt möblera med bord och stolar och annan dekoration. En perfekt mysig plats där ni kan njuta av stilla omgivningar i solen från morgonen till strax efter lunch.


BADRUM
Modernt stamrenoverat badrum med ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschväggar i glas, toalett, spegelskåp, handdukstork samt handfat med stor bänkskiva i massivt trä. Under bänkskivan finner ni gott om förvaring i praktiska skåp. Samtlig inredning i badrummet byttes ut 2013.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 86 bostadsrätter och 3 hyresrätter. Föreningen bildades 2002. Adresser i föreningen är Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.


HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Teknisk förvaltning sköts av Halléns Fastighetsservice.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har tre tvättstugor, övernattningsrum, bastu med relaxavdelning, hobbyrum samt cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har dessutom en mysig gård med uteplatser och lekplats.


PARKERING
Föreningen förfogar över 50 parkeringsplatser. En plats kostar 300 kr/mån. Några av platserna har eluttag för motorvärmare, dessa kostar 450 kr/mån. I dagsläget är det ingen kö till parkeringsplatserna. Föreningen har även några MC-platser, en plats kostar 200 kr/mån. Till dessa är det ingen kö i dagsläget. I området råder fri 2-timmarsparkering samt avgiftsbelagd parkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och fiberbredband via Telia. Grundutbud av fiberkanaler ingår i avgiften. Bredband upp till 100 Mbit går att köpa till.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammar i köken.
2003-2004 Renoverades stammarna i samtliga badrum. I samband med renoveringen renoverades samtliga badrum. Under året byggdes föreningens bastu och relaxavdelning och porttelefon samt nya entrédörrar installerades. Under samma period byggdes även en ny tvättstuga och de befintliga renoverades.
2005-2006 Bytes samtliga fönster.
2006 Byttes lås till samtliga utrymmen.
2007 Byggdes ett övernattningsrum.
2008-2009 Renoverades taket och fasaden.
2009 Byttes alla dörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Renoverades alla elsystem i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas. I samband med renoveringen installerades fiber i samtliga lägenheter.
2010 Avinstallerades gas i fastigheten.
2010-2012 Dränerades fastigheterna, i samband med bytet av dräneringen byttes alla avloppsrör under mark. Under året renoverades även entréerna.
2011-2012 Modernisering och energioptimering av värmesystemet. Under samma år iordningsställdes innergården.
2014-2016 Nybyggnation av balkonger.
2015 Uppläts en hyresrätt till bostadsrätt.
2016 Såldes det gamla skyddsrummet som nu upplåtits till bostadsrätt. Under året installerades även ett webbaserat bokningssystem för föreningens gemensamma utrymmen som tvättstugor och övernattningslägenhet. Föreningen har även upprättat en underhållsplan under året.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Något större renoveringsbehov av fastigheten beräknas inte inom de närmaste 15-20 åren men mindre underhållsarbeten kommer utföras.


EKONOMI
De senaste förändringarna på avgiften har varit sänkningar, föreningen sänkte avgiften med 5 % den 1 januari 2014 och med 5 % den 1 januari 2016. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-04-21).Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-04-21) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Lina Persson

Mäklare / Partner

Lina är en engagerad och erfaren mäklare som började i branschen år 2006. Hon är en social och glad tävlingsperson som brinner för relationer och mötet med människor. Dessutom tycker hon mycket om att inspireras av alla vackra hem som hon förmedlar. Innan hon fick upp ögonen för mäklaryrket och började studera på Malmö Högskola arbetade hon bland annat som receptionist. På tidigare arbetsplatser har Lina lyckats väl med sina förmedlingar och nu tar hon med den erfarenheten och kunskapen för att sälja i hela staden. Själv bor hon tillsammans med sin familj och två katter i ett hus en bit utanför Göteborg.

Telefon

0766 - 47 76 33

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.