Viktoriagatan 38

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 38

Vasastaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

77 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jazmine Ohgami

0766 - 47 76 36

jazmine@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Såld

Ljus citytrea med mysig balkong

Vasastaden, Göteborg

Välplanerad citytrea med öppen planlösning och mysig balkong. Genomgångslägenhet på populär adress med stor walk in closet. I dagsläget finns det lediga garageplatser i fastigheten som enkelt nås via hiss.

Här bor ni på en lugn adress mitt i praktfulla Vasastaden. Hemmets stora balkong har ett mysigt läge mot föreningens lummiga innergård, en given plats att nyttja under årets varma dagar. Kök och vardagsrum har en öppen och social disposition med härliga ljusinsläpp, perfekt för trevliga middagar med nära och kära. Det välplanerade köket är smakfullt inrett i vitt med gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor i svart granit samt vardagslyx i form av diskmaskin och vinkyl. Hemmet har genomgående ekparkett och ljusa väggar som gör det enkelt att inreda personligt. Bostaden har dessutom gott om förvaringsutrymmen i flera garderober samt en rymlig klädkammare och tillhörande förråd. Ytsmart hem i stabil förening med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
79 (Brf) / 1102 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
77 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
1 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Byggår
1972
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 900 /år
Försäkring
1 714 /år
Totalt
5 614 /år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2015-03-19
Energiprestanda
137 kWh/m2 och år
Energiklass
E

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med ekparkett och vita väggar. Hallen har gott om plats för avhängning och förvaring i en stor garderob med skjutdörrar. I anslutning till hallen ligger även en walk in closet.


WALK IN CLOSET
Walk in closet med ekparkett och vita väggar. Rummet är inrett med praktiskt hyllsystem med gott om förvaringsutrymmen.


KÖK
Till höger om hallen når ni det stilfulla köket med en öppen och social planlösning mot hemmets vardagsrum. Intill kökets stora fönsterparti ryms ett matbord för sex personer. Köket är smakfullt inrett i vitt med bänkskiva i svart granit och ljus mosaik ovan bänkskivan som belyses med infällda spotlights. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt inbyggd mikro. Köket är även utrustat med integrerad diskmaskin samt en vinkyl. 


VARDAGSRUM
Det ljusa och öppna vardagsrummet har ett lugnt gårdsläge med härligt ljusinsläpp från det generösa fönsterpartiet. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här kan ni med enkelhet möblera med soffgrupp och övrigt möblemang. 


BALKONG
Bostadens mysiga balkong har ett rofyllt läge mot föreningens grönskande innergård där ni kan njuta av eftermiddagssolen. Här finns gott om plats för flera utemöbler och ett tak som skyddar mot regn. Balkongen har dessutom ett behagligt läge i lä och är utrustad med infravärme. En härlig plats att nyttja under sommarhalvåret!


SOVRUM 1
Till vänster om hallen ligger hemmets större sovrum som präglas av härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier med fönsterbänkar i sten. Båda sovrummen har ett högt läge tack vare att fastigheten ligger i sluttning. Rummet har ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar och här kan ni möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Sovrummet har en öppen planlösning mot hallen som enkelt kan stängas igen med två frostade glasdörrar. 


SOVRUM 2
Vägg i vägg ligger hemmets mindre sovrum med ekparkett och vitmålade väggar. Sovrummet har plats för enkelsäng och skrivbord, klädförvaring finns i tre inbyggda garderober.


BADRUM
I anslutning till hallen ligger bostadens badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, duschkabin, handdukshängare, handfat med kommod samt ett vägghängt skåp. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Askungen 1 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 183 bostadsrätter, 21 hyresrätter samt 6 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Viktoriagatan 32-40, Karl Gustavsgatan 31-33 samt Föreningsgatan 18 A-C.


HEMSIDA
www.brfaskungen1.se


FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 14:3. Fastigheterna uppfördes 1972. Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Marken upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningen ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en trevlig och grönskande innergård med uteplatser, grillplats, lekplats och boulebana. I föreningen finns även flera cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstugor.


PARKERING
Föreningen är delägare om 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden, övriga ägarandelar innehas av Ivar Kjellberg Fastighets AB. En plats kostar mellan 1325-2260 kr/mån beroende på typ av plats. I dagsläget finns det lediga platser (2016-09-29). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och internet via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Förvärvaren svarar tillsammans med säljaren att överlåtelseavgiften betalas, cirka 1120 kronor för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kronor för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2004 Renoverades trappuppgångarna och hissarna.
2005 Renoverades balkongerna.
2008 Renoverades delar av fasaden.
2012 Spolades avloppsledningar. Samma år renoverades några hyresrätter och fönster byttes i universitets lokaler.
2013 Genomfördes föryngring av gårdsväxter
2014 Rengjordes alla ventilationskanaler.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renoverades garaget samt terrasserna mot Thorildsgatan. Under året färdigställdes ett övernattningsrum samt ett nytt sophus.
2017 Genomfördes besiktning av tak och fasad.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att genomföra förbättringsarbeten på fasad och tak samt renovera hissarna. Föreningen planerar att på sikt genomföra ett stambyte/relining. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 2% 1/1-2017. Föreningen ser över eventuella framtida höjningar men har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-13). 


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-09-13) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jazmine Ohgami

Mäklare / Partner

Jazmine har varit i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år i fastighets- och försäkringsbranschen. Jazmine är en strukturerad mäklare som med stor professionalism och engagemang hjälper sina kunder. Det är förmodligen just det i kombination med ett stort hjärta som gör henne till en omåttligt populär mäklare.

Telefon

0766 - 47 76 36

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.