Kungsgatan 7B

Kungshöjd, Göteborg

Kungsgatan 7B

Kungshöjd, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

2 rum och kök

Boarea

61 kvm

Avgift

3 764 kr

Accepterat pris

3 500 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Budgivning pågår

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Bud Budgivare Tidpunkt
3 500 000 kr Budgivare 1 2017-12-17 16:55

Välplanerad trettiotalsdröm på bästa cityläge

Kungshöjd, Göteborg

Accepterat pris. Trettiotalsdröm i stabil brf med lugnt cityläge. Ljus genomgångstvåa högt upp i huset med tidsenliga inslag, mindre balkong och goda förvaringsutrymmen.

Bland Kungsgatans vackra rustika fastigheter finner ni denna välbevarade tidstypiska lägenhet belägen i ett vackert och välskött funkishus. Den här luftiga genomgångslägenheten genomsyras av högt i tak och generösa fönsterpartier i original som skapar ljus och rymd. Hemmet smyckas av vacker stavparkett, brädgolv, spegeldörrar och gjutjärnsradiatorer. Den smala balkongen men ändå med sittplats, öppna upp dörrarna och njut av eftermiddagssolen och Kungsgatans myller under varma sommarkvällar. Det stora vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matsalsbord, perfekt för middagar med nära och kära. Det stilrena köket är smakfullt inrett och har diskmaskin. Ett perfekt cityhem med två praktiska klädkammare. Här bor ni lugnt och fridfullt mitt i händelsernas centrum med rofyllt sovrum mot föreningens gård. Välkomna!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
19 (Brf) / 1304 (LMV)
Rum
2 rum och kök
Boarea
61 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde.
Våning
3 av 5
Balkong
Fransk balkong
Hiss
Ja
Accepterat pris
3 500 000 kr
Avgift
3 764 kr
Inkluderat i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggår
1935
Förråd
Källarförråd
Församling
Domkyrkoförs. i Göteborg
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
3 024 kr/år
Försäkring
1 999 kr/år
Totalt
5 023 kr/år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2010-09-22
Energiprestanda
174 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med vitmålade väggar och kalkstensbelagt golv med underliggande golvvärme. I taket sitter infällda spotlights. Hallen har plats för avhängning samt två klädkammare som ger gott om plats för kläder och tillhörigheter.


VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum präglas av högt i tak och härliga ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet som skapar ljus och rymd. Golvet är klätt med tidsenlig stavparkett i ek som harmoniserar med vitmålade väggar. Rummet smyckas av diskreta listverk och en genuin gjutjärnsradiator. Den generösa ytan gör det enkelt att inreda med både soffgrupp och större matbord, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag.


BALKONG
Mysig mindre balkong med plats för två stolar. Balkongen har ett härligt läge mot Kungsgatan där ni kan njuta av eftermiddagssolens strålar. Balkongen är en trevlig förlängning av vardagsrummet och en underbar tillgång under årets varma dagar!


SOVRUM
Genom en vacker spegeldörr når ni hemmets rofyllda sovrum med ett tyst och ostört läge mot föreningens innergård. Golvet är klätt med stavparkett i ek och väggarna är målade i vitt. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng och övrigt möblemang, klädförvaring finner ni i en bred garderob.


KÖK
Till vänster om hallen ligger hemmets stilfulla kök som renoverades 2011. Köket har under 2017 fräschats upp med ny bänkskiva, diskho och blandare. Köket är smakfullt inrett med köksinredning i högblankt vitt som harmoniserar med vitmålat brädgov och vita väggar. Köket har ett högt fönster beläget mot föreningens gård som förser rummet med ljus och intill finns plats för ett matbord. En elegant bänkskiva i svart granit skapar en snygg kontrast till den vita inredningen, ovan arbetsytorna sitter ett snyggt kakel i brungrå toner och infällda spotlights. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, fläkt, varmluftsugn samt diskmaskin. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen i flera skåp. 


BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades 2006 i samband med stambytet som gjordes i föreningen. Badrummet är inrett med melerat klinkergolv i behagliga färger och helkaklade väggar i vitt med en dekorativ bård. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med glasväggar samt handdukshängare.

Läs mer

Förening

FÖRENINGEN
Brf Carolus Star är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 31 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt.


HEMSIDA
www.carolusstar.se


FASTIGHETEN
Göteborg Vallgraven 43:2. Fastigheten byggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 2005.


FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga belägen på entréplan.


PARKERING
Föreningen har sex parkeringsplatser belägna på innergården. En plats kostar 900 kr i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2017-11-30). För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering


KABEL-TV/INTERNET
TV och Internet via Com Hem. Basutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.


RENOVERINGAR
2005 Byttes hisskorgar ut.
2007 Byttes samtliga elstigare och V/A-stammar. I samband med stambytet renoverades samtliga badrum. Samma år byttes värmepumpar och värmevinter och tvättstugan renoverades.
2009 Renoverades trappuppgångar och nya säkerhetsdörrar installerades.
2010 Renoverades fasaden mot innergården. Samma år energideklarerades fastigheten och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2011 Lades taket om. Sama år renoverades fönster, balkonger och fasaden mot Kungsgatan och Luntagatan.
2013 Byttes vattenstammar. Detta på grund av flertalet vattenläckor som uppstått pga att för varmt vatten förts in i fastigheten och på så sätt skadat varmvattenledningarna och varmvattencirkulationsledningarna. Kostnaden föll på föreningens försäkringsbolag.
2014 Byttes entrédörren, nytt golv lades i entrén och nytt passersystem installerades.
2016-2017 Konverterades råvindsyta till bostadsyta. I samband med detta byggdes en ny bostadsrätt som sålts.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att fräscha upp trapphusen under 2018. Föreningen planerar även att genomföra fönsterbyte om några år. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2017-11-30).Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2017-11-30), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.


PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.