Chalmersgatan 27A

Vasastaden, Göteborg

Chalmersgatan 27A

Vasastaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

87 kvm

Avgift

5 247 kr

Budstart

4 450 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Sekelskifteshem med balkong på lugn adress mitt i stan

Vasastaden, Göteborg

Sekelskiftestrea med vackra detaljer som stuckaturer, takrosetter, pardörrar och fiskbensparkett. Genomgångslägenhet med dubbla ingångar och stor balkong med gårdsläge.

Ni välkomnas av den pampiga tegelfastigheten anno 1898 och den ståtliga entrén. Redan i hallen möts ni av hemmets atmosfär och genuina sekelskiftesanda. Hemmet präglas av högt i tak, breda dörrposter och vackra listverk. Här finns välbevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, stuckaturer och takrosetter. Hemmets praktfulla vardagsrum ligger i fil med sovrummet och båda rummen har höga fönster som skänker härliga ljusinsläpp. Den stora balkongen har ett lugnt gårdsläge och är en given plats under årets varmare dagar. Det väl tilltagna köket är smakfullt inrett och här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen samt plats för ett större matbord, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj. Här bor ni på en lugn adress med stadens utbud av restauranger och nöjesliv runt knuten.

Boka visning

Vi finns på plats för att svara på alla dina frågor. Dessutom får du alltid med dig informativt material att bläddra i när du kommer hem. Fyll du i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan för att boka in dig på en visning. Om du inte hittar en passande tid är det bara att kontakta oss. Vi gör alltid vårt bästa för att anpassa oss efter ditt schema.

Varmt välkommen!

Visning

Onsdag 31 maj 19:00 - 19:30

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer
Ett fel uppstod på servern.

Tack för din anmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
0202 (Brf) / 1102 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
87 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boaeran är ett cirkavärde.
Våning
2 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Budstart
4 450 000 kr
Avgift
5 247 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Värme, Kabel-TV
Byggår
1898
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
4 200 kr/år
Försäkring
1 824 kr/år
Totalt
6 024 kr/år
Personer i hushåll
1
Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2010-06-14
Energiprestanda
133 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär och sekelskiftesanda. Den rymliga hallen har parkettgolv och målade väggar i ljusgrå ton. Några av väggarna är klädda i stilfull tapet med medaljongmönster. Hallen har gott om plats för möbler och avhängning.


VARDAGSRUM
Genom breda dörrposter når ni hemmets praktfulla vardagsrum. Två höga fönster med djup fönsterbänk skänker härliga ljusinsläpp. Rummet präglas av vackra detaljer från förr som takrosett, stuckatur, fiskbensparkett samt pardörrar som tar er till sovrummet. Väggarna är målade i en ljusgrå ton med en dekorativ fondtapet. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord.


SOVRUM 1/MATSAL
Genom vackra spegeldörrar når ni det ljuvliga sovrummet med vacker fiskbensparkett, tapetserade väggar i ljusbeige ton samt en vackert mönstrad fondtapet. Rummet smyckas av stuckatur, takrosett och vackra listverk. Ett stort och högt fönsterparti skapar ljus och rymd och här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang.


SOVRUM 2
Till höger om hallen ligger hemmets andra sovrum med rofyllt gårdsläge. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är klädda i ljust mönstrad tapet. Sovrummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Två höga fönster och en balkongdörr i glas skänker rummet ljus.


BALKONG
Hemmets rymliga balkong har ett mysigt gårdsläge. Balkonggolvet är belagt med trall som skapar extra komfort och här finns även ett tak. Solen tittar fram under förmiddag och lunch och här kan ni möblera med flera utemöbler.


INRE HALL
Från hallen når ni den inre hallen med ekparkett och ljusgrå väggar samt en fondvägg klädd i mönstrad tapet. En garderobsvägg med infälld belysning ger gott om utrymme för kläder och andra tillhörigheter.


KÖK
Via den inre hallen når ni hemmets stora kök. Den klassiska köksinredningen i vitt trä harmoniserar med de ljusa väggarna. Ovan den mörka bänkskivan sitter ett mörkgrått kakel. En av väggarna är klädd i en snygg fondtapet i svart som skapar en snygg kontrast till den vita inredningen. Köket har ett trivsamt gårdsläge och intill fönstret ryms ett matbord för 6-8 personer. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, stilfull ugn i svart, svart fläktkåpa samt en röd diskmaskin från Smeg. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen samt en utgång till trapphuset.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som har ljust klinkergolv och helkaklade väggar i mörkbrun ton. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med spotlights, vägghängt skåp samt dusch med glasväggar. Ovan toalettdörren sitter hyllplan längst med väggen som skapar ett smart utrymme för förvaring.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Chalmersgatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 50 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 13 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 1987. Adresser i föreningen är Chalmersgatan 25-29.


HEMSIDA
www.chalmersgatan.se


FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 59:2, 59:3 och 59:4. Fastigheterna bebyggdes 1898-1899. Föreningen förvärvade fastigheterna 2004. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Fastighetspartner AB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor samt cykelrum. Föreningen har även flera innergårdar med utemöbler.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


GJORDA RENOVERINGAR
2005 Lades taket om och trapphusen målades om.
2005-2008 Nyinstallation av hiss på Chalmersgatan 27.
2007-2008 Renoverades balkonger.
2008-2009 Genomfördes fönsterbyte av ytterglas.
2010 Byttes portar.
2010-2015 Genomfördes kontroller av borinfiltration, fasader samt stuprör.
2011 Genomfördes grundmätning.
2015 Genomfördes grundförstärkning av fastigheten. I samband med grundförstärkningen renoverades flera av de kommersiella lokalerna och tvättstugan på Chalmersgatan 25 renoverades. Under året upprättades även en ny underhållsplan.
2016 Byggdes balkonger på Chalmersgatan 29.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera gårdarna på 27:an och 29:an. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga avgiftsändringar planerade i dagsläget (2017-05-11).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-05-11) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.