Iskällareliden 15 B

Örgryte, Göteborg

Iskällareliden 15 B

Örgryte, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

55 kvm

Avgift

3 252 kr

Slutpris

3 680 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Såld

Välplanerad genomgångstvåa med balkong i grönskande läge

Örgryte, Göteborg

Välplanerad genomgångstvåa med solig balkong. Insynsskyddat hem med tidsenliga detaljer, höga fönster och renoverat kök. Bredband ingår i avgiften.

Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets gemytliga atmosfär. Bostaden genomsyras av tidstypisk charm som välbevarad fiskbensparkett, höga fönster och tidsenliga garderober. Bostaden är lugnt belägen mot lummiga omgivningar, här känns stadens brus långt bort. Slå er ner på den mysiga balkongen och njut av solen och den prunkande naturen utanför, som balsam för själen! Hemmets kök har klassisk inredning i vitt med vacker granitskiva i svart och integrerade vitvaror. Bostaden är smakfullt inredd med sobra färger som gör det enkelt att inreda snyggt. Ni har dessutom goda förvaringsutrymmen i flera platsbyggda garderober. Stabil förening med faciliteter som övernattningslägenhet för långväga gäster. Här bor ni nära mataffärer, populära grönområden som Skatås och Delsjön samt goda kommunikationer som tar er enkelt in till stan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
00102 (Brf) / 1201 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
55 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
2 av 3
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Budstart
2 950 000 kr
Avgift
3 252 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad)
Byggår
1948-1950
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget
Församling
Härlanda
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 548 kr/år
Totalt
4 548 kr/år
Personer i hushåll
2
Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende el är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2016-03-30
Energiprestanda
187 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets ljusa och möblerbara hall med parkettgolv, ljusgrå väggar och plats för avhängning. En inbyggd garderob ger gott om plats för ytterkläder och andra tillhörigheter.


KÖK
Till vänster om hallen ligger det trivsamma köket med stavparkett i ek, väggar målade i grått samt en dekorativ fondtapet. Köket är smakfullt inrett med lantlig köksinredning i vitt, integrerade vitvaror samt en köksbänk i svart granit som skapar en snygg kontrast. Infällda spotlights med dimmerfunktion och vitrinskåp med belysning skänker stämningsfull belysning. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, inbyggd mikro och ugn i arbetshöjd samt diskmaskin. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra personer där ni kan njuta av den lummiga omgivningen utanför.


VARDAGSRUM
Det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet nås från både hall och kök. Rummet smyckas av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i grått. Här kan ni möblera med soffgrupp, matbord och övrigt möblemang.


BALKONG
Mysig balkong med ljuvligt läge mot den grönskande omgivningen. Balkongen har ett insynsskyddat läge och här kan ni njuta av solen från förmiddag till sen eftermiddag. En perfekt plats att nyttja under årets varma dagar! Balkongen är belagd med trägolv för extra komfort och kan möbleras med både bord och stolar.


SOVRUM
Till höger om hallen ligger det harmoniska sovrummet med vacker fiskbensparkett och väggar målade i ljusgrått. Ett stort fönster med stenbänk skänker rummet ljus och här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Två garderober i tidstypiskt stil skänker rummet karaktär och goda förvaringsutrymmen. 


BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som är inrett med ljust klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med glasdörrar. Här finns även vardagslyx i form av golvvärme och en toppmatad tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Delsjövägen i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av 13 flerbostadshus med totalt 196 bostadsrätter samt 22 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 1947. Adresser i föreningen är Iskällareliden 1-15, Iskällareliden 8-14, Lillatorpsgatan 18 samt Lilla Torps Allé 17.


HEMSIDA
http://www.delsjovagen.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1. Fastigheterna bebyggdes 1948-1950. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden kommer att omförhandlas 2019.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Den tekniska förvaltningen sköts av HSB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har flera trevliga uteplatser med utemöbler och grillmöjligheter. I föreningen finns även fyra tvättstugor samt barnvagns- och cykelrum. Föreningen har dessutom en samlingslokal, en övernattningslägenhet, snickeriverkstad, målarrum, styrelserum samt bastu.


PARKERING
Föreningen förfogar över 18 platser i varmgarage och 21 platser i kallgarage. Föreningen har även 110 parkeringsplatser varav några som är utrustade med el. En parkeringsplats kostar mellan 160-200 kr/mån beroende på om platsen har el eller ej. En garageplats kostar mellan 390-710 kr/mån beroende på om platsen är i kallgarage eller varmgarage samt platsens storlek. Föreningen har även 8 MC-platser som hyrs ut till en kostnad om cirka 160 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I övrigt råder fri parkering på gatan.


TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget. Kabel-TV och bredband ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.


RENOVERINGAR
1993 Renoverades balkongerna.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten då både rör- och elstammar byttes. I samband med stambytet renoverades samtliga badrum.
2001-2004 Renoverades fönstren.
2011-2013 Målades fönster och balkonger och fasaden tätades.
2014 Genomfördes OVK av ventilationen.
2014-2016 Dränerades flera av fastigheterna. I samband med dräneringsarbetena har ny utomhusbelysning installerats i delar av fastigheterna.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. I dagsläget pågår fortsatt dräneringsarbete av resterande hus. Föreningen håller även på att rusta upp belysning och utemiljö. Föreningen planerar en översyn av plåttaken. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-09).Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-06-09) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Örgryte

VACKRA VILLOR OCH TIDSTYPISK ARKITEKTUR
Det här trivsamma området präglas av en kombination av äldre hus i trä, nyare lägenhetskomplex, pampiga familjevillor och härliga grönområden. I stadsdelen finns en mängd tidstypiska byggnader, till exempel de många vita och stilrena funkishusen som tar oss tillbaka till 1920-talet. Under en promenad i de här stiliga kvarteren kan du hänföras av de många praktfulla villorna och de imponerande stenhusen. Ja, i Örgryte är det inte svårt att hitta ett boende som bidrar till livskvalitet. Här finns garanterat ett hem med det lilla extra för er som värderar en familjär stämning i ett lugnt område med närhet till både bekvämligheter, stad och naturen.


NATURNÄRA LUGN OCH GOTT OM BEKVÄMLIGHETER
I närheten av Örgryte finns gott om bekvämligheter som underlättar vardagens flyt. Här har ni bland annat en av Göteborgs mest välsorterade mataffärer, Ica Focus, på kort avstånd. Dessutom finns flera mindre affärer i kvarteret när du behöver handla det allra viktigaste. I området ligger även en ljuvlig blomsterbutik med inredning och det välkända pepparkaksbageriet. För naturälskaren ligger Delsjöområdet med sina promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd. Där finns badplatser, golfanläggning, promenadstigar, naturreservat och den uppskattade motionscentralen Skatås. För dig som har barn i skolåldern finns många valmöjligheter. Örgryte/Härlanda har runt trettio kommunala och omkring tjugo enskilda förskolor för barn mellan ett och fem år. För elever i åldrarna sex till sexton finns nio kommunala och fem fristående grundskolor. 


KOMMUNIKATIONER
Till Göteborgs centrum tar du dig på bara några minuter, oavsett om du väljer bil, kollektivtrafik eller en promenad. Från Sankt Sigfridsplan går både buss och spårvagn och vid Betaniagatan går 50-bussen med täta turer in till stan. Lisebergs station och knutpunkten Korsvägen ligger på behagligt avstånd därifrån du kan ta dig till stadens alla hörn. Se www.vasttrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.  

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.