Skanstorget 3B

Linnéstaden, Göteborg

Skanstorget 3B

Linnéstaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

1 rum och kök

Boarea

34 kvm

Avgift

1 931 kr

Slutpris

3 100 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Sekelskiftesetta med lugnt gårdsläge och stor balkong

Linnéstaden, Göteborg

Insynsskyddad gårdslägenhet med bevarad charm och stor balkong. Cityetta med sekelskiftesdetaljer som stuckaturer, takrosett och kakelugn.

Välkomna till denna välplanerade bostad som präglas av en härlig atmosfär där hemmets höga fönster och glasdörrar skänker bostaden en fantastisk rymd. Här bor ni med ett rofyllt gårdsläge utan insyn och lummig grönska utanför fönstren. Den rymliga balkongen är en given plats under sommarhalvåret där ni kan njuta av varma sommardagar. Bostaden smyckas av vackra detaljer från förr som sobra stuckaturer, takrosett och en vacker kakelugn. Hemmet har genomgående vita brädgolv som harmoniserar med ljusa väggar och gör det enkelt att inreda snyggt. Det stora allrummet har gott om plats för både soffgrupp och säng. Ett perfekt cityboende i stabil förening med både Linnéstaden, Haga och Vasastaden runt knuten. Dessutom närhet till Handelshögskolan och Sahlgrenska samt goda kommunikationer till stadens alla hörn.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
75 (Brf) / 1101 (LMV)
Rum
1 rum och kök
Boarea
34 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
2 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Budstart
2 500 000 kr
Avgift
1 931 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg. Ett obligatorisk tillägg om 100 kr/mån tillkommer avseende fiberbredband.
Byggår
1887-1907
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Canal Digital/Ownit
Eldstad
Kakelugn (ej i bruk)
Församling
Göteborgs Haga
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
2 100 kr/år
Försäkring
1 087 kr/år
Totalt
3 187 kr/år
Personer i hushåll
1
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-01-09
Energiprestanda
180 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens ljusa och luftiga hall med gott om plats för avhängning. Hallen har vitmålat brädgolv samt målade väggar i ljusgrå ton.


ALLRUM
Från hallen når ni hemmets rofyllda allrum med ett lugnt läge mot föreningens innergård. Den generösa takhöjden och de höga fönstren skapar en ljus och härlig atmosfär. Rummet smyckas av bevarade detaljer som stuckatur, takrosett och en vacker kakelugn (ej i bruk). Väggarna är målade i en grå ton som harmoniserar med vitmålade brädgolv. Genom höga pardörrar i glas når ni den mysiga balkongen.


BALKONG
Rymlig balkong med ett lugnt och lummigt gårdsläge, en härlig plats att nyttja under årets varma dagar. Här finns gott om plats för flera utemöbler och grill.


KÖK
Hemmets välplanerade kök nås från vardagsrummet och har ett mysigt gårdsläge. Ett högt fönster förser rummet med ljus och intill ryms ett matbord för fyra personer. Köksinredningen går i vitt och ovan arbetsytorna sitter ljus mosaik. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin. Köket har dessutom gott om förvaringsutrymmen i flera skåp.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum med ljust klinkergolv och väggar klädda i vitt kakel. Här finns toalett, handfat, spegelskåp med belysning samt ett badkar.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skanstorget i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 13 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Skanstorget 3-6. Föreningen bildades år 2000.


Föreningen har del i samfällighetsföreningen Annedal Sopsug Samfällighetsförening med andelstalet 3,15%. Samfälligheten förvaltar hantering av hushållsavfall.


HEMSIDA
http://www.brfskanstorget.se/skanstorgetigoteborg/


FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 23:25, 23:26, 23:27 samt 23:28. Fastigheterna bebyggdes 1887, 1905, 1906 och 1907. Föreningen förvärvade fastigheterna 2011. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt styrelserum. Föreningen har även en gemensam innergård med utemöbler och grillplats.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital och fiberbredband via Ownit. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Bredband med 1000/1000 mbit tillkommer med en obligatorisk kostnad av 100 kr/månad.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
1978 Genomgick fastigheten en större renovering då bland annat rörstammar byttes.
2003 Byggdes en ny tvättstuga.
2004 Renoverades samtliga badrum.
2005-2009 Renoverades fasad och nya portar installerades.
2010-2011 Lades taket om och ventiler samt termostater byttes.
2011 Byggdes 5 nya balkonger mot gårdarna. Samma år genomfördes omfogning av väggar i källaren och modernisering av elinstallationer i källaren genomfördes.
2012 Installerades nya vindsfönster mot Skanstorget och nya elinstallationer utfördes på samtliga vindar. Under året renoverades även fogar på gårdssidan på samtliga hus.
2013 Lagades och målades fasaden på Skanstorget 4A. Samma år renoverades hissen och elskåp byttes på Skanstorget 4A.
2014 Målades fönsterblecken på samtliga byggnader.
2014-2015 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2014-2015 Konverterades en av föreningens lokaler till restaurang. Under året spolades även stammarna.
2015 Genomfördes en omfattande fönsterrenovering.
2016 Såldes en hyresrätt. Samma år uppfördes 5 nya balkonger.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen konverterar i dagsläget en av lagerlokalerna till kontorslokal. Föreningen panerar att renovera trapphusen under 2017 med start under sommaren, renoveringen kommer att ske löpande. Föreningen diskuterar även att grundförstärka samt dränera fastigheten, inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga avgiftsförändringar dagsläget (2017-07-26)


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-07-26) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.


Läs mer

Dokument

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.