Kabelgatan 37A

Majorna, Göteborg

Kabelgatan 37A

Majorna, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

65 kvm

Avgift

3 975 kr

Slutpris

3 700 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Jazmine Ohgami

0766 - 47 76 36

jazmine@reveny.se

Såld

Nyrenoverad, ljus gaveltrea med balkong och insynsskyddat läge

Majorna, Göteborg

Nyrenoverad gaveltrea med tidsenliga materialval och solig, härlig balkong. Här kan ni njuta av många soltimmar med högt läge och fantastisk utsikt.

Ljus trerummare högst upp i huset med gavelläge och solfylld balkong med underbart grönskande utsikt. Här bor ni insynsskyddat och kan njuta av många soltimmar. Samtliga rum i bostaden har nyligen omsorgsfullt renoverats med stilfulla materialval. Genomgående ljus ekparkett, ljusa ytskikt samt många fönster skänker bostaden en mycket behaglig och luftig rymd. Ni erbjuds en bostad med väldisponerade kvadratmetrar och mycket goda förvaringsmöjligheter i såväl kök som sovrum. Bo tryggt i en stabil Brf med faciliteter som övernattningsrum och bastu där dessutom matbutiker, bagerier, restauranger och caféer finns inom bekvämt avstånd. För den retrointresserade finns också flera populära second hand-butiker i området.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
502 (Brf) / 1202 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
65 kvm (Uppmätning SS 21054:2009)
Våning
4 av 4
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Budstart
3 150 000 kr
Avgift
3 975 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1952
Förråd
Vinds- samt källarförråd
TV / Data
Com hem, Bredbandsbolaget
Församling
Göteborgs Carl Johan
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 584 kr/år
Totalt
4 584 kr/år
Personer i hushåll
2
Kostnad för el samt försäkring är beräknad per schablon.

Energi

Energideklaration
2009-12-01
Energiprestanda
136 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den öppna, ljusa hallen och får en direkt överblick av hela lägenheten. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt i ljus parkett i grå ton som är genomgående för hela bostaden. Plats för avhängning finner ni på hatthyllan och här finns även utrymme för övrigt möblemang.


KÖK
Hemmets mysiga, välplanerade och totalrenoverade kök har ett rofyllt läge med ett fönster som skänker härligt ljus. Inredningen är i tidsenlig grå färg med en ljus, stenliknande bänkskiva samt vitt kakel och vit induktionshäll för snygga kontraster. Kökets ingång har breddats för bättre överblick mot vardagsrummet vilket också ger en luftigare känsla. Parketten är densamma som övriga rum i bostaden och väggarna är vitmålade. Här finns plats för matbord och gott om förvaringsutrymmen finner ni i lådor och skåp. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikro samt fläkt.


VARDAGSRUM
Det öppna, luftiga vardagsrummet ges generöst med ljusinsläpp från två stora fönster. Utgången till hemmets balkong som nås härifrån skänker extra ljus. Parketten i gråton och de ljusa väggarna i kombination med ljusinsläppet ger en luftig atmosfär till rummet. Här finns plats för soffa, soffbord och övrigt möblemang.


BALKONG
Hemmets mysiga balkong är belägen högt upp med en fantastisk utsikt mot grönska. Det lugna, insynsskyddade läget gör detta till en perfekt plats att njuta av. Ni erbjuds många, sköna soltimmar och ges många tillfällen åt att njuta av en fika i solen.


SOVRUM 1
Hemmets större sovrum har ett rofyllt läge med ett fönster som skänker harmoniskt ljus. Väggarna är i en behaglig linneton och här finns mycket goda förvaringsmöjligheter i fem inbyggda garderober. Utrymme för dubbelsäng och sängbord finns.  


SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har fönster i två väderstreck och målade väggar i en behaglig, grön ton. Detta i kombination med det genomgående parkettgolvet ger en luftig atmosfär. Här kan ni möblera med enkelsäng och exempelvis ett skrivbord. 


BADRUM
Hemmets fräscha badrum har ett ljusgrått klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar som målats i vit färg. Spegelskåp och kommod går i grått för snygg kontrast. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp med belysning samt dusch med stor taksil. 

Läs mer

Förening

FÖRENINGEN
HSB Brf Gråberget är en äkta bostadsrättsförening med totalt 569 bostadsrätter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 1950. Adresser i föreningen är Kabelgatan 8-30, Kabelgatan 33-41, Vantgatan 1-3 samt Kravellgatan 1.


FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 152:6, 153:2-4, 154:1, 155:1, 156:1, 157:1-2 samt 162:1. Fastigheterna bebyggdes 1952. Marken upplåts med tomträtt.


HEMSIDA
www.hsbgraberget.se


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns två gästlägenheter, hobbyrum, bastu samt samlingslokal. Föreningen har även flera mysiga uteplatser med grillmöjlighet och i området finns även en lekplats samt odlingslotter. Det finns även tvättstuga och cykel- samt barnvagnsutrymme i de flesta husen.


PARKERING
Föreningen förfogar över 202 parkeringsplatser med uttag för motorvärmare, en plats kostar 230 kr/mån. Föreningen förfogar även över totalt 37 garage, där 27 av dessa är kallgarage (360 kr/mån) och 10 är varmgarage (490 kr/mån). I dagsläget (2017-06-20) är det kö till samtliga platser. Föreningen har även MC-platser som kan hyras till en kostnad om cirka 115 kr/mån. Ingen kö till dessa i dagsläget (2017-06-20). Adressen är berättigad boendeparkering.


KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köpare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


RENOVERINGAR
2004-2007 Målades fasad och balkonger. I samband med målningen renoverades även en del av balkongerna.
2007 Renoverades hissarna.
2013 Renoverades trapphusen.
2014 Renoverades fasaden på Kabelgatan 8-14. Samma år utfördes OVK av ventilationen på Kabelgatan 22-28.
2015 Renoverades samlingslokalen, expeditionen, bastun samt gästlägenheten på Kabelgatan 22. Samma år utfördes OVK av ventilationen på Kravellgatan.
2016 Utfördes fasadtvätt på några av husen. Samma år utfördes provspolning och filmning av avloppsrör i Kabelgatan 18, Kabelgatan 26 samt Vantgatan 3 F. Under året genomfördes även en kontroll av samtliga hissar. Föreningen utför kontinuerligt underhåll av gemensamma utrymmen.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar utföra en översyn av husets avlopps- samt dräneringssystem. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-06-20).


 


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-06-20) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan.  Lugn men ändå livfull och nyskapande.


Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.


NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.


Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.


KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.