Andra Långgatan 4C

Linnéstaden, Göteborg

Andra Långgatan 4C

Linnéstaden, Göteborg

Upplåtelseform

Bostadsrätt - Lägenhet

Rum

3 rum och kök

Boarea

81 kvm

Slutpris

Kontakta mäklaren

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

jenny@reveny.se

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

andreas@reveny.se

Såld

Fantastisk sekelskiftestrea högt upp i huset med tyst och lugnt läge

Linnéstaden, Göteborg

Tyst citypärla där gammalt möter nytt på bästa sätt. Ett drömhem med fantastiska ljusinsläpp, social planlösning, goda förvaringsutrymmen och solig balkong.

Här bor ni mitt i stan i en vacker fastighet anno 1890. Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta förtjusande hem. Fastigheten totalrenoverades 2009 då alla lägenheter renoverades. Här har inget lämnats åt slumpen, de eleganta materialvalen går i fin samklang med sekelskiftesandan. Hemmets kök och vardagsrum flödar i ljus tack vare den delvis öppna planlösningen och tre höga fönster i fil. Köket renoverades 2015 och är smakfullt inrett i vitt med integrerade vitvaror. Det stora badrummet inger en lyxig hotellkänsla och är inrett med sobra färgval. Hemmet har gott om praktiska förvaringsutrymmen och kan dessutom skryta med en egen tvättstuga. Här bor ni lugnt och fridfullt mitt i händelsernas centrum med en solig balkong att nyttja under årets varma dagar. Ett perfekt cityhem!

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1305 (Brf) / 1301 (LMV)
Rum
3 rum och kök
Boarea
81 kvm (Bostadsrättsföreningen)
Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
Våning
4 av 5
Balkong
Ja
Hiss
Ja
Byggår
1890
Byggår kommentar
Fastigheten totalrenoverades 2009.
Förråd
Källarförråd
TV / Data
Com hem
Församling
Göteborgs Oscar Fredrik
Skattesats
32.6
Tillträde
Enligt överenskommelse

Planritning

Driftskostnad

El
4 000 /år
Försäkring
1 600 /år
Totalt
5 600 /år
Personer i hushåll
2
Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

Energideklaration
2012-12-04
Energiprestanda
132 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär och vackra inredning. Ni välkomnas av den rymliga hallen som har gott om plats för avhängning och goda förvaringsutrymmen i två intilliggande dubbelgarderober. Ljus från vardagsrummets höga fönster flödar in i hallen och skapar ljus och rymd. Golvet är klätt med praktisk klinker i grått och väggarna är målade i vitt. 


VARDAGSRUM
Det ljusa och luftiga vardagsrummet flödar i ljus tack vare det höga fönstret med djup fönsternisch. Rummet smyckas av vackra sekelskiftesdetaljer som stuckatur, takrosett och fönsterbänk i sten. Den öppna planlösningen mot köket skapar en fantastisk rymd och ger en social atmosfär, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj. Golvet är klätt med ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar, en mörk fondvägg skapar en spännande kontrast. Här finns gott om plats att möblera med en större soffgrupp och övrigt möblemang. 


KÖK
Det stilfulla köket renoverades under 2015 och är smakfullt inrett med moderna materialval. Två höga fönster skänker rummet ett härligt ljusinsläpp och intill fönstren finner ett matbord sin naturliga plats. De vita köksluckorna harmoniserar med den eleganta bänkskivan i ljus komposit, ovan sitter ett praktiskt stänkskydd och infällda spotlights. Köket är utrustat med kvalitetsvitvaror från bland annat Miele och Siemens. Här finns en kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, en elegant fläkt, diskmaskin samt inbyggd mikro. Golvet är klätt med grå klinker och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.


