Birgittagatan 2A

Kungsladugård, Göteborg

Birgittagatan 2A

Kungsladugård, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

81 kvm

Avgift

4 279 kr

Budstart

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Kommande försäljning

Charmig landshövdingetrea med totalrenoverat badrum

Kungsladugård, Göteborg

Genomgångstrea med landshövdingecharm och totalrenoverat badrum. Social bostad med stort kök och vackra inslag som brädgolv och spröjsade fönster.

Välkomna till detta vackra hem som genomsyras av detaljer från förr. Bostaden smyckas av charmiga brädgolv, takrosett, pärlspont och höga fönster. Bostaden är genomgående med ljusinsläpp från två håll som skapar en härlig rymd. Det stora badrummet totalrenoverades 2016 och är inrett med vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. Hemmets rymliga kök är smakfullt inrett i vitt med integrerad diskmaskin. Köket rymmer dessutom ett stort matbord, perfekt för middagar med nära och kära! Detta är en social och barnvänlig bostad med ett lugnt läge samt två entréer varav den ena är belägen mot föreningens mysiga innergård. Hemmet har goda förvaringsutrymmen i flera garderober samt två tillhörande förråd. Här bor ni i ett charmigt landshövdingehem med allt ni behöver för en bekväm vardag samt goda kommunikationer till staden.

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
3110 (Brf) / 1001 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
81 kvm (Uppmätning SS 21054:2009)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
1 av 3
Hiss
Nej
Avgift
4 279 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1918
Förråd
Källarförråd samt vindsförråd
Församling
Göteborgs S:t Pauli
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av tidstypisk charm och atmosfär. Hallens väggar är klädda med vacker originalspont i vitt och på golvet ligger ett charmigt brädgolv. Här finns gott om plats för förvaring i en garderob samt en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.


KÖK
Köket nås från både hall och vardagsrum. Rummet har ett rofyllt läge mot föreningens gård och ett stort fönsterparti med spröjsade fönster skänker rummet ljus. Den vita köksinredningen harmoniserar med brädgolv och vitmålade väggar med bröstpanel i vitt. Ovan den massiva bänkskivan i ek sitter ett mörkt kakel som skapar en snygg kontrast. Köket har allt en kock kan önska och här ryms ett stort matbord för 8-10 personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Här finns gott om förvaringsutrymmen i flera skåp.


VARDAGSRUM
Vardagsrummet har ett stort fönster som tillsammans med ljuset från köket skapar en härlig atmosfär. Väggarna är målade i en behaglig grå ton. Charmigt brädgolv, takrosett och diskreta taklister smyckar det lättmöblerade rummet där ni kan möblera med både soffgrupp och övrigt möblemang.


INRE HALL
Den inre hallen har ett brädgolv och målade väggar i ljusgrått. Den rymliga ytan gör det möjligt att möblera med exempelvis skrivbord alternativ ytterligare förvaring.


SOVRUM 1
Hemmets större sovrum har ett lugnt gårdsläge. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i en trendriktig grå nyans. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i två vita garderober. Från sovrummet når ni bostadens andra ingång som enkelt tar er till föreningens mysiga innergård.


SOVRUM 2
Till höger om den inre hallen ligger hemmets andra sovrum med brädgolv, ljusmålade väggar samt en randig fondtapet. Ett stort fönster skänker rummet ljus och två garderober ger plats för kläder och andra tillhörigheter.


BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2016 och är smakfullt inrett med mörkgrått klinkergolv, helkaklade väggar i vitt samt en mörkgrå vägg i duschdelen. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, duschhörna samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med två fastigheter belägna i Bagaregården samt en i Kungsladugård. Husen uppfördes ursprungligen åt stadens spårvagnsförare. Föreningen har totalt 66 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Adresser i föreningen är Birgittagatan 2, Karl Johansgatan 114 samt Falkgatan 12 och 14. Föreningen registrerades 1916.


FASTIGHETEN
Göteborg Kungsladugård 1:8, Bagaregården 4:7-4:8. Fastigheterna uppfördes 1918, fastigheternas värdeår är 1929. Föreningen förvärvade fastigheterna 1982. Marken upplåts med tomträtt.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.


OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att hjälpa till med trappstädning enligt rullande schema samt delta på föreningens vår- och städdagar.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga i samtliga hus. Fastigheten i Majorna har en mysig innergård med utemöbler att nyttja, perfekt för varma sommardagar.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2002 Renoverades fönstren.
2009 Byte av elstammar samt förstärkning av elservis.
2009-2010 Byte av kall- och varmvattenledningar, avloppsstammar i kök samt relining av badrumsstammar.
2011 Fasadmålning Falkgatan 14 och 16.
2012 Injustering värmesystem samt byte av samtliga termostater samt vissa expansionskärl och pumpar.
2014 Genomfördes taksäkerhetsarbeten samt beklädning av skorstenar. Samma år målades resterande fasader på Falkgatan 14 och 16.
2015 Renoverades fasad och fönster på fastigheten i Majorna.
2017 Renoverades taket på fastigheten i Majorna.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera trapphus på Falkgatan, inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-29).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-06-29) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Kungsladugård

SMÅSTADSATMOSFÄR I UTKANTEN AV STADEN
I den här mysiga och hemtrevliga stadsdelen i västra Göteborg kantas gatorna av vackra landshövdingehus, villor, kaféer, restauranger och små butiker. Den gemytliga stämningen och närheten till både Slottsskogen, områden kring vattnet och staden ger kvarteren ett utbud som är ovärderligt. Bor du här vill du sällan lämna dina kvarter. Området är barnvänligt och här bor många familjer. Stadsdelen är också populärt bland stadens unga och hippa befolkning. Kvarteren har en känsla av att vara en egen liten stad i staden och du behöver sällan åka långt för upplevelser eller för att inhandla det du behöver för en vardag med det lilla extra. 


I NÄRHETEN
De här kvarteren har nära till både natur, vatten och stadspuls. Slottsskogen ligger kant i kant med området och längst ner mot kajkanten kan du köpa en härlig glass, ta en lugn promenad och andas frisk havsluft. Vid vattnet ligger konsthallen Röda Sten, flera uteserveringar och exklusiva restaurangen Sjömagasinet. Mariaplan är områdets hjärta och här finns bland annat restauranger, apotek och flera mindre butiker. Intill Mariaplan ligger också plaskdammen Plaskis som är en populär destination för barnfamiljer och picknickande somriga Göteborgare. Stadsdelen hör till Majorna-Linnés Stadsdelsförvaltning och i närområdet finns ett flertal skolor och förskolor för dig som har barn i skolåldern. 


KOMMUNIKATIONER
I Kungsladugård finns ett flertal spårvagnshållplatser med kommunikationer som tar dig ut till havet eller in till staden på kort tid. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar just dig. 

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.