Skånegatan 37A

Lorensberg, Göteborg

Skånegatan 37A

Lorensberg, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2.5 rum och kök

Boarea

86 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Luftig vindspärla på anrik adress

Lorensberg, Göteborg

Unik vindspärla på anrik adress med fantastisk utsikt. Möjlig 3:a med renoverat badrum och stort vardagsrum. Stark brf med låg avgift.

Ni välkomnas av en pampig fastighet anno 1913 med dess vackra entré och trapphus. Här bor ni på en av stadens mest attraktiva adresser i en solid förening. Hemmet präglas av ljus och rymd med stora ytor som möjliggör att bygga till ett extra sovrum. Det luftiga vardagsrummet flödar i ljus tack vare stora fönster med djupa fönsternischer. Från hemmets alla fönster har ni en bedårande utsikt över Lorensbergs takåsar och evenemangsstråkets landmärken. Hemmet är inrett med stilfulla materialval som sobra vitlaserade parkettgolv och vita väggar. Köket har helkaklade väggar som skapar en spännande bistrokänsla och här finns gott om arbetsytor samt plats för matbord. Badrummet är utrustat med vardagslyx i form av jacuzzi samt tvättmaskin och torktumlare. Ett bekvämt boende mitt i händelsernas centrum. Här bor ni på bästa cityadress med närhet till allt.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
14 (Brf) / 1601 (LMV)
Rum
2.5 rum och kök
Boarea
86 kvm (Uppmätning SS 21054:2009)
Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
Våning
6 av 6
Hiss
Ja
Hiss, kommentar
Hiss går till våning 5
Byggår
1913
Förråd
Vindsförråd
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Planlösning
Alternativ planlösning 1
Alternativ planlösning 2
Alternativ planlösning 3

Driftskostnad

El
2 400 /år
Försäkring
1 812 /år
Totalt
4 212 /år
Personer i hushåll
1
Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2008-04-22
Energiprestanda
94 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ljust laminatgolv, vitmålade väggar och plats för avhängning. Klädförvaring finner ni i en snygg hörngarderob och här finns även ett praktiskt skoskåp. I taket sitter infällda spotlights och ett takfönster skänker rikligt med ljus.


VARDAGSRUM
Genom den inre hallen når ni hemmets rymliga och luftiga vardagsrum som flödar i ljus. Här finns två stora fönster med djupa fönsternischer och utanför har ni en bedårande utsikt över Göteborgs evenemangsstråk. Golvet är klätt i vitlaserad parkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Rummet har gott om plats för både soffgrupp och större matbord. Den väl tilltagna ytan möjliggör att sätta upp en vägg och skapa ett extra sovrum. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion för stämningsfull belysning.


SOVRUM
Vägg i vägg med  vardagsrummet ligger hemmets harmoniska sovrum med himlen som närmsta granne. Sovrummet har ett ostört och insynsskyddat läge. Från rummets två fönster kan ni njuta av utsikten över Lorensbergs takåsar och evenemangsstråket. Golvet är klätt i vitlaserad parkett och väggarna är målade i vitt. Här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i två rymliga dubbelgarderober. I taket sitter infällda spotlights.


KÖK
Det rymliga köket har helkaklade väggar i vitt med mörk fog som inger en spännande bistrokänsla. Golvet är klätt i grå klinker med behaglig golvvärme. Köket har gott om förvaringsutrymmen och bjuder på generösa arbetsytor. Från fönstret kan ni njuta av utsikten utanför, intill finns gott om plats för matbord för fyra personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion. 


BADRUM
Det snygga badrummet renoverades 2009 och är smakfullt inrett med golv klätt i blå mosaik och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat mod kommod, spegel, jacuzzi samt vardagslyx i form tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är även installerat med golvvärme för extra komfort. I taket sitter infällda spotlights.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skånegatan 37 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 18 bostadsrätter och 2 hyresrätter. Föreningen bildades 2001.


FASTIGHETEN
Göteborg Heden 31:6. Fastigheten bebyggdes 1913. Föreningen förvärvade fastigheten 2001. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga samt en mysig innergård med utemöbler, grill och sandlåda.


PARKERING
Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser i anslutning till fastigheten. En plats kostar cirka 1000 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Allians Försäkringsmäklare AB.


GJORDA RENOVERINGAR
1980 Gjordes en omfattande renovering av fastigheten då rör- och elstammar byttes och tak, fasad samt balkonger renoverades. Samma år installerades en ny hiss.
2008 Installerades ny porttelefon.
2008-2009 Genomfördes en ombyggnation av en lokal till två lägenheter. Under perioden byggdes även nya balkonger.
2001 Genomfördes underhållsarbeten av takstolar i en vindslägenhet samt vattenskada i lgh 12 åtgärdat.
2014 Genomfördes en euroborbehandling av fastighetens pålar.
2015 Genomfördes en OVK av ventilationen. Under året byttes även frånluftsfläkt.
2016 Byte av lägenhetsdörrar för lgh 1-12. Samma år lades kullersten mot fasad på innergård.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera fasaden samt måla fönster hösten 2017. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2017-05-25).


EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-05-25).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-05-25) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 


Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.


NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 


I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.


KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.