Odinsplatsen 3A

Stampen, Göteborg

Odinsplatsen 3A

Stampen, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

69.3 kvm

Avgift

3 524 kr

Slutpris

3 780 000 kr

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

lina@reveny.se

Såld

Högst upp med solfylld balkong. Möjlig trea!

Stampen, Göteborg

Välplanerad citytvåa högst upp i huset med solfylld balkong. Insynsskyddat, ljust hem med renoverat badrum, walk in closet och vacker utsikt över staden. Möjlig trea.

Ta hissen upp till sjätte våningen och stig in i denna genomgångstvåa med högt och rofyllt läge. En perfekt kombination för er som uppskattar att bo nära stadens liv men som samtidigt vill ha ett hem med lugn och ro. Bostaden har en trevlig planlösning och det höga läget ihop med stora fönster inger ett vackert ljusinsläpp. Bostaden förlängs av den terrassliknande balkongen som är en given plats under årets varma dagar. Gårdsläget gör att stadspulsen känns långt borta och här kan ni njuta av solen samt utsikten över takåsarna. Bostadens ljusa ytskikt gör det enkelt att inreda snyggt och här finns ett renoverat badrum, en stor walk in closet samt vardagslyx i form av diskmaskin och tvättmaskin. Ett perfekt beläget cityhem i ett spännande, växande kvarter med tillgång till allt ni kan tänkas behöva direkt utanför porten.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
114 (Brf) / 1602 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
69.3 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
6 av 6
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Budstart
3 150 000 kr
Avgift
3 524 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1983
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Planlösning
Alternativ Planlösning

Driftskostnad

El
2 900 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Totalt
4 400 kr/år
Personer i hushåll
1
Enligt säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
2009-03-17
Energiprestanda
93 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ljust parkettgolv och väggar klädda i ljusrandig tapet. Klädförvaring finner ni i en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. 


KÖK
Hemmets trivsamma kök har ett ljust, klinkerliknande golv och ljusa väggar. Ett fönster med utsikt över Odinsplatsen förser rummet med ljus och intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer. Köksinredningen har en klassisk stil med luckor i ekimitation och vitt kakel ovanför den rostfria bänkskivan. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen i flera skåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn och fläktkåpa samt vardagslyx i form av diskmaskin samt tvättmaskin.


VARDAGSRUM
Hemmets stora vardagsrum präglas av ljus och rymd med stora fönsterpartier mot gården. Vitmålade väggar harmoniserar med det ljusa parkettgolvet och gör det enkelt att inreda personligt. Här kan ni möblera med både soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets balkong.


BALKONG
Hemmets ljuvliga balkong har ett högt och fritt läge mot föreningens gård där ni kan njuta av solen och de vackra takåsarna. Balkongen har gott om plats för bord och stolar.


SOVRUM
Från vardagsrummet når in hemmets rofyllda sovrum med lugn gårdsläge utan insyn. Rummet har mörkt laminatgolv och väggar klädda i ljusmönstrad tapet. Ni kan med enkelhet möblera rummet med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. I anslutning till sovrummet ligger hemmets walk in closet.


WALK IN CLOSET
Den väl tilltagna klädkammaren är en dröm för den klädintresserade! Rummet är inrett med laminatgolv samt ljusa väggar och här finns flera garderober och hyllor, perfekt för förvaring för kläder och andra tillhörigheter.


BADRUM
Hemmets renoverade badrum har mörkgrått klinkergolv, vita helkaklade väggar med en fond i mosaik med grågröna toner. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar.


 


 

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Friggagatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 202 bostadsrätter samt 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Friggagatan 1-7 samt Odinsplatsen 3 & 4. Föreningen bildades 1978.


HEMSIDA
http://friggagatan.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:31. Fastigheten byggdes 1983. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen GFS fastighetsservice i Göteborg.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar, sittgrupper samt lekplats för barnen. I föreningen finns även fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsförråd, samlingslokal, gästrum, motionsrum samt bastu.


PARKERING
Föreningen förfogar över 101 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 510-560 kronor i månaden beroende på plats. Föreningen förfogar dessutom över 10 MC- platser. En MC- plats kostar cirka 100 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-07-10).


För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem samt fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2009 Genomfördes en OVK- besiktning av ventilationen.
2010 Renoverades cykelrummen. Samma år genomfördes ventilationsarbeten.
2012-2015 Genomfördes en stor upprustning av fastigheten som innefattade nya tätskikt mot garagen, en garagerenovering, en ny gårdslayout, en fasadrenovering mot Friggagatan och Odinsplatsen samt en byggnation av två nya lägenheter och takterrasser.
2014 Såldes föreningens två nybyggda lägenheter samt genomfördes en brandinspektion och en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år utfördes ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar samt tvättades fasader och balkonger mot gården. Bygglov för balkonger på Odinsplatsen 3A beviljades även under året och byte av expansionkärl samt rening av radiatorvatten genomfördes.
2015 Påbörjades en justering och kontroll av ventilationen med vidtagande åtgärder. Under samma år byggdes 6 nya balkonger mot Odinsplatsen, reparerades lås till cykelrummen samt byttes belysning i garage och källarutrymmen. Man genomförde också en brandinspektion samt ett löpande underhåll av fastighetens balkongdörrar.
2016 Renoverades några av föreningens affärslokaler som också fick ny el, nytt ventilationssystem samt nya avlopp. Under samma år installerades också ett nytt ventilationssystem i föreningens gemensamhetslokaler.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 planerar föreningen att byta samtliga fönster och balkongdörrar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2017-07-10).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-07-10) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.


I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.


KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Ida Goding

Mäklare / Partner

Ida har arbetat i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år som säljare på ett försäkringsbolag. Hon brinner för kontakten med kunderna och för att hjälpa människor att hitta ett hem som känns rätt. Ida är en frisk fläkt och en trygg mäklare som alltid finns till hands för både säljare och köpare. Med sin expertis och sin sprudlande energi stöttar hon genom hela processen så att alla inblandade känner sig mer än tillfreds, innan dess är hon inte nöjd.

Telefon

0766 - 12 07 26

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.