Kastellgatan 16B

Linnéstaden, Göteborg

Kastellgatan 16B

Linnéstaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

86 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jazmine Ohgami

0766 - 47 76 36

jazmine@reveny.se

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

ida@reveny.se

Såld

Sekelskiftesdröm med attraktivt läge mitt i stan

Linnéstaden, Göteborg

Genomgående sekelskiftestrea med högt i tak och vackra detaljer från förr. Ett fantastiskt hem med renoverat kök och badrum. Balkongplaner!

Varmt välkomna till en av Linnés vackraste fastigheter anno 1906. Ett ståtligt trapphus leder till tröskeln där ni möts av hemmets generösa takhöjd och breda dörrposter. Ljus flödar från höga fönster med djupa fönsternischer som tillsammans med ljusa ytskikt skapar fantastisk harmoni och rymd. Bostaden har pampiga rum i fil som genomsyras av vackra detaljer som stuckatur, takrosetter och pardörrar. Hemmet har varsamt totalrenoverats med eleganta materialval som går i fin samklang med sekelskiftesandan. Det påkostade köket från Kvik är smakfullt inrett med stilfulla materialval och integrerade vitvaror. Här bor ni i en stabil förening och välbevarad fastighet på bästa cityläge med Linnéstadens rika utbud av restauranger och nöjesliv runt knuten. Lockar mysiga promenader har ni Slottsskogen på promenadavstånd. Ett hem att förälska sig i!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
00002 (Brf) / 1101 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
86 kvm (Uppmätning SS 21054:2009)
Våning
1 av 5
Hiss
Nej
Byggår
1906
Förråd
Vindsförråd samt källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Annedal
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
2 200 /år
Försäkring
1 876 /år
Totalt
4 076 /år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2010-06-09
Energiprestanda
148 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av lägenhetens fantastiska ljusinsläpp och atmosfär. Innanför dörren ligger ett mörkt klinkergolv som övergår till ett ljust parkettgolv som återfinns i flera rum. Parkettgolven har under 2017 slipats och behandlats med vitpigmenterat vax. Den möblerbara hallen har högt i tak, vitmålade väggar samt gott om förvaringsutrymmen i tre inbyggda garderober. Hallen utgör hemmets hjärta och härifrån når ni bostaden övrigt rum.


KÖK
Till vänster om hallen når ni hemmets stilfulla kök som totalrenoverades 2012. Köket är inrett med modern köksinredning från Kvik och integrerade vitvaror. De vita köksluckorna harmoniserar med en stenliknande bänkskiva i slitstark kompaktlaminat, ovan sitter ett praktiskt stänkskydd i glas. Köket är utrustat med kvalitetsvitvaror från Siemens; här finns en kombinerad kyl/frys, induktionshäll, fläktkåpa, varmluftsugn i bekväm arbetshöjd samt diskmaskin. Rummet har ett lugnt gårdsläge med ett stort fönster med bred fönsterbräda i vacker Carraramarmor. Intill fönstret ges en matgrupp sin naturliga plats. 


SOVRUM 1
Genom en vacker spegeldörr når ni hemmets rofyllda sovrum med fönster mot föreningens innergård. Det höga fönstret har en vacker fönsterbänk i marmor och skänker rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Golvet är klätt med vitvaxad ekparkett, väggarna är målade i en grå ton och vacker stuckatur ramar in rummet. Här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Fyra vita garderober ger gott om plats för kläder och andra tillhörigheter.


VARDAGSRUM
Hemmets pampiga vardagsrum flödar i ljus från ett generöst fönsterparti med spröjs och djup fönsterbänk i marmor. Rummet har målade väggar i ljusgrå ton som harmoniserar med vitpigmenterat parkettgolv. En framtagen tegelvägg ger rummet karaktär och rummet smyckas dessutom av tidsenlig stuckatur och takrosett. Här ryms en större soffgrupp och övrigt möblemang. Genom vackra mörkmålade pardörrar i tidstypisk stil når ni hemmet matsal som ligger i fil med vardagsrummet.


MATSAL/SOVRUM 2
Detta vackra rum kan nyttjas som matsal alternativt som sovrum. Rummet har två höga fönster som skänker ett härligt ljusinsläpp. Fönstret har tidstypisk spröjs och djup fönsternisch med fönsterbänk i vacker marmor. Likt vardagsrummet är väggarna är målade i ljusgrått och här återfinns stilfulla detaljer som stuckatur och takrosett som ger rummet karaktär. Rummet kan möbleras med ett stort matsalsbord alternativt dubbelsäng och övrigt möblemang. 


BADRUM
Hemmets stilrena badrum är renoverat med klassiska materialval. Här ligger ett grått klinkergolv med behaglig golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt med en fondvägg i grått. Badrummet är utrustat med en vägghängd toalett, handfat med kommod, en infälld spegel samt dusch med glasväggar. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter dimbara spotlights.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kastellgatan 16 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 14 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2000.


FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 6:11. Fastigheten bebyggdes 1906. Föreningen förvärvade fastigheten 2000. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförvaring på gården.


PARKERING
Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser, en plats kostar cirka 600 kr i månaden. Eventuell elförbrukning bekostas av den som hyr platsen. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-09-08). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF.


GJORDA RENOVERINGAR
2001 Genomfördes rörstambyte.
2002-2003 Grundförstärkning av fastighet.
2006 Byggdes nya balkonger.
2006-2007 Putsades fasaden.
2007-2008 Fortsatt rörstambyte.
2009 Renoverades trapphus och dörrar.
2011 Genomfördes dräneringsarbeten.
2013 Byte av cirkulationspump.
2014-2015 Inventering av avlopp och servis. Under samma period gjordes översyn och underhållsarbeten av tak.
2016 Renoverades puts av port, samma år renoverades nedre delen av trappan på 16 B samt yttertak.
2017 Installerat laddstolpar på parkeringsplatserna.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar att renovera fönster och fasad mot innergården med start hösten 2017. Föreningen undersöker för närvarande möjlighet att bygga balkonger. Bygglovsansökan är inskickad, föreningen inväntar besked (2017-09-21).


EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-21).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-09-21) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jazmine Ohgami

Mäklare / Partner

Jazmine har varit i mäklarbranschen sedan 2012, dessförinnan jobbade hon flera år i fastighets- och försäkringsbranschen. Jazmine är en strukturerad mäklare som med stor professionalism och engagemang hjälper sina kunder. Det är förmodligen just det i kombination med ett stort hjärta som gör henne till en omåttligt populär mäklare.

Telefon

0766 - 47 76 36

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.