Arkivgatan 6

Lorensberg, Göteborg

Arkivgatan 6

Lorensberg, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

43 kvm

Budstart

Kontakta mäklaren

Mäklare

Jazmine Ohgami

0766 - 47 76 36

jazmine@reveny.se

Ansvarig Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Nyrenoverad citytvåa med stor härlig balkong och generös takhöjd

Lorensberg, Göteborg

Stilfull tvårummare mitt i city med fantastiskt läge och en tilltagen balkong som förlänger bostaden. Därtill renoverat kök och badrum samt social planlösning. Stabil förening med låg avgift!

Välkomna till denna tidsenliga tvåa på absolut bästa cityadress. Höga pardörrar i glas leder er ut till hemmets stora balkong och här ges ni många tillfällen att njuta av solen från lunch till kväll. Bostaden förses med härligt ljus och rymd tack vare den väl tilltagna takhöjden i kombination med stora fönster och djupa fönsterbänkar i sten skänker karaktär. Hemmets kök och badrum är nyrenoverade med trendriktiga materialval och här har ni vardagslyx i form av diskmaskin samt tvättmaskin. Bostaden har också en öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum med detaljer i form av bevarad fiskbensparkett och gjutjärnsradiatorer. Här bor ni med stil och goda kommunikationer nära hela Göteborgs utbud av butiker, restauranger och nöjesliv.

Anmäl intresse

Är du intresserad? Gör en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig så fort som möjligt via mail eller telefon.

Förnamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Emailadress

Var vänlig kontrollera din emailadress

Efternamn

Var vänlig kontrollera ditt namn

Telefonnummer

Var vänlig kontrollera ditt telefonnummer

Eventuellt meddelande till mäklaren

Ett fel uppstod på servern. Var vänlig kontakta oss på kontakt@reveny.se eller ring 031 - 761 00 11.

Tack för din intresseanmälan!

Du kommer få ett bekräftelsemail så fort mäklaren har tagit emot din anmälan.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Rum
2 rum och kök
Boarea
43 kvm (Säljarens information)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
Våning
4 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Byggår
1934
Förråd
Vinds- & Källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Vasa
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Planritning

Driftskostnad

El
3 000 /år
Försäkring
1 800 /år
Totalt
4 800 /år
Personer i hushåll
2
Schablonberäknad.

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens ljusa hall med vitmålade väggar och klassisk ekparkett. Plats för hatthylla eller krokar för avhängning finns direkt till höger innanför dörren och här finns även två inbyggda garderober med två överskåp. En praktisk klädkammare med fasta hyllor finns också för ytterligare förvaring.


KÖK
Hemmets kök är ljust och har en öppen, social planlösning mot vardagsrummet som bjuder in till mingel. En smakfull renovering gjordes 2016/2017 där inredningen går i en blågrå ton som matchas snyggt med vit bänkskiva. Ovan bänkskivan sitter kakel med marmorlook. Här finner ni god förvaring i över- samt underskåp. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn integrerad diskmaskin samt fläkt.


VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust och smyckas av gjutjärnsradiatorer och stora fönsterpartier med djupa fönsterbänkar i sten. Rummet känns luftigt med högt i tak och härifrån når ni utgången till hemmets stora balkong. Golvet är klätt i charmig fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Här finns plats för soffgrupp och matbord.


BALKONG
Bostadens balkong är mycket rymlig med god plats för utemöbler. Solen kan ni njuta av från lunch till kväll och här spenderar man gärna många timmar under vår- och sommarhalvåret.


SOVRUM 
Från vardagsrummet når ni hemmets sovrum som nyligen renoverades. Golvet är klätt i ljus parkett i askgrå ton och väggarna är vitmålade. Rummet har en luftig känsla tack vare takhöjden i kombination med ett stort fönster med djup fönsterbänk i sten. Här finns utrymme för dubbelsäng samt övrigt möblemang.


BADRUM
Badrummet stamrenoverades stilfullt 2016/2017 med väggar kaklade i vitt och golv klätt i ljusgrå klinker med behaglig golvvärme. Infällda spotlights i taket ger ett behagligt ljus och modern känsla. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel, handdukstork och dusch. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och vikbara glasdörrar som gör att ytan smidigt kan nyttjas. 

Läs mer

Förening

FÖRENINGEN
Brf Arkivet är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 21 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1992.


FASTIGHETEN
Göteborg, Lorensberg 6:8. Fastigheten byggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 2012. Föreningen äger marken.


HEMSIDA
www.brfarkivet.se


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga och cykelrum. Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grill.


PARKERING
Föreningen förfogar över 7 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 635 kr/mån. I dagsläget (2017-08-28) är det kortare kö till samtliga platser. Adressen är också berättigad boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och fiberbredband via Com hem. Grundutbud av kabel-TV och fiberbredband ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köpare, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


RENOVERINGAR
2013 Gjordes omläggning av tak och ommurning av fasad och skorstenar. Samma år renoverades fönster samt dörrar mot gård och byte till energiglas gjordes. Man utförde även underhåll av balkonger, omgjutning och breddning mot gatan med nya räcken samt ommålning av balkongräcken mot gård.
2015 Utfördes renovering av butiksfönster och dörrar och byte till energiglas gjordes.
2016 Renoverades el- och VA-stammar. Samtliga badrum renoverades också.
2017 Installerades fiberbredband. Individuell kostnad för el- och vattenförbrukning införs.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar renovera värmestammar i källare och byte av termostater samt installera nya pumpbrunnar i källaren med larm.


EKONOMI
Efter årsskiftet 2017/2018 kommer vatten och el debiteras efter förbrukning. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-08-28). 


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2017-08-28, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 


Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.


NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 


I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.


KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jazmine Ohgami

Mäklare / Partner

Jazmine har varit i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år i fastighets- och försäkringsbranschen. Jazmine är en strukturerad mäklare som med stor professionalism och engagemang hjälper sina kunder. Det är förmodligen just det i kombination med ett stort hjärta som gör henne till en omåttligt populär mäklare.

Telefon

0766 - 47 76 36

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.