Västergatan 16

Annedal/Linnéstaden, Göteborg

Västergatan 16

Annedal/Linnéstaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

62 kvm

Avgift

3 930 kr

Slutpris

3 675 000 kr

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Såld

Ljusskön hörntvåa med solig balkong

Annedal/Linnéstaden, Göteborg

Rymlig hörntvåa högt upp i huset med fritt läge och solig balkong. Välplanerat cityhem i stabil förening.

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta stilfulla hem som präglas av ljus och rymd tack vare fönster i två väderstreck. Den rymliga balkongen har ett högt läge med sol från tidig morgon till sen lunch, en given plats under årets varmare dagar. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och stilrena golv som gör det enkelt att inreda snyggt. Hemmets mysiga kök är smakfullt inrett med schackrutigt golv och ljusgrå luckor och här finner ni gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Det fräscha badrummet renoverades 2010 och är installerat med vardagslyx i form av tvättmaskin och behaglig golvvärme. Bostaden har gott om förvaringsutrymmen i flera garderober samt ett tillhörande förråd, ett perfekt cityboende med Linnéstadens och Vasastadens utbud nära tillhands. Här bor ni i en solid förening med trivsam innergård och närhet till Slottsskogens natursköna områden.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1652 (Brf) / 1404 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
62 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
4 av 7
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Budstart
3 150 000 kr
Avgift
3 930 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1975
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Com Hem/Bredbandsbolaget
Församling
Göteborgs Annedal
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 960 kr/år
Försäkring
2 448 kr/år
Totalt
6 408 kr/år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
2012-03-14
Energiprestanda
89 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Genom en säkerhetsdörr når ni den rymliga och möblerbara hallen med grått linoleumgolv och ljusmålade väggar. Hallen har plats för avhängning och här finns gott om förvaringsutrymmen i fem stilfulla garderober i vitt med trendriktiga läderbeslag.


KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets mysiga kök med schackrutigt linoleumgolv i vitt och grått samt vitmålade väggar. Den ljusgrå köksinredningen harmoniserar med övriga ytskikt och ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, vit fläktkåpa, ugn, diskmaskin samt ett skafferi. Här finns ett fönster beläget mot föreningens gård som skänker rummet ljus. 


VARDAGSRUM
Bostadens stilfulla vardagsrum har ett vackert parkettgolv i holländsk stil och ljusmålade väggar. Två stora fönster skänker rummet ett härligt ljusinsläpp och här kan ni möblera med både soffa och matbord. Från rummet når ni hemmets mysiga balkong.


BALKONG
Genom en glasdörr tar ni er ut till den rymliga balkongen med ett högt läge. Balkongen är belägen mot föreningens innergård och här kan ni njuta av solen från tidig morgon till sen lunch. Balkongen är inredd med trall och och här ryms bord och stolar.


SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett högt läge utan insyn. Här ligger ett grått linoleumgolv och väggarna är målade i ljus ton. Rummet har plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang och klädförvaring finner ni i fyra garderober.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets fräscha badrum som renoverades 2010. Golvet är klätt i mörkgrå klinker med golvvärme och väggarna är klädda i vitt kakel. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasväggar samt handdukstork. Här finns även vardagslyx i form av tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Västergatan 16-22 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 142 bostadsrätter, 10 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och har adresserna Västergatan 16, 18, 20 & 22.


Föreningen har del i södra Annedalsparkens Samfällighetsförening med andelstalet 47,79 och i Annedals sopsugs Samfällighetsförening med andelstalet 3,82.


Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser och har del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet med andelstalet 10,939.


HEMSIDA
http://www.brfvastergatan.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 7:12. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen Novo Fastighet och förvaltning.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsamma innergårdar med gräsytor, boulebana, sandlåda och parkbänkar. I föreningen finns också en tvättstuga i vardera hus. Tvättstugan som är belägen i detta huset består av 2 tvättstationer, den ena stationen är utrustad med 2 tvättmaskiner och den andra med 1 tvättmaskin. I tvättstugan finns också torktumlare, torkrum samt mangel. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är föreningslokal, barnvagnsförråd, cykelparkering samt en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för 300 kr/natt.


PARKERING
Föreningen har del i Södra Annedalsgaragens Samfällighet och disponerar över 44 parkeringsplatser. Kostnaden för en parkeringsplats är cirka 975 kronor i månaden. I dagsläget är det 1 person i kö till parkeringsplatserna (2017-05-08).


Primär Fastighetsförvaltning AB tillhandahåller två garage som är belägna på Brunnsgatan 1 och 3. För mer information kring kostnader och lediga platser. Kontakta Primär på telnr: 031-709 10 00


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av analoga kanaler ingår i månadsavgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF försäkringsbolag.


GJORDA RENOVERINGAR
2008 Byttes fönster och balkongdörrar.
2009-2010 Byggdes 8 nya taklägenheter samt genomfördes ett stambyte och en renovering av badrummen. Under samma år renoverades trapphusen, installerades säkerhetsdörrar, monterades fyra nya hissar, byttes samtliga entrépartier samt taket i de nedre entréerna. Föreningen installerade också nya frånluftsfläktar med värmeåtervinning till värmepumpar.
2012 Renoverades tvättstugorna.
2015 Renoverades södergavlar samt genomfördes en OVK-besiktning i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år gjordes en 5-årsbesiktning i hissar, badrum och taklägenheter.
2016 Utfördes mindre förbättringar i cykelförrådet.
2017 Genomfördes en OVK av ventilationen.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en konvertering av lokalerna i nedre entrén till 5 bostadsrätter som kommer att säljas, vilket ger ett extra tillskott i kassan. Andelstalen kommer också att räknas om under året.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-05-11).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-05-11) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Lina Persson

Mäklare / Partner

Lina är en engagerad och erfaren mäklare som började i branschen år 2006. Hon är en social och glad tävlingsperson som brinner för relationer och mötet med människor. Dessutom tycker hon mycket om att inspireras av alla vackra hem som hon förmedlar. Innan hon fick upp ögonen för mäklaryrket och började studera på Malmö Högskola arbetade hon bland annat som receptionist. På tidigare arbetsplatser har Lina lyckats väl med sina förmedlingar och nu tar hon med den erfarenheten och kunskapen för att sälja i hela staden. Själv bor hon tillsammans med sin familj och två katter i ett hus en bit utanför Göteborg.

Telefon

0766 - 47 76 33

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.