Klippan 1H

Klippan, Göteborg

Klippan 1H

Klippan, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

82 kvm

Avgift

5 203 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jessica Buchholz

0766 - 47 76 31

jessica@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Kommande försäljning

Rymlig trea högt upp i huset

Klippan, Göteborg

Trevlig gavellägenhet på åttonde våningen med renoverat badrum och en solig balkong med utsikt över Älvsborgsbron och gamla Älvsborgs fästning.

Välkommen till denna välplanerade trea högt upp i huset med ljusa ytskikt och ljusinsläpp i tre väderstreck. Något som sätter guldkant i denna bostad är takhöjden på hela 3,3 meter som ni möter i vardagsrummet och ena sovrummet vilket ger en fantastisk känsla av rymd. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och här finns goda förvaringsmöjligheter i garderober samt en klädkammare med platsbyggda hyllsystem. Utöver den trevliga balkongen, med sol från förmiddag till kväll, finns även en fransk balkong som nås från vardagsrummet. I det expansiva området Klippan bor ni med spännande arkitektur, hav och grönska runt hörnet. I närheten finns trevliga Majorna med många populära restauranger, butiker och bekvämligheter. Dessutom kan ni enkelt ta er över till Eriksberg och in till Operan på kort tid.

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
801 (Brf) / 1602 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
82 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Våning
8 av 11
Balkong
Balkong och fransk balkong
Hiss
Ja
Avgift
5 203 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1930
Byggår kommentar
Fastigheten byggdes till bostadshus under 1980-talet.
Förråd
Källarförråd
TV / Data
ComHem
Församling
Göteborgs Carl Johan
Skattesats
32.6

Planritning

Driftskostnad

El
3 350 kr/år
Försäkring
1 626 kr/år
Totalt
4 976 kr/år
Driftskostnaderna är baserade på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-03-09
Energiprestanda
133 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Stor, möblerbar hall med gott om plats för avhängning både på hatthylla och i tre garderober. Väggarna är målade vita och på golvet ligger parkett. Samma parkettgolv leder vidare in i vardagsrummet vilket ger ett enhetligt och snyggt intryck.


KÖK
Fint och ljust kök med vitt kakel ovanför bänkskivan och ljusa skåpluckor med rostfria metallhandtag. Utrustningen består av integrerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggd ugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Här finns plats för matbord för upp till sex sittande. Väggarna är målade vita och golvet kontrasterar i svart/vit-rutigt, slittåligt kompositmaterial.


VARDAGSRUM
Här i vardagsrummet finns ett rikligt ljusinsläpp i två väderstreck som faller på de ljusa väggarna och gör att rummet känns stort och trevligt. Att det dessutom är 3,3 meter i takhöjd gör detta till en självklar mötesplats i lägenheten. Här finns, förutom plats för soffa, även möjlighet att möblera med ett matsalsbord. Väggarna är målade vita och på golvet ligger parkett.


BALKONG
Solig balkong med sol från förmiddag till kväll. Här sitter man gärna och njuter av en fantastisk utsikt av Älvsborgsbron med en kaffe i handen. 


SOVRUM 1
Bostadens första sovrum nås rakt genom hallen och är stort med gott om plats för dubbelsäng. I detta rum finns goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Väggarna är målade vita och golvet är ljust. 


SOVRUM 2
Detta sovrum har samma generösa takhöjd som i vardagsrummet vilket ger en lyxig känsla till rummet. Här finns gott om plats att möblera med dubbelsäng och sängbord. Väggarna är målade vita och golvet är mörkt.


KLÄDKAMMARE
I hallen finns denna mycket välplanerade klädkammare med snygga och välbyggda hyllsystem för optimal förvaring av både kläder och skor.


BADRUM
Snyggt helkaklat badrum som renoverades 2012. Färgskalan känns modern med sina vitkaklade väggar och det grå klinkergolvet. Badrummet är utrustat med duschväggar, handfat med en kommod med lådor, tvättmaskin, spegelskåp med belysning ovanför handfatet, vägghängd WC och en handdukstork som är både vatten- och eluppvärmd så ni kan ha varma handdukar året runt. 

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nya Mälteriet är en äkta förening som registrerades år 2004, föreningen köpte fastigheten 2006 då de ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. 2010 fastställdes en ny ekonomisk plan. I föreningen finns 56 bostadsrätter och en hyresrätter samt tre lokaler med hyresrätt.


FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Föreningen äger marken. Fastigheten uppfördes 1930 och byggdes om till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet.

FÖRVALTNING
Föreningen förvaltas av Riksbyggen.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, två cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd för trädgårdattiraljer.

PARKERING

Föreningen har inga parkeringar att tillgå. Klippans Kulturfastigheter hyr ut garageplatser till en kostnad om cirka 950 kronor i månaden samt p-platser, cirka 450 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga platser (2016-12-19). För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
Stammarna är renoverade under mitten på 1980-talet.
2008 Installerades fjärrvärme. Samma år renoverades tvättstugorna, sopsortering infördes och anslagstavlor sattes upp.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gavel målades om, värmepanna och värmeväxlare togs bort till förmån för fjärrvärme.
2010 Färdigställdes sex nya lägenheter. Samma år genomfördes putsning och målning av utvalda fasader, byte av hängrännor, stuprör och balkongplåtar samt förbättring av fastighetens skalskydd och renovering av fläktaggregat.
2011 Dörrar och fönsterkarmar på fasaden målades om, gallergrind monterades i kulverten och brandsläckare sattes upp.
2012 Gjordes översyn av avloppssystemet och besiktning av nya lägenheter genomfördes. Samma år målades gemensamhetsutrymmena och och nya utrymningsskyltar sattes upp.
2013 Genomfördes en upprustning av innergården.
2015 Gjordes en översyn av skalskyddet.
2016 Togs en ny underhållsplan fram.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att renovera två av fasaderna med start i januari 2017. Föreningen planerar även att genomföra förbättringsarbeten på innergården samt se över ventilationen i huset. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen kommer höja avgifterna med 1 % från den 1 september 2017 (2017-05-30).


ÖVRIGT
Föreningen har ett rabatterat pris på lägenheter och rum på Hotel Waterfront för besökare som vill bo över.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-05-30) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.


I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.


KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jessica Buchholz

Mäklare

Fastighetsmäklaren och ekonomen Jessica har varit i mäklarbranschen sedan 2013. Dessförinnan har hon jobbat i säljbranschen och brinner då som nu för att göra sina kunder nöjda och leverera det lilla extra. Jessica är en noggrann och detaljorienterad person som med stor omsorg och entusiasm alltid levererar kvalitet på högsta nivå. Hon är en glad person med ett stort hjärta som ser till att människorna runtomkring henne mår bra, kollegor som kunder!

Telefon

0766 - 47 76 31

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.