Ingenjörsgatan 7A

Kungshöjd, Göteborg

Ingenjörsgatan 7A

Kungshöjd, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

65 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Genomgångstvåa på bästa cityadress

Kungshöjd, Göteborg

Citytvåa med stuckatur, takrosett och höga fönster med djupa fönsternischer. Genomgångslägenhet på populär adress i välskött förening med låg avgift.

Ni välkomnas av den pampiga tegelfastigheten anno 1890. Här bor ni i ett välplanerat hem med ett lugnt läge mitt i stan. Bostaden präglas av generös takhöjd och höga fönster med djupa fönsternischer som skapar ljus och rymd. Det stilrena köket har ett rofyllt läge mot föreningens innergård. Köket är smakfullt inrett med klassisk köksinredning i vitt och vardagslyx i form av diskmaskin. Hemmets eleganta sovrum smyckas av vackra sekelskiftesdetaljer som takrosett och stuckatur, klädförvaring finner ni i en garderobsvägg. Välkommen till ett perfekt cityboende i en välmående förening med god ekonomi. Här bor ni med ett suveränt läge intill Esperantoplatsen med omedelbar närhet till Kungshöjds myller och Linnéstadens restaurangutbud. Ni har dessutom nära till hav och skärgårdsbåtar.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1101N (Brf) / 1101 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
65 kvm (Uppmätning SS 21054:2009)
Våning
1 av 5
Hiss
Nej
Byggår
1890
Byggår kommentar
Fastighetens värdeår är 1982
TV / Data
Com Hem/Bredbandsbolaget
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
1 573 /år
Försäkring
1 762 /år
Totalt
3 335 /år
Personer i hushåll
2
Elkostnad baserad på en liknande försäljning i föreningen. Kostnad avseende försäkring baserad på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2011-05-03
Energiprestanda
172 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med ekparkett och väggar klädda i ljusgrå tapet. Hallen har gott om plats för avhängning.


KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets trivsamma kök med klassisk köksinredning i vitt. Ovan den grå bänkskivan sitter ett vitt kakel. Golvet är belagt med ekparkett som harmoniserar med vita väggar. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Här finns gott om förvaringsutrymmen i skåp och skafferi. Köket har ett rofyllt läge mot föreningens innergård och intill fönstret ryms ett matbord för 4-6 personer. 


VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har ekparkett, väggar klädda i ljusgrå tapet och profilerade fotlister. Två höga fönster med djupa fönsternischer skapar ljus och rymd och här finns plats för både soffgrupp och matbord.


SOVRUM
Från vardagsrummet når ni hemmets lyxiga och rofyllda sovrum med fönster belägna mot Ingenjörsgatan. Rummet smyckas av stuckaturer, takrosett och ett stort fönsterparti med djup fönsternisch. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är klädda med ljusgrå tapet. Rummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i en garderobsvägg.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum med svart klinkergolv och vita väggar med gråa inslag som skapar en snygg konstrast. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, ett skåp samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med en lyxig duschkabin med massagefunktion, bastu, radio och telefon. Badrummet är installerat med golvvärme för extra komfort.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hästtorget är en äkta bostadsrättsförening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 61 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna Kungsgatan 4, Ingenjörsgatan 7A-B och 9 samt Surbrunnsgatan 10 och 12. Föreningen bildades 2005 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2011.


FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 46:17. Fastigheten byggdes 1890. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjlighet. I föreningen finns även cykelskjul, barnvagnsrum och tvättstuga.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
Under 90-talet byttes stammar och elstigare.
2012 Fräschades innergården upp.
2013/2014 Byggdes balkonger. Samma år inspekterades taket.
2014 Installerades ny cirkulationspump.
2015 Installerades fiberbredband i fastigheten. Samma år installerades nya tornfönster, entréporten till Kungsgatan 4 renoverades och innergården fräschades upp.
2016 Renoverades fasad och fönster mot gården.
2016/2017 Renoverades en av föreningens lokaler.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar under 2017 att renovera fasad och fönster mot gatan. Föreningen planerar att på sikt renovera trappuppgångar, portar och entréer. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi. Föreningen sänkte avgiften med cirka 20% under 2016.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-05-04) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.


PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.