Bohusgatan 16B

Lorensberg, Göteborg

Bohusgatan 16B

Lorensberg, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2.5 rum och kök

Boarea

57 kvm

Avgift

3 156 kr

Slutpris

3 600 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jazmine Ohgami

0766 - 47 76 36

jazmine@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Såld

Citytvåa med öppen planlösning och fransk balkong

Lorensberg, Göteborg

Välplanerad och modern citytvåa med öppen planlösning. Insynsskyddat hem med fräscha ytskikt, fransk balkong och gott om förvaringsutrymmen.

Här bor ni i ett stilfullt hem på lugn adress där stadens brus känns avlägset. Bostaden präglas av ljusa och väldisponerade kvadratmetrar. Kök och anslutande vardagsrum skapar en social livsstil och de stora fönsterpartierna skänker rummet ljus och rymd. Köket är smakfullt inrett med en köksö som skapar både förvaringsutrymme, praktisk arbetsyta och matplats. Hemmet har goda förvaringsutrymmen i flera garderober samt en stor klädkammare som kan nyttjas som walk in closet alternativt hemmakontor. Bostaden har dessutom vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. Här bor ni bekvämt i en stabil förening med faciliteter som gym samt övernattningsrum för långväga gäster. Avenyn och stadens utbud av restauranger, butiker och nöjen ligger ett stenkast från bostaden. Ni har också närhet till goda kommunikationer och Centralstationen.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
238 (Brf) / 1001 (LMV)
Rum
2.5 rum och kök
Boarea
57 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Den köpare som anser att bostadens storlek är av väsentlig betydelse bör genomföra en uppmätning av bostaden.
Våning
1 av 7
Balkong
Fransk balkong
Hiss
Ja
Budstart
2 980 000 kr
Avgift
3 156 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV. Avsättning till inre fond tillkommer med 74 kr/mån.
Byggår
1987-1988
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Totalt
4 700 kr/år
Personer i hushåll
1
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2009-01-09
Energiprestanda
75 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall med svart klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning och klädförvaring i en skjutdörrsgarderob. Behaglig golvvärme är installerad i hallen.


KÖK
Från hallen når ni hemmets stilfulla kök som har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Stora fönsterpartier skänker rummet ljus och skapar en härlig rymd. Stilfull köksinredning i vitt med vitt kakel ovan den mörka bänkskivan skapar en snygg kontrast till det mörka laminatgolvet. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Här finns även en köksö med förvaringsutrymmen samt matplats för fyra personer.


FRANSK BALKONG
Från kök och vardagsrum når den rymliga franska balkongen med vackert smidesräcke, en tillgång under varma sommardagar! Balkongen är belagd med trall och rymmer mindre möblemang. 


VARDAGSRUM
Vardagsrummet har likt köket mörkt laminatgolv och vitmålade väggar. Här ryms en soffgrupp och övrigt möblemang.


SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets harmoniska sovrum med mörkt parkettgolv och tapetserade väggar i ljus ton. Två fönster förser rummet med ljus och här kan ni njuta av ett rofyllt och insynsskyddat läge. Rummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en rymlig garderob med skjutdörrar samt närliggande klädkammare.


WALK IN CLOSET/KONTOR
Rymlig klädkammare inredd med ekparkett och vitmålade väggar. Rummet kan nyttjas som walk in closet alternativt ett kontor.


BADRUM
Hemmets fräscha badrum har vitt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med glasvägg samt handdukstork. Golvet är installerat med behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. 

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Beryllen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 239 bostadsrätter. Föreningen har adresserna Bohusgatan 6-26 samt Västgötagatan 4. Föreningen bildades 1986.


HEMSIDA
http://brfberyllen.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Heden 39:15. Husen uppfördes 1987-1988. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen Sverige AB. Den tekniska förvaltning sköts av HSB Göteborg.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trevlig grönskande gård med grillplats, bänkar och bord. På gården finns också ett schackspel, en boulebana samt en lekplats för barnen. Föreningen har många gemensamma utrymmen såsom bastu, motionslokal, gästlägenhet, föreningslokal och hobbyrum. I föreningen finns även sex tvättstugor samt extra förrådsutrymmen.


PARKERING
Föreningen förfogar över 111 garageplatser. En garageplats kostar cirka 700 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-08-29). Föreningen förfogar även över 9 fristående garage samt 5 stycken motorcykelplatser. Ett fristående garage kostar cirka 1200 kronor i månaden och en motorcykelplats kostar cirka 350 kronor i månaden. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud för kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2003 Tillkom 6 nya bostadsrätter då en del av föreningens lokalyta byggdes om till lägenheter.
2005 Byggdes en kontorslokal på Bohusgatan 14 om till gemensamhetsytor omfattande styrelserum, föreningslokal samt gästlägenhet. Under samma period byggdes en tvättstuga om till fastighetsexpedition på Bohusgatan 8.
2005-2006 Byggdes två tvättstugor, fastighetsexpedition, styrelserum samt föreningslokal om till fyra lägenheter och en lokal omfattande butik byggdes om till lägenhet.
2014 Utfördes en takbesiktning samt en lagstadgad besiktning av brand-, lekplats, hissar samt garageportar. Under samma år gjordes en statusbesiktning av fastigheten samt genomfördes en ombyggnation av miljörummet. Dessutom utfördes en ombyggnation av samtliga stuprör för att underlätta rensning och spolning av dagvattenledningar och byttes samtliga brandsläckare samt torkaggregat i föreningens tvättstugor.
2015 Byttes samtliga hissar, byggdes en kontorslokal om till lägenhet samt moderniserades gårdsbelysningen. Under samma år byttes passagesystem och porttelefoner.
2016 Besiktigades taket och takrännor rensades. Under året genomfördes service och underhåll av bland annat automatiska dörröppnare och maskiner i tvättstugorna. Samma år genomfördes även en OVK av ventilationen, en ny leklplats på gården byggdes och kall- och varmvattenventiler byttes.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår målning av taket och installation av taksäkerhet. Föreningen planerar framöver en modernisering av bastun med tillhörande utrymmen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-08-29).

ÖVRIGT
En byggnation av cirka 275 bostadsrätter planeras att byggas på den gamla brandstationen på Bohusgatan. Huskropparna planeras bli 4 våningar, 8 våningar samt två torn på 12 respektive 16 våningar.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-08-29) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 


Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.


NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 


I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.


KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jazmine Ohgami

Mäklare / Partner

Jazmine har varit i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år i fastighets- och försäkringsbranschen. Jazmine är en strukturerad mäklare som med stor professionalism och engagemang hjälper sina kunder. Det är förmodligen just det i kombination med ett stort hjärta som gör henne till en omåttligt populär mäklare.

Telefon

0766 - 47 76 36

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.