Skanstorget 3B

Linnéstaden, Göteborg

Skanstorget 3B

Linnéstaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

1 rum och kök

Boarea

34 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jessica Buchholz

0766 - 47 76 31

jessica@reveny.se

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Såld

Sekelskiftesetta med bevarad charm och stor balkong

Linnéstaden, Göteborg

Ljus gårdslägenhet med stor balkong och lugnt läge. Sekelskiftescharm med brädgolv och väl tilltagen takhöjd gör detta till ett trivsamt cityboende.

Stig in i en välplanerad enrummare med härlig rymd tack vare tilltagen takhöjd och genomgående ljusa ytskikt. Den stora balkongen blir en naturlig förlängning av bostaden och här ges tillfällen att njuta av årets varma dagar. Allrummet förses med ett rikligt ljusinsläpp via dubbeldörrarna i glas som leder ut till hemmets balkong och här finns även charmigt brädgolv som skänker karaktär.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
73 (Brf) / 1201 (LMV)
Rum
1 rum och kök
Boarea
34 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
3 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Byggår
1907
Förråd
Vindsförråd
TV / Data
Canal Digital/Ownit
Församling
Göteborgs Haga
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
2 800 /år
Försäkring
1 429 /år
Totalt
4 229 /år
Personer i hushåll
1
Enligt säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-01-09
Energiprestanda
180 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens luftiga hall med gott om plats för avhängning både på hatthylla och i två garderober. Hallens golv är klätt i praktiskt mörkgrått klinker och väggarna är vitmålade.


ALLRUM
Från hallen når ni hemmets rofyllda allrum med ett lugnt läge mot föreningens innergård. Den generösa takhöjden och de höga fönstren skapar en ljus och härlig atmosfär och rummet smyckas av bevarade detaljer som brädgolv och en vacker takrosett. Väggarna är målade vita och harmoniserar fint med brädgolvet. Praktisk förvaring finner ni i ett platsbyggt nattduksbord samt en garderob. Via höga pardörrar i glas når ni den mysiga balkongen.


BALKONG
Balkongen är rymlig med ett lugnt gårdsläge och här finns gott om plats för flera utemöbler och grill. En härlig plats att nyttja under årets varma dagar. 


KÖK
Hemmets välplanerade kök nås från vardagsrummet och har ett mysigt gårdsläge. Ett högt fönster förser rummet med ljus och intill ryms ett matbord för fyra personer. Köksinredningen går i vitt och den svarta bänkskivan matchas snyggt med ett mörkt klinkergolv. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Köket har dessutom gott om förvaringsutrymmen i flera skåp samt på praktiska hyllplan. 


BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum med ljust klinkergolv och väggar klädda i vitt kakel. Här finns toalett, handfat, spegelskåp med belysning samt badkar. Ett högskåp ger extra förvaringsutrymme. 

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skanstorget i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av fyra flerbostadshus med totalt 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 13 lokaler med hyresrätt. Adresser i föreningen är Skanstorget 3-6. Föreningen bildades år 2000.


Föreningen har del i samfällighetsföreningen Annedal Sopsug Samfällighetsförening med andelstalet 3,15%. Samfälligheten förvaltar hantering av hushållsavfall.


HEMSIDA
http://www.brfskanstorget.se/skanstorgetigoteborg/


FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 23:25, 23:26, 23:27 samt 23:28. Fastigheterna bebyggdes 1887, 1905, 1906 och 1907. Föreningen förvärvade fastigheterna 2011. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt styrelserum. Föreningen har även en gemensam innergård med utemöbler och grillplats.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital och fiberbredband via Ownit. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Bredband med 1000/1000 mbit tillkommer med en obligatorisk kostnad om 100 kr/månad.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
1978 Genomgick fastigheten en större renovering då bland annat rörstammar byttes.
2003 Byggdes en ny tvättstuga.
2004 Renoverades samtliga badrum.
2005-2009 Renoverades fasad och nya portar installerades.
2010-2011 Lades taket om och ventiler samt termostater byttes.
2011 Byggdes 5 nya balkonger mot gårdarna. Samma år genomfördes omfogning av väggar i källaren och modernisering av elinstallationer i källaren genomfördes.
2012 Installerades nya vindsfönster mot Skanstorget och nya elinstallationer utfördes på samtliga vindar. Under året renoverades även fogar på gårdssidan på samtliga hus.
2013 Lagades och målades fasaden på Skanstorget 4A. Samma år renoverades hissen och elskåp byttes på Skanstorget 4A.
2014 Målades fönsterblecken på samtliga byggnader.
2014-2015 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2014-2015 Konverterades en av föreningens lokaler till restaurang. Under året spolades även stammarna.
2015 Genomfördes en omfattande fönsterrenovering.
2016 Såldes en hyresrätt. Samma år uppfördes 5 nya balkonger.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen konverterar i dagsläget en av lagerlokalerna till kontorslokal. Föreningen panerar att renovera trapphusen under 2017 med start under sommaren, renoveringen kommer att ske löpande. Föreningen diskuterar även att grundförstärka samt dränera fastigheten, inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga avgiftsförändringar dagsläget (2017-08-11)


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-08-11) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jessica Buchholz

Mäklare

Fastighetsmäklaren och ekonomen Jessica har varit i mäklarbranschen sedan 2013. Dessförinnan har hon jobbat i säljbranschen och brinner då som nu för att göra sina kunder nöjda och leverera det lilla extra. Jessica är en noggrann och detaljorienterad person som med stor omsorg och entusiasm alltid levererar kvalitet på högsta nivå. Hon är en glad person med ett stort hjärta som ser till att människorna runtomkring henne mår bra, kollegor som kunder!

Telefon

0766 - 47 76 31

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.