Vänortsgatan 17

Mölndal

Vänortsgatan 17

Mölndal

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

4 rum och kök

Boarea

99 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jessica Buchholz

0766 - 47 76 31

jessica@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Såld

Bostadsrättsradhus med gavelläge och egen takterrass

Mölndal

Ljust och nybyggt radhus med cirka 40 kvm privat takterrass, stilrent kök och trendiga interiörval med samtliga sovrum på separat plan. Ett perfekt hem för den moderna familjen som vill ha nära till både bekvämligheter, stad och natur.

Här bor ni i ett hem med stilrena materialval, goda förvaringsutrymmen, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och en fantastisk takterrass där ni kan njuta av sommarens varma dagar. Två rymliga badrum, ett på vardera plan, det ena utrustat med badkar och det andra med dusch. Idag används bostaden som tre rum och kök, men kan med enkelhet återställas till fyra rum och kök, vilket är bostadens ursprungliga planlösning. Lägenheten ligger i ett hus som nyproducerades 2014 med närhet till både Göteborg och Mölndals centrum. Den naturälskande kommer dessutom uppskatta promenadavståndet till Safjällets naturreservat samt närheten till både Stensjön och Änggårdsbergen.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
171001 (Brf) / 1001 (LMV)
Rum
4 rum och kök
Boarea
99 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Balkong
Terrass och uteplats
Hiss
Nej
Byggår
2014
Förråd
Källarförråd samt förråd på terrassen
TV / Data
Sappa för kabel-TV och Svenska Stadsnät för bredband. Respektive medlem kan sedan välja mellan flera bredbandsleverantörer.
Församling
Fässberg
Skattesats
31.74

Planritning

Entréplan
Övre plan
Takterrass
Ursprunglig planlösning övre plan

Driftskostnad

El
4 500 /år
Försäkring
2 400 /år
Totalt
6 900 /år
Personer i hushåll
2
Driftskostnaderna är baserade på säljarens uppgifter samt på schablon.

Energi

Energideklaration
2016-10-11
Energiprestanda
104 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN


HALL
Promenera förbi den egna uteplatsen och bakom säkerhetsdörren välkomnas ni in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob med skjutdörrar. Via hallen nås bostadens ena badrum, kök och vardagsrum. På golvet ligger praktisk, grå klinker och väggarna är vitmålade. Golvvärmen på hela nedre plan är en vardagslyx att vänja sig vid!


KÖK
Stort och välplanerat kök för den matlagningsintresserade. Stora arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i de många skåpen och lådorna gör detta kök både praktiskt och bekvämt att arbeta i. Färgskalan känns modern med de vita skåpen och det vita kaklet som kontrasterar snyggt mot den svarta stenskivan. I taket sitter spotlights och här finns ett trevligt ljusinsläpp genom ett fönster ovanför diskbänken. Köksutrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Kök och vardagsrum delar yta i en social och öppen planlösning och här finns gott om plats för ett stort matbord för många sittande. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är vitmålade. Under parkettgolvet ligger golvvärme.


VARDAGSRUM
Öppet och trevligt rum med rikligt ljusinsläpp genom de stora fönstren. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum blir denna yta en naturlig samlingsplats för kvällar med nära och kära. Här finns gott om plats för soffgrupp. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är målade vita. Under parkettgolvet ligger golvvärme.


BADRUM
Nedervåningens fräscha och rymliga badrum har grått klinkergolv, vita kakelväggar med accentuerande mörkt kakel i duschen samt spotlights i taket. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, WC, handfat med kommod, dusch, förvaringsskåp och spegel. Även detta rum har golvvärme.


ÖVRE PLAN


SOVRUM 1
Master bedroom nås direkt genom den övre hallen när ni gått upp för trappan. Här finns plats för dubbelsäng med sängbord och tack vare fönster i två väderstreck är detta rum ljust och trevligt. I den stora garderoben med skjutdörrar finns gott om plats för kläder. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är vitmålade med en ljus, mönstrad fondtapet på ena väggen.


SOVRUM 2
Detta rum används idag som biorum men kan med enkelhet återställas till två sovrum, vilket är bostadens originalplanlösning. Idag finns här två garderober och önskas ytterligare förvaring finns extra garderober som ställts ner i källarförrådet. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är målade i en mörkt grå nyans.


BADRUM
Övervåningens badrum har grått klinkergolv, vita kakelväggar, handfat med kommod, wc, spegelskåp och ett härligt badkar. Tack vare det moderna, liggande fönstret fås här ett naturligt ljusinsläpp. Även i detta badrum återfinns golvvärme för att tina upp morgonkalla fötter.


TAKTERRASS
Gå upp för nästa trappa och nå bostadens absoluta guldkorn. En stor, privat terrass med gott om plats för både loungegrupp, separat matbord och grill. Terrassen har sol under större delen av dagen så här kan ni njuta av solen både till morgonkaffet och till kvällsmaten. Här finns dessutom ett varmt förråd.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Västerport är en äkta bostadsrättsförening med 86 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2011. Adresser i föreningen är Vänortsgatan 11-25.

HEMSIDA
http://brfvasterport.se/

FASTIGHETEN
Mölndal Brunbjörnen 1. Fastigheten byggdes 2013-2014. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen. Teknisk förvaltning sköts av MBA Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsförråd, föreningslokal samt övernattningsrum. Det finns också extra källarförråd att hyra mot en avgift om cirka 300 kr i månaden, i dagsläget är samtliga förråd uthyrda. Föreningen har också en trevlig innergård.

PARKERING
Föreningen förfogar över 25 parkeringsplatser samt ett garage med 61 platser. En parkeringsplats kostar cirka 300 kr i månaden, för närvarande (2017-06-08) är det kö till dessa platser. Garageplats får endast hyras av boende i föreningen och en plats kostar cirka 816 kr i månaden. I dagsläget (2017-06-08) är det ingen kö. Q-park ansvarar för uthyrning av garageplatserna, telefonnummer 0771-969900.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Sappa och bredband via Svenska Stadsnät. Det är upp till lägenhetsinnehavaren själv att teckna avtal med valfri bredbandsleverantör, se www.svenskastadsnat.se/molndal.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.


RENOVERINGAR
2016 Gjordes en garantiavstämning då fastigheten stått färdig i två år. Mark, tak och fasad har besiktigats och det mesta har åtgärdats. Återstående fel beräknas åtgärdas under 2017.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Inga kommande renoveringar planerade.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-08).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Mölndal

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.


BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.


KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jessica Buchholz

Mäklare

Fastighetsmäklaren och ekonomen Jessica har varit i mäklarbranschen sedan 2013. Dessförinnan har hon jobbat i säljbranschen och brinner då som nu för att göra sina kunder nöjda och leverera det lilla extra. Jessica är en noggrann och detaljorienterad person som med stor omsorg och entusiasm alltid levererar kvalitet på högsta nivå. Hon är en glad person med ett stort hjärta som ser till att människorna runtomkring henne mår bra, kollegor som kunder!

Telefon

0766 - 47 76 31

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.