Föreningsgatan 18C

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 18C

Vasastaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2.5 rum och kök

Boarea

46 kvm

Avgift

2 443 kr

Slutpris

3 110 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Såld

Kvadratsmart minitrea på lugn adress

Vasastaden, Göteborg

Insynsskyddad minitrea på bästa cityadress. Kvadratsmart bostad med två sovrum, vardagsrum och kök. Här bor ni lugnt med Vasastadens myller runt knuten.

Välkomna till detta yteffektiva och stilrena hem med Föreningsgatans lummiga omgivningar utanför fönstren. Bostaden känns betydligt större än sina 46 kvadratmetrar med två sovrum, rymligt vardagsrum samt kök. Köket är klassiskt inrett i vitt med gott om plats för ett matbord för fyra personer. Ekparkett samt trendriktiga golv i grått harmoniserar med ljusa ytskikt och gör det enkelt att inreda snyggt. Bostadens badrum är renoverat och fräscht med klassiska materialval. Ett perfekt cityboende i en stor förening med faciliteter som övernattningslägenhet och prisbelönt innergård. Här bor ni mitt i ståtliga Vasastaden med alla tänkbara bekvämligheter på gångavstånd. En kort promenad bort ligger Avenyn och stadens utbud av allt ni behöver för en bekväm vardag.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
252 (Brf) / 1204 (LMV)
Rum
2.5 rum och kök
Boarea
46 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
Våning
2 av 4
Hiss
Ja
Budstart
2 750 000 kr
Avgift
2 443 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV. En obligatorisk elkostnad tillkommer om 194 kr/mån.
Byggår
1972
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

Försäkring
1 572 kr/år
Totalt
1 572 kr/år
Personer i hushåll
2
Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2015-03-19
Energiprestanda
137 kWh/m2 och år
Energiklass
E

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en rymlig hall med ekparkett och vitmålade väggar. Hallens yta gör det möjligt att möblera med hallmöbler och här finns gott om plats för avhängning.


VARDAGSRUM
Vardagsrummet flödar i ljus från rummets stora fönsterparti som smyckas av en vacker fönsterbänk i sten. Rummet har ekparkett och tapetserade väggar i ljus ton som gör det enkelt att inreda personligt. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel och övrigt möblemang.


KÖK
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets mysiga kök med öppen disposition mot vardagsrummet. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer. Köket är inrett med vita luckor, vitt kakel, bänkskiva i ek samt rostfri diskho. Här finns en kombinerad kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. Köket har gott om skåp och förvaringsutrymmen.


SOVRUM 1
Genom en skjutdörr når ni detta sovrum som ligger intill vardagsrummet med ett rofyllt och insynsskyddat läge mot Föreningsgatan. Ett fönster med fönsterbänk i sten sänker rummet ljus. Sovrummet har ett snyggt laminatgolv i grå ton samt tapetserade väggar i grått. Här ryms enkelsäng och övrigt möblemang.


SOVRUM 2
Hemmets större sovrum nås från det mindre sovrummet samt från hallen. Båda öppningarna går att stänga med praktiska skjutdörrar och ovan ena öppningen sitter ett fönster som förser rummet med ljus. Sovrummet är inrett med grått laminatgolv, ljusmålade väggar samt en dekorativ fondtapet. Här ryms dubbelsäng och övrigt möblemang. 


BADRUM
Till höger om hallen ligger hemmets fräscha badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, skåp samt dusch med glasväggar.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 183 bostadsrätter, 21 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.


HEMSIDA
www.brfaskungen1.se


FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även flera cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstugor.


PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar mellan 1325-2260 kr/mån beroende på typ av plats. I dagsläget finns det lediga platser (2016-06-22). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och internet via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Förvärvaren svarar tillsammans med säljaren att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renoverades garaget samt terrasserna mot Thorildsgatan. Under året färdigställdes ett övernattningsrum samt ett nytt sophus.
2017 Genomfördes besiktning av tak och fasad.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på fasad och tak samt renovera hissarna. Föreningen planerar att på sikt genomföra ett stambyte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-21).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-06-21) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.