Drottninggatan 14

Inom Vallgraven, Göteborg

Drottninggatan 14

Inom Vallgraven, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2.5 rum och kök

Boarea

68.5 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Vindsetage med stor terrass och utsikt över stadens takåsar

Inom Vallgraven, Göteborg

Unik etagevåning med magnifik takhöjd och stor terrass i soligt läge. Möjlig trea med insynsskyddat läge, två badrum och låg avgift.

Ta hissen till sjätte våningen och kliv in i denna ljusa etagevåning med ateljékänsla. Här bor ni på ett tyst läge mitt i stan där stadens brus känns avlägset. Vardagsrummet har tak upp till nock med en otrolig takhöjd om cirka 5 meter som skapar en fantastisk rymd. Den stora terrassen är en given plats under årets varma dagar där ni kan njuta av solen och utsikten över stadens takåsar. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning, perfekt för trevliga middagar med nära och kära. Bostaden har två stilfulla badrum varav ena renoverades 2017. Hemmet har dessutom goda förvaringsutrymmen i flera garderober och platsbyggda lösningar. Här bor ni i en stabil förening med stadens utbud av restauranger, kaféer, butiker och nöjen utanför porten. Ni har dessutom Göteborgs vackra kanal runt hörnet och närhet till goda kommunikationer.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
58 (Brf) / 1510 (LMV)
Rum
2.5 rum och kök
Boarea
68.5 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
Våning
6 av 6
Balkong
Terrass
Hiss
Ja
Byggår
1979
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Planlösning nedre plan
Planlösning etageplan
Alternativ planlösning

Driftskostnad

El
3 000 /år
Försäkring
1 872 /år
Totalt
4 872 /år
Personer i hushåll
1
Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2009-03-30
Energiprestanda
107 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

NEDRE PLAN

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med mörkt klinkergolv. En av väggarna är klädd med vit träpanel som skapar en snygg kontrast till fondväggen i betonggrå ton. Hallen har gott om plats för avhängning i en garderob, en platsbyggd hallmöbel med hatthylla samt en sittbänk med förvaringslådor under bänkskivan.


KÖK
Från hallen når ni hemmets stilfulla kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är klassiskt inrett i vitt med mörk bänkskiva och grått kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd mikro och ugn i arbetshöjd, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Här finns gott om arbetsytor samt förvaringsutrymmen och ett fönster ovan diskbänken som skänker rummet ljus.


VARDAGSRUM
Insynsskyddat vardagsrum med tak upp till nock som tillsammans med de generösa fönsterpartierna skapar ljus och rymd. Väggarna är målade i vitt och en grön ton samt en vägg målad i betonggrått som skapar en spännande kontrast. Rummet kan möbleras med både soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets terrass.


TERRASS
Ljuvlig terrass utan insyn och utsikt över stadens takåsar. Här kan ni njuta av sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag, en perfekt plats att nyttja under årets varma dagar. Terrassen har gott om plats för flera utemöbler och dekorationer.


BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2017 och är inrett med eleganta materialval som grått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt med två fondväggar i grått. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel med belysning samt dusch med glasvägg. I taket sitter infällda spotlights.


ETAGEPLAN


LOFT
En snygg spiraltrappa i ek leder er upp till övre plan. Ni möts av det rymliga loftet som flödar i ljus från vardagsrummets fönster. Golvet är klätt med en ljus matta som harmoniserar med vitmålade väggar samt en målad betongvägg i grått. En platsbyggd bokhylla med bänkskiva i ek skapar gott om förvaringsutrymmen. Här finns även en garderob och inbyggda hyllplan. 


SOVRUM
Hemmets rofyllda sovrum har ett insynsskyddat och lugnt läge med himlen som närmsta granne. Golvet är klätt med en ljus matta och väggarna är målade i vitt samt en målad fondvägg i betonggrå ton. Klädförvaring finner ni i en garderobsvägg samt en inbyggd garderob.


BADRUM
Hemmets andra badrum är smakfullt inrett med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt samt en fondvägg i svart kakel. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp, duschhörna med glasväggar samt handdukstork.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kommerserådet 1 består av tre huskroppar med totalt 74 bostadsrätter samt 2 lokalbostadsrätter. Föreningen registrerades 1974. Adresser i föreningen är Södra Hamngatan 13-15 samt Drottninggatan 14-20.


HEMSIDA
http://www.brfkommerseradet1.se/


FASTIGHETEN
Göteborg Vallgraven 16:26. Fastigheten bebyggdes 1979. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Riksbyggen.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga samt två cykelrum. Föreningen har även en stor och lummig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2007-2008 Renoverades fasad, balkonger och tak på fastigheten mot Drottninggatan, i samband med renoveringen byttes fönstren. Under perioden har även gårdsbjälklaget på innergården renoverats.
2008-2009 Byttes liggande stamledningar på Drottninggatan.
2009-2010 Byttes övriga fönster i fastigheten. Under samma period renoverades fasad, balkonger och tak på övriga delar av fastigheten som inte renoverades 2007-2008.
2009 Energideklarerades fastigheten och ett nytt styrsystem för värmen installerades.
2010 Genomfördes injustering av värmesystem. Samma år renoverades soprummen.
2011 Filmades avloppsstammarna.
2012 Byttes markavlopp utanför entrén på Drottninggatan 14, under året renoverades även golven på loftgångarna på Drottninggatan 14. Samma år renoverades hissen på Södra Hamngatan 13B. Under året upprättades även en ny underhållsplan.
2013 Byttes värmeväxlaren i fläkten som förser lokaldelen med ventilation. Under året inspekterades även avloppsstammarna.
2014 Spolades köksavlopp i bostäder och lokaler.
2015-2016 Renoverades entréer på Södra Hamngatan 13 och 15 samt Drottninggatan 14 och 20, i samband med renoveringen målades hissdörrar samt trapphusdörrar och ny belysning installerades vid entréerna. Under året genomfördes även en OVK samt rengöring av ventilationskanaler och injustering av ventilationsfläktar.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att bygga ett övernattningsrum. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. Föreningen har inga avgiftsändringar planerade i dagsläget (2017-09-05).


ÖVRIGT
Alla boende i lägenheterna ovanför Nordic Wellness på Drottninggatan har 50% rabatt på årskort. Det innefattar alla boendes i lägenheten och man behöver visa upp hyresavi för detta.


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-09-05) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Inom Vallgraven

MYSIGT MYLLER MITT I STADEN
I det gemytliga området inom Vallgraven bor du komfortabelt och praktfullt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar, små boutiquer och större kedjor. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.  


TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. Inom Vallgraven bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. Här finns också de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan samt Kungstorget med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I de här kvarteren har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg. 


GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn härifrån, är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Kungsportsplatsen, Brunnsparken, Drottningtorget och Grönsakstorget. I närheten ligger även Göteborgs centralstation. Från Rosenlunds Färjeläger kan du hoppa på båtarna Älvsnabbaren eller Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus. 

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.