SOVRUM 1
Stort och harmoniskt sovrum med ett rofyllt gårdsläge. Sovrummet har ekparkett och väggar målade i en beige ton som harmoniserar med parketten. Även här återfinns vackra sekelskiftesdetaljer som stuckatur och takrosett. Klädförvaring finner ni i en praktisk garderobsvägg med gott om förvaringsutrymmen. Garderoben har en öppen del med plats för dubbelsäng där infälld belysning utgör perfekt läsbelysning. Två höga glasdörrar skänker rummet ljus och härifrån når ni hemmets mysiga balkong.


SOVRUM 2
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger detta ljusa och luftiga sovrum med fönster mot Andra Långgatan. Likt vardagsrummet smyckas sovrummet av tidsenlig stuckatur. Det höga fönstret har en vacker fönsterbänk i sten och skänker rummet ljus. Här kan ni med enkelhet möblera med enkelsäng och övrigt möblemang. Perfekt som barnrum eller gästrum!


ARBETSHÖRNA
I anslutning till sovrummet och vardagsrummet finner ni en praktisk arbetshörna, perfekt för ett skrivbord.


BALKONG
Högt belägen mot föreningens innergård ligger hemmets balkong med soligt läge där ni kan njuta av sol från morgon till kväll, en underbar tillgång under soliga sommardagar! Balkongen är inredd med stilfulla smidesräcken och trall för extra komfort med plats för både bord och stolar. 


BADRUM
Hemmets lyxiga badrum är smakfullt inrett med klinkergolv i gråbruna toner, vita väggar samt en kaklad fondvägg i gråbruna toner. Här finns självklart behaglig golvvärme för frusna fötter. Badrummet är inrett med toalett, handfat med kommod, spegel, dusch med glasvägg samt handdukstork. I taket sitter dimbara spotlights.


TVÄTTSTUGA
I anslutning till hallen ligger hemmets tvättstuga som utöver tvättmaskin och torktumlare har gott om förvaringsutrymmen i en garderob och två överskåp. Här finns även en praktisk arbetsbänk i grå laminat. Tvättstugan är inredd med brunt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt.

Läs mer

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Masthugget 8:5 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 12 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2008.


FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 8:5. Fastigheten bebyggdes 1890. Fastighetens värdeår är 2009 då fastigheten totalrenoverades. Föreningen förvärvade fastigheten 2009 och äger marken.


FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BoDin Ekonomi AB.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en mysig innergård med flera utegrupper och grillmöjlighet. På gården finns även cykelparkering.


PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Goda möjligheter till p-plats i parkeringshus i närheten, https://www.p-bolaget.goteborg.se/uthyrningsomraden/n/nordhemsg-snipan-p-hus-1760/. 


KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.


ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1120 kr för 2017. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 448 kr för 2017.


FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.


GJORDA RENOVERINGAR
2009 Totalrenoverades fastigheten.
2016 Genomfördes en OVK. Samma år målades taket på gårdshuset.


KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade underhållsarbeten eller renoveringar i dagsläget.


EKONOMI
Föreningen har väldigt god ekonomi. Har tagit upp frågan om ytterligare en sänkning om cirka 10% som eventuellt kommer att genomföras. Gällande befintliga lån finns ett protokollfört beslut att amortera ett av lånen med ytterligare 500 000 kr. (2017-10-05).


Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2017-10-05) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Läs mer

Dokument

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Läs mer

Hitta till bostaden

Ring mäklaren om du har frågor om området eller har svårt att hitta till visningen

Jenny Raneryd

Mäklare / Grundare

Karriären inom mäklarbranschen påbörjade Jenny år 2007, fast besluten om att hon en dag skulle köpa in sig som franchisetagare på byrån hon arbetade på. Två år senare förverkligade hon den drömmen och fortsatte bygga upp företaget, som i dag är ett av de ledande i Göteborg. Efter fem givande år bestämde hon sig för att starta Reveny. Jenny är en varm och målinriktad person som brinner för att hjälpa människor att göra lönsamma affärer. Hon är bra på att lyssna in kundens behov och arbetar alltid strategiskt för att uppfylla dem.

Telefon

0766 - 10 88 18

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande
Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.