Sankt Pauligatan 27C

Lunden, Göteborg

Sankt Pauligatan 27C

Lunden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

68 kvm

Avgift

4 108 kr

Slutpris

3 300 000 kr

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Såld

Ljus och insynsskyddad landshövdingepärla

Lunden, Göteborg

Insynsskyddad landshövdingetrea högst upp i huset. Ljus bostad med välbevarad charm i stabil förening med balkongplaner.

Välkomna till denna ljuvliga landshövdingepärla belägen högst upp i huset. Hemmet präglas av tidstypiska inslag som genuina gjutjärnsradiatorer, höga fönster och inbyggda garderober. Bostaden har vitpigmenterade brädgolv i flera rum och ljusa ytskikt som skapar en härlig rymd och gör det enkelt att inreda personligt. Hemmets fräscha kök är stilrent inrett med vit köksinredning och vardagslyx i form av diskmaskin. Här finns dessutom plats för ett matbord för fyra personer. Bostaden har en välplanerad planlösning med två sovrum, ljust vardagsrum samt renoverat badrum och dessutom en ovanligt stor hall med goda förvaringsutrymmen. Solid förening med god ekonomi och balkongplaner. Här bor ni i populära Lunden med charmiga kvarter och närhet till staden. I området finns allt för en bekväm vardag och goda kommunikationer till centrum.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
9 (Brf)
Rum
3 rum och kök
Boarea
68 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Budstart
2 750 000 kr
Avgift
4 108 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1931
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs S:t Pauli
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Planlösning
Planlösning med balkong
Ursprunglig planlösning

Driftskostnad

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 452 kr/år
Totalt
3 952 kr/år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2009-04-02
Energiprestanda
143 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens härliga atmosfär. Här flödar ljus från bostadens alla rum. Den rymliga hallen har vitmålade väggar samt ett vitpigmenterat brädgolv som är genomgående för hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt gott om förvaringsutrymmen i tre inbyggda garderober med spegeldörrar i tidstypisk stil. Samtliga garderober är inredda med vägghängda hyllor. 


KÖK
Till vänster om hallen ligger hemmets mysiga kök med laminatgolv och vitmålade väggar. Köksinredningen går i vitt och harmoniserar med rummets ljusa färgskala. Ovan bänkskivan i ek sitter ett stänkskydd i svart som skapar en snygg kontrast till den vita inredningen. Ett högt fönster skänker rummet ljus och intill ryms ett matbord för fyra personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa, skafferi samt vardagslyx i form av diskmaskin. I skafferiet finns eluttag för mikro.


VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med högt och insynsskyddat läge. Ett stort burspråk skänker rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Här kan ni möblera med både soffgrupp och matbord.


SOVRUM 1
Till höger om hallen ligger hemmets båda sovrum med rofyllt läge utan insyn. Det större sovrummet har vitmålade väggar som harmoniserar med de ljusa brädgolven. Sovrummet rymmer dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i fem garderober. Sovrummets väl tilltagna yta har nyttjas väl genom att dela av rummet till två separat sovrum. Önskas större sovrum, alternativ nyttja ytan som vardagsrum, går rummet enkelt att återställa till ursprunglig form. Enligt föreningens balkongplaner kommer balkongen att placeras i anslutning till sovrummet.


SOVRUM 2
Mysigt sovrum med ljusmålade väggar, brädgolv och ett högt fönster. Här ryms enkelsäng och skrivbord, perfekt att nyttja som barnrum, gästrum alternativt hemmakontor. 


BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets renoverade badrum med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, vägghängda skåp, dusch med glasdörrar samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Sankt Pauli 27 är en äkta bostadsrättsförening bestående ett flerbostadshus med totalt 16 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Sankt Pauligatan 27A-E. Föreningen bildades 2004.


FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 1:5. Fastigheten byggdes 1931. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler, grillmöjligheter samt cykelparkering. I föreningen finns också en tvättstuga belägen i källaren av huset som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.


PARKERING
Föreningen förfogar över 12 parkeringsplatser mot Sankt Pauligatan och Lundgatan. De parkeringsplatser som är belägna mot Sankt Pauligatan kostar cirka 450 kr/mån och de som ligger mot Lundgatan kostar cirka 350 kr/mån. I dagsläget finns en ledig plats (2017-06-27).


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar .


GJORDA RENOVERINGAR
1981 Genomfördes en ROT-renovering som innefattade stambyte, ny fasadpanel, tilläggsisolering samt fönsterbyte.
2007 Renoverades badrummen.
2009 Energideklarerades fastigheten samt genomfördes en OVK-besiktning.
2010 Uppfräschning av tvättstugan som också fick ny avfuktningsanläggning. I samband med detta tillkom även ett torkrum.
2013 Genomfördes en totalrenovering av fasaden. I samband med detta målades portar, byttes utebelysningen, lagades och målades sockeln på huset samt rensades hängrännor och stuprör. Under samma år utfördes den årliga besiktningen och genomgången av brandsläckarutrustningen.
2014 Lagades porttelefoner, genomfördes en genomgång av brandsläckare samt installerades ny belysning med automatfunktion i sophuset.
2016 Renoverades trapphus, källare samt förvaringsutrymmen och OVK-besiktning genomfördes. Under samma år förnyades föreningens stadgar.
2017 Besiktigades tak och fönster.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga större underhållsarbeten inplanerade under de närmaste åren. Föreningen planerar att bygga balkonger, inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen sänkte avgifterna med drygt 8% 1/1-2016. Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar (2017-06-16).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-06-27) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Lina Persson

Mäklare / Partner

Lina är en engagerad och erfaren mäklare som började i branschen år 2006. Hon är en social och glad tävlingsperson som brinner för relationer och mötet med människor. Dessutom tycker hon mycket om att inspireras av alla vackra hem som hon förmedlar. Innan hon fick upp ögonen för mäklaryrket och började studera på Malmö Högskola arbetade hon bland annat som receptionist. På tidigare arbetsplatser har Lina lyckats väl med sina förmedlingar och nu tar hon med den erfarenheten och kunskapen för att sälja i hela staden. Själv bor hon tillsammans med sin familj och två katter i ett hus en bit utanför Göteborg.

Telefon

0766 - 47 76 33

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.