Friggagatan 15

Stampen, Göteborg

Friggagatan 15

Stampen, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

65 kvm

Avgift

3 500 kr

Budstart

2 750 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Trivsamt hem med cityläge

Stampen, Göteborg

Ljusskön bostad i ståtlig fastighet anno 1905 där gammalt möter nytt. Njut av en takhöjd över standard, djupa nischer och höga fönster.

I en pampig fastighet anno 1905 ligger detta härliga hem som andas ljus och rymd. Ett tidlöst hem med genomgående ljus färgsättning och som även bjuder på generöst ljusinsläpp från de stora fönstren. Här finns också bekvämligheter som ett badrum utrustat med tvättpelare samt ett kök med diskmaskin. Därtill erbjuds ett praktiskt rum som kan användas som arbetsrum, eller varför inte ett extra sovrum? Detta är en mycket central bostad med tillgång till allt du kan tänkas behöva alldeles utanför porten. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn tar er in till city på bara några minuter och en kort promenad bort når ni Centralstationen och natursköna Trädgårdsföreningen. Varmt välkomna på visning!

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
53-1007-2 (Brf) / 1401 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
65 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
Våning
4 av 5
Hiss
Ja
Budstart
2 750 000 kr
Avgift
3 500 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV.
Byggår
1905-1907
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com hem samt Bredband via Com hem alternativt Bredbandsbolaget.
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 440 kr/år
Totalt
5 040 kr/år
Schablonberäknad.

Energi

Energideklaration
2009-03-31
Energiprestanda
132 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen är ljus och ger er en direkt överblick mot många av hemmets rum som ger en öppen känsla. Golvet är belagt med ett mörkare laminat som harmoniserar med de vita väggarna. Till vänster innanför entrén har ni plats för avhängning.


INRE HALL
Det mörka golvet och vita väggarna löper vidare in till hemmets inre hall. Här finner ni, utöver avhängningsmöjligheterna i hallen, extra utrymme åt förvaring då ni kan möblera med exempelvis en byrå och härifrån nås också hemmets klädkammare.


KÖK
Köket har samma mörka golv samt vita väggar som hall och inre hall. Köksinredningen är vit och bryts av med svart kakel ovanför bänkskivan i mörkt trä. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläkt samt rostfri diskmaskin.


VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum är en given plats för mingel tack vare ytan som rymmer såväl soffa som matgrupp. Ljuset flödar in i rummet från de två stora fönstren och skapar luftig atmosfär tillsammans med de vita väggarna och den klassiska ekparketten. 


ARBETSRUM
Vidare in i arbetsrummet så fortsätter ekparketten och de vita väggarna. Ni kan använda rummet som arbetsrum, vilket det används till idag, eller som ett mindre sovrum då det ryms en enkelsäng.


SOVRUM
Sovrummet når ni från köket och här skänker ett fönster härligt ljus. Golvet är klätt i mörkt laminat och väggarna är vita.


BADRUM
Badrummet är inrett med mörk plastmatta på golvet och ljus våtrumstapet. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, duschkabin med massagefunktion samt en praktisk tvättpelare.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Friggaboden är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2004 och har adresserna Friggagatan 13-15 och Alströmergatan 3 A-B.


HEMSIDA
www.friggaboden.se

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:32, 13:33, 13:34 och 13:35. Fastigheterna byggdes 1905-1907. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Dahlsjö Affärs & Fastighetsbyrå AB sköter den tekniska, ekonomiska och administrativa delen för föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med utemöbler och grillplats. I föreningen finns även två tvättstugor som är belägna på gård nummer två. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är cykelförråd samt en fest-/övernattningslokal.


PARKERING
Adressen är berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via ComHem samt bredband via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1138 kr för 2018. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 455 kr för 2018.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under mitten av 1980-talet lades taket om, renoverades fasaden samt inreddes ett antal bostadslägenheter på vinden.
1985-1987 Byttes elstigare samt samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2005 Renoverades takbjälklag, trappuppgångar och hissar.
2007 Renoverades fasad och balkonger och gårdsbjälklag grävdes upp och förstärktes.
2009 Spolades avloppsstammar, tvättstugor renoverades och låssystem byttes från nyckel till elektronisk bricka. Detta installerades på gårdsportar samt soprum och tvättstugor. Samma år renoverades hissen på Alströmergatan 3B.
2010 Renoverades tak och säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2011 Byttes och målades plåtfasad mot Friggagatan 11, fastigheten energideklarerades och intrimning av värmesystem genomfördes. Samma år utfördes sanering och ny golvbeläggning lades i källare på Alströmergatan 3B.
2011-2012 Renoverades fasaden.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt intrimning av värmesystemet, justerades och målades samtliga fönster samt renoverades källaren på Alströmersgatan 3B. Under samma år förstärktes grunden samt dränerades fastigheten.
2016 Slutfördes byggnationen av övernattningsrummet i anslutning till föreningslokalen.
2017 Renoverades samtliga hissar och en källarrenovering av två har slutförts.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har beslutat att installera fiber i fastigheten, men inget beställt ännu. De planerar även framöver att bygga om vindsförråd till en bostadslägenhet samt att renovera källaren på Alströmergatan 3A. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2018-01-19).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2018-01-19) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.


I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.


KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.