Ingenjörsgatan 7A

Kungshöjd, Göteborg

Ingenjörsgatan 7A

Kungshöjd, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2.5 rum och kök

Boarea

71 kvm

Avgift

2 714 kr

Slutpris

5 040 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Snyggt totalrenoverad bostad med hög stilfaktor

Kungshöjd, Göteborg

Sekelskiftesvåning högt upp i huset med stor balkong och tidstypiska detaljer. Välplanerat cityhem med påkostade materialval och låg avgift.

Ni välkomnas av den vackra tegelfastigheten anno 1890. I den här smakfulla lägenheten som totalrenoverats 2012-2013 bor ni både snyggt och centralt. Hemmet har vackra detaljer i tidstypisk stil såsom genomgående framtagna trägolv i original, högt i tak och fina gedigna beslag som förenas med de moderna och stilsäkra interiörvalen. Hemmet smyckas även av stuckatur, takrosetter och spegeldörrar. Det underbara köket är designat tillsammans med en kock för att tillfredsställa alla behov hos de matlagningsglada. I samband med renoveringen installerades även ny el i hela lägenheten. Till detta kommer påkostade materialval, en läcker walk-in-closet samt ett stort badrum i absolut toppskick. Ett elegant hem med det lilla extra! Här bor ni i en stabil och välskött förening med en härlig innergård och gemensam grill.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1403N (Brf) / 1403 (LMV)
Rum
2.5 rum och kök
Boarea
71 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
Våning
4 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Nej
Avgift
2 714 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg. Ett obligatorisk tillägg om 169 kr/mån tillkommer avseende fiberbredband.
Byggår
1890
Byggår kommentar
Fastighetens värdeår är 1982.
Förråd
Vindförråd
TV / Data
Kabel-TV via Com Hem, Fiberbredband via Bredbandsbolaget
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 560 kr/år
Totalt
4 560 kr/år
Personer i hushåll
1
Elkostnad beräknad per schablon. Kostnad avseende försäkring är baserad på kalkyl på if.se.

Energi

Energideklaration
2011-05-03
Energiprestanda
172 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens möblerbara hall ger en direkt välkomnande känsla där trägolv i original, höga fotlister och vitmålade väggar dominerar. Hallen har flera inbyggda garderober i anslutning till våningens entré med gott om plats för sko- och klädesförvaring. Den stora öppningen till det angränsade köket samt spotlights i taket ger ett skönt ljus.


KÖK
Det toppmoderna och öppna köket från Kvik tillhandahåller goda förvaringsmöjligheter och stora arbetsytor. Vita stilrena skåpsluckor samt exklusiva djupa bänkskivor och fönsterskiva i svart granit förenas i fönstret ut mot föreningens lummiga innergård. Här hittas även enhetligt inbyggda och påkostade vitvaror från Siemens såsom kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn samt ugn med Pyrolysrengöring. Kökets extra breda induktionshäll och inbyggda vinkyl ger en lyxig helhetskänsla. Det stora skafferiet, de infällda spotlighten över arbetsytorna samt flertalet välplacerade vägguttagen bidrar till att underlätta matlagningen. Köket kan möbleras med matbord och stolar för veckans alla trevliga middagar.


VARDAGSRUM
Det öppna, rymliga och pampiga vardagsrummet erbjuder dekorativa dörrkarmar, trägolv i original samt tak med tidstypiska stuckaturer och takrosett som skänker en härlig anrik känsla. Här ges en social och inbjudande atmosfär där både matsal och vardagsrumsmöbler tillåts harmonisera med varandra. Från vardagsrummet tar ni er ut till lägenhetens stora balkong vars stora glasdörrar ger ett underbart ljusinsläpp.


BALKONG
Hemmets balkong med det vackra ornerade smidesräcket tilltalar husets tidsanda och smälter fint in i byggnaden mot Ingenjörsgatan. Balkongen som är nästan lika bred som vardagsrummet erbjuder en stor och härlig förlängd yta att umgås på där förmiddagssolen erbjuder möjlighet för varma och solindränkta timmar.


SOVRUM
Genom dubbla spegeldörrar tar ni er in till hemmets privata sovrum med lugnt läge mot Ingenjörsgatan. Den genomgående stilen återfinns även i sovrummet i form av fina stuckaturer, takrosett och trägolv i original. Här möblerar man lätt och luftigt med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. I anslutning till sovrummet finns en stor platsbyggd och lyxig walk-in-closet med dubbla skjutdörrar. Här förvarar den klädintresserade sina kläder och ägodelar med fördel både snyggt och prydligt. I annat fall kan utrymmet med enkelhet göras om till ytterligare ett rum.


BADRUM
I det eleganta och välplanerade badrummet som renoverades 2013 får man en härlig hotellkänsla där valet att kombinera lyxiga detaljer med bekvämlighet går väl ihop. Stilren kommod med sensorstyrd blandare, takspotlights och dolt badrumsskåp är detaljer som samsas med en bekväm tvättstuga som innehåller tvättmaskin, torktumlare samt förvaringsmöjligheter. Badrummets mörka och skönt uppvärmda skiffergolv samt härliga duschhörn ger tillsammans med den vägghängda toaletten och handdukstorken en fräsch modern touch.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hästtorget är en äkta bostadsrättsförening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 61 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna Kungsgatan 4, Ingenjörsgatan 7A-B och 9 samt Surbrunnsgatan 10 och 12. Föreningen bildades 2005 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2011.


FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 46:17. Fastigheten byggdes 1890. Föreningen äger marken.


FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjlighet. I föreningen finns även cykelskjul, barnvagnsrum och tvättstuga.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
Under 90-talet byttes stammar och elstigare.
2012 Fräschades innergården upp.
2013/2014 Byggdes balkonger. Samma år inspekterades taket.
2014 Installerades ny cirkulationspump.
2015 Installerades fiberbredband i fastigheten. Samma år installerades nya tornfönster, entréporten till Kungsgatan 4 renoverades och innergården fräschades upp.
2016 Renoverades fasad och fönster mot gården.
2016/2017 Renoverades en av föreningens lokaler.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar under 2017 att renovera fasad och fönster mot gatan. Föreningen planerar att på sikt renovera trappuppgångar, portar och entréer. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi. Föreningen sänkte avgiften med cirka 20% under 2016. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-09-12).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-09-12) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.


PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